| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
krwawienie podcza przyjmowania pigulek
Autor Wiadomość
Banshee Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pią 05 Sie, 2005 15:18   krwawienie podcza przyjmowania pigulek Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moja dziewczyna przyjmuje od dluzszego czasu tabletki Cilest zazwyczaj robi przerwe co cykl ale zdarzalo sie ze zaczynala nastepne opakowanie zaraz po poprzednim.

teraz tez tak zrobilismy i wlasnie mija 7 dzien od rozpoczecia nowego cyklu (7 tabletka) i dzis rano po siłowni zauwazyla krwawienie jak podczas okresu,

bardzo sie wystraszylismy bo nie wiemy co to oznacza

prosze o komentarz i pomoc

PS. wiem ze powinismy pojsc do lekarza najpewniej to zrobimy ale prosze o odpowiedzi !
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mroczny_jogurt Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Pią 05 Sie, 2005 16:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie znam sie za bardzo na tabletkach wiec nie bierz tego co powiem za jakis pewnik ale sadze, ze to po prostu jakies plamienia ;p zalezy tez ile ona te tabletki bierze. Czasem zdarza sie ze podczas przyjmowania takich tabletek wystepuja plamiena- poza tym nie wiem czy mozna tak robic, zeby nie robic tej p[rzerwy ;0 jestes pewien ze takie cos jest dopuszczalne?

Numer Gadu-Gadu
2740642
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sob 06 Sie, 2005 15:39   Re: krwawienie podcza przyjmowania pigulek Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Banshee napisał/a:
zazwyczaj robi przerwe co cykl ale zdarzalo sie ze zaczynala nastepne opakowanie zaraz po poprzednim.

no to gratuluje wiedzy.. w ciaze jeszcze nie zaszla?

pewnie nie zrobila tej 7 dniowej przerwy po opakowaniu, a przeciez krwawienie musi kiedys nastapic.. po to sie robi przerwe, i to nie ze raz jej sie chce a raz nie, tylko tak sie bierze pigulki no a tak to nie wiem czy one wogole dzialaja jak je zle bierze <lol>
Powrót do góry
Banshee Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pon 08 Sie, 2005 00:47   Re: krwawienie podcza przyjmowania pigulek Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
Banshee napisał/a:
zazwyczaj robi przerwe co cykl ale zdarzalo sie ze zaczynala nastepne opakowanie zaraz po poprzednim.

no to gratuluje wiedzy.. w ciaze jeszcze nie zaszla?

pewnie nie zrobila tej 7 dniowej przerwy po opakowaniu, a przeciez krwawienie musi kiedys nastapic.. po to sie robi przerwe, i to nie ze raz jej sie chce a raz nie, tylko tak sie bierze pigulki no a tak to nie wiem czy one wogole dzialaja jak je zle bierze <lol>

no widzisz a lekarz ma inne zdanie Wink

mowil ze mozna nie robic przerw, nawet w ulotce jest to zaznaczone...

juz bylismy u lekarz i nie ma to nic wspolnego z ciaza..

musimy porobic inne badania i wykluczyc wszystko co mozliwe

pozdrawiam papa
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 09 Sie, 2005 00:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

oczywiscie, ze mozna nie robic przerwy, ino nie za czesto chyba. a to, ze wystepuje krwawienie jak dla mnie nie powinno byc powodem do paniki, czasem sie zdarza (to z reszta tez jest na ulotce napisane), ze wystepuje w tak zwanym miedzyczasie krwawienie. ale ja jestem dziwna i w ogole rzadko chodze do lekarza Wink wiec bym nie traktowala samej siebie jako wyrocznie Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Wto 09 Sie, 2005 11:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak juz bylo mowione - mozna nie robic przerw i moga zdazyc sie plamienia - dodam jescze z rzeczy nie wspomnianych nigdzie wyzej, ze moga sie pojawic wtedy tez i inne 'bonusy' np uporczywe bole glowy, bolesnosc piersi - wszysteki te objawy znikaja wraz ze zrobieniem 7 dniowej przerwy...ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu