-Rodzaje energii i źródła energii na ziemi.
-Źródła enegii odnawialne i nieodnawialne.
-Najnowsze osiągnięcia w wykorzystaniu źródeł energii.
A ze szczegółami to ma wyglądać tak:
Na wstepie
=Co to jest energia
=Jakie źródła wykorzystują energie..
=Wypisać i z charakteryzować odnawialne i nieodnawialne
=Przyszłość: Jakie będą zapomniane , jakie będą bardziej potrzebne , wykorzystane..
Nie chodzi mi o napisanie referatu , ale gdybyś ktoś się natknął na stronkę lub coś będę wdzięcza za jaką kolwiek pomoc
To do wtorku..
Nie żeby było , że ja nie umiem zadań robić i was wykorzystuje..
Gabra dzieki bardzo mi pomogłaś teraz i z tą str. www thx bardzo :*
A..jeszcze potrzebuję krótką charakterystyke do :
Energie
chemiczna
cieplna –
fal elektromagnetycznych
elektromagnetyczna –
Paliwa nieodnawialne.. - chyba
Węgiel
gejzery
złoża uranu
ogniwa paliwowe
wodór
Oczywiście wszystko "tyczy" się energii
Ta charakterystyka to taka gdzieś ma być
Energia biomasy
Pod pojęciem wykorzystania biomasy do celów energetycznych rozumiemy bezpośrednie spalanie produktów organicznych fotosyntezy (drewno i jego odpady, słoma, odpadki produkcji roślinnej lub "rośliny energetyczne", często po uprzednim zgranulowaniu lub zbrykietowaniu), względnie po ich wstępnym przetworzeniu do postaci wygodniejszej w użyciu (olej pirolizowy o właściwościach zbliżonych do oleju opałowego, olej rzepakowy lub słonecznikowy, gaz drzewny, alkohol etylowy lub metylowy). Tych pięć ostatnich produktów przetworzenia biomasy może być wykorzystywanych jako dodatki do paliw płynnych służy do napędu silników spalinowych, zarówno stacjonarnych jak i trakcyjnych.
wiem , że nie będziecie za mnie robić zadań , ale może kiedyś też pisaliście taki referat i macie z niego stronki..więć nóż widelec co mi zaszkodzi napisac narka thx za wszelkie informacje !
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi