| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Jak naklonic rodzicow...?
Autor Wiadomość
arekk Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 11:00   Jak naklonic rodzicow...? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Od 2 lat prosze moich starszych zeby kupili mi glany. Widac nie chca bo ciagle maja jakies wymuwki - najpierw ze to sa drogie buty a mi jeszcze noga rosnie (wtedy byla to prawda) ale od roku mi przestala rosnac, glanow nie mam nadal.Potem gadali ze nie majom kasy (nieprawda) no to ja zrezygnowalem z glanow i chcialem kupic wojskowe desanty na allegro (starczy 100zet). Zero odzewu a jak sie za duzo pluje to mam bana na komp czy rower. Mysle ze 15 letni (ponad) facet ma prawo ubierac sie jak chce. Tylko jak zmusic starszych do respektowania mojego zdania. Jak wy to robicie?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 11:24   

Rodzic to jednak stworzenie zlosliwe.No coz,moglbys im napomknac o tym,ze mozesz ubierac sie jak chcesz.Albo sam pozbieraj sobie na glany,i je kup.Najprostszy sposob,jesli rodziciele sa wredni i uparci.
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 11:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To zalezy od rodziców Razz
Naprzykład moja mama ma mi za złe ... ze wiecznie nosze spodnie ... w dodatku szerokie .. i troche przydługie Wink ... a rzadko kiedy wskakuje w jakies dopasowane etc etc Razz ktore zaznaczaja moje ksztalty bla bla bla Razz

Za to ojciec nie ma nic przeciwko temu jak sie ubieram Razz

Ja w sumie do takich spodni jetsem wrecz zmuszona ... ciezko jest znalezc cos na moj rozmiar takiej dlugosci = = ... zreszta tak jest mi wygodnie Razz

O te spodnie to juz były kłótnie niesamowite ale chodze tak jak chce ...

Moze wez kase od nich .... pwoiedz ze ejdziesz na zakupy i kup te glany Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Aren
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 11:38   

A jaki jest powód niechęci rodziców do glanów? Buty jak inne, tylko że troche... inne Razz Albo sproś sobie kolegów na urodziny i powiedz im żeby kupili ci glnay jako prezent Wink
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 12:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rodzice muwia, ze "bede w nich wyglondal jakbym nalezal do subkultury mlodziezowej" i takie tam inne bleble. I tak im sie nie podoba ze slucham metalu.
Powrót do góry
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 12:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja na swoje pierwsze glany namowilam rodzicow tak, ze powiedzialam, ze albo mi beda kupowac co zime nowe but albo raz mi kupie glany i mi starcyz na 5 lat =D w koncu dlai sie namowic, a teraz juz mam dwie pary: dlugie ocieplane (10 dziurek) i krotkie (3 dziurki) nieocieplane.. =] chociaz i tka juz glanow nie nosze bo mi sie znudzily ._.'

H. Poświatowska
Powrót do góry
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 12:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

arekk napisał/a:
Rodzice muwia, ze "bede w nich wyglondal jakbym nalezal do subkultury mlodziezowej" i takie tam inne bleble. I tak im sie nie podoba ze slucham metalu.

I co z tego.
Czy to źle że będziesz tak wyglądał.
Właściwie to każdy należy do jakiejś subkultury.
Ja należę do subkultury garczy koputerowych i może do subkultury ćpunów Razz .
Twoi rodzice właśnie tego się boją.
Że nie dość że słuchasz tego strzaszne metalu to jeszcze będziesz wyglądał jak członek subkultury.
Skoro słuchasz metalu i interesujesz się tym to już tym członkiem jesteś.
Twoi rodzice muszę się pogodzić z twoimi zainteresowaniami i ztwoim wyborem.
A jeżeli już tak bardzo nie chą ci tych glanów kupić to ich olej, sam nazbieraj sobie kasy i leć do sklepu.

Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 14:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No nie wiem, ja też ich namawiam.. ale poczekam do zimy. Umówilismy sie tak, ze ja daje 50% kasy i oni drugą połowe. Tez podkreślić trzeba to, że są bardzo wytrzymałe...i taniej im wyjdzie jeśli kupią Ci takie co starczą na 2-3 lata niżeli co roku po 80zł buty kupywać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 14:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moze naprawde pieniedzy nie maja, musisz ich zrozumiec nie mozesz miec zawsze wszystkie co chcesz.. a jak nie to sam sobie kup buty i nie pytaj ich o zdanie przeciez nie wyrzuca jak kupisz..
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 15:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty, on sam powiedzial, ze jego rodzicow byloby stac na glany.. to byla tylko wymowka z brakiem pieniedzy...

H. Poświatowska
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 15:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no to ja bym na jego miejscu poszla do sklepu i po prostu kupila..

Ostatnio zmieniony przez nasty_girl dnia Nie 22 Maj, 2005 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 16:53   

kup rodzicom po lizaku
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 23 Maj, 2005 07:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szczerze mowiac to ja juz wiem jak to jest z tym braniem pieniedzy i kupowaniem. =P od rodzicow sie nie wezmie, a swoje nacos innego trza wydac. ja np. nie potrafie zbeirac pieniedzy, nie wiem jak ten chlopak od glanow. =P

H. Poświatowska
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 24 Maj, 2005 18:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z wlasna kasa mam problem - trudno zaoszczedzic na glany jak sie ma 50 miesiecznie kieszonkowego.
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Wto 24 Maj, 2005 21:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no to z ok. 5-6 mies. oszczedzania i masz glany ;] a w wakacje zawsze mozna znalezc jakąś dodatkową prace, wiec możesz sobie troche dorobić

Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu