| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
parki krajobrazowe
Autor Wiadomość
akasia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 14:20   parki krajobrazowe Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Szukam już 2 dni informacji na temat parku
Krzesiński Park Krajobrazowy i Park Krajobrazowy "Łuk Mużakowa i znaleź , znaleź mogę ale ile?! Nawet nie na pół strony..Wiec jak by ktoś znalazł dużo informacji gdzies na 3 strony kartki A4 czcionka 14 będe bardzo wdzięczna Smile I do tego jeszcze loga tych parków i logo parku krajobarazowego Pszczewskiego..
Krzesiński- Logo +opis.. np. fauna i flora gdzie leży itp. +mapka
Łuk Mużakowa - to samo
Pszczewski-Logo..
(Leżą w woj.Lubuskim)
Bede bardzo wdzieczna..Ja szukałam na onecie , wp i google i znaleź nie mogę.. Sad
Z góry dziękuję..

Shaking Shaking Scratch Rabbit Salut
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 14:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Krzesiński Park Krajobrazowy
http://www.ziemia-lubuska.pl/28,19,,.html
http://www.zb.eco.pl/zb/130/dzikie.htm
http://atlas.odra.pl/pl/natura/30.shtml

Ten drugi park:
http://www.powiatzary.pl/d_powiat/tur_luk.htm
http://www.lkp.org.pl/bociek/2000_4/2000_4_muzakow.html
http://www.ziemia-lubuska.pl/26,20,,.html

Ostatnio zmieniony przez zazulita dnia Pią 20 Maj, 2005 15:16, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8619585
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 14:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No własnie byłam już na tych stronkach ale tam jest bardzo mało wiadomości Sad..

Powrót do góry
scv
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 14:39   

Park Krajobrazowy Łuk Mużakowa
link 1
link 2
link 3

Jak narazie tyle znalazłem

Edit:
- Krzesiński Park Krajobrazowy
(utworzony w 1998 roku) położony jest w zachodniej części Doliny Środkowej Odry, gdzie obejmuje swym zasięgiem terasy pradoliny Odry i ujściowy fragment doliny Nysy Łużyckiej. Całkowita powierzchnia parku wynosi 8546 ha z czego 4770 ha, położone jest w gminie Gubin, 1897 ha w gminie Cybinka oraz 1879 ha w gminie Maszewo. Charakterystyczną cechę parku stanowi stosunkowo duży udział użytków rolnych, które położone są na terasie dolnej pradoliny Odry. Najcenniejszym obszarem Parku jest suchy polder przeciw- powodziowy Krzesin - Bytomiec, o powierzchni 1200 ha. Teren parku zamieszkuje blisko 155 gatunków ptactwa, 3 gatunki jaszczurek, 2 gatunki węży, 13 gatunków płazów i 33 gatunki ssaków. Na szczególną uwagę zasługują dwa gatunki ssaków umieszczone w "Polskiej czerwonej księdze zwierząt", a mianowicie: bóbr europejski i borowiaczek (nietoperz). Zespół przyrodniczo- krajobrazowy "Kłopot" - kolonia bociana białego we wsi Kłopot (gmina Cybinka). Jedno z największych w Europie miejsc gniazdowania bociana.

ORAZ
Krzesiński Park Krajobrazowy

utworzony w 1998 roku, pow. 8546 ha, położony począwszy od Czarnowa po okolice Papic, częściowo poza obrębem doliny. Wkracza w dolinę Nysy Łużyckiej aż po Coshen i lasy po stronie polskiej (około 6-7 km na południe od koryta Odry). W dolinie Odry przeważają ekstensywnie i intensywnie użytkowane łąki, z niewielkimi fragmentami zbiorowisk szuwarowych, zaroślowych i trzcinowisk. W Obrębie międzywala zaznacza się obecność ciągów zadrzewień i zakrzewień wierzbowych, stanowiących stadia regeneracyjne łęgu wierzbowo-topolowego. Lasy położone na południe od koryta Odry stanowią fragment Borów Dolnośląskich, stąd przeważają tu siedliska borów i borów mieszanych, w wielu wypadkach dość silnie zmienionych przez gospodarkę człowieka. Na ciekami, w obszarach zabagnionych i wokół śródleśnych jezior zaznacza się jednak występowanie olesów i zbiorowisk turzycowych.

Więcej znaleźć nie potrafię, ale mam nadzieję, że tyle Ci wystarczy, albo jeszcze coś sama znajdziesz.
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 14:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzieki bardzo Smile Smile jestem wdzieczna..Ale jeszcze te loga mi zostały Sad

Powrót do góry
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 15:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

akasia napisał/a:
No własnie byłam już na tych stronkach ale tam jest bardzo mało wiadomości Sad..

Mało? Ja tak nie uważam. Poszukaj więcej. Ja dałam tylko trzy linki dla jednego parku, ale informacji na ten emat w "Google" jeste b. dużo!
Co do tych herbów tych parków, to nie wiem, czy parki krajobrazowe mają herby... (mozliwe, że się myle)

Numer Gadu-Gadu
8619585
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 21 Maj, 2005 08:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mają mają .. nie herby tylko loga... Mam 8 parków z logami i wiadomosciami ale jeszcze mi 3 zostały z logami i wiadomościami..własnie te co podałam

Powrót do góry
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi