| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
"Oskar i pani Róża"
Autor Wiadomość
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 10 Mar, 2005 16:07   "Oskar i pani Róża" Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niedawno czytałam książkę "Oskar i pani Róża". Staje się ona coraz sławniejsza dzięki Otyli Jędzrzejczak, która ją czytała i dzięki niej postanowiła zlicytować swój złoty medal. A wracając do tematu... Nie mogłam jej skończyć przez nagłe ataki żalu... A co wy o niej sądzicie?

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 10 Mar, 2005 16:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Również czytałm i uważam za świetną!! I jestem zachwycona decyzją Otylii! Bogata a jednak ma WIELKIE serce!!! Naprawdę jestm z niej dumna,że zrobiła tak, bo przecież te biedaki dzicaczki mogłby umrzać bez tych pieniędzy!!!

A co do książki fajna lae na początku troszke nudna;) Ale i tak uważam za OK!!

Numer Gadu-Gadu
7060479
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Czw 10 Mar, 2005 17:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie czytalam tej ksiazki ale moze przeczytam. Za to dzisiaj Elly przyniosla mi do budy "Pamietnik ksiezniczki 5" ktorego polowe przeczytalam jush na dzisiejszej lekcji poloka i to chyba najlepsza czesc jaka dostad przeczytalam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 10 Mar, 2005 17:12   

biorąc pod uwage że pamiętnik księżniczki w całości jest tragiczny i płytki jak dla mnie to możliwym jest przeczytanie połowy na jednej lekcji
Powrót do góry
Sinyen Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 05 Maj, 2005 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Słyszałam o tej książce i bardzo chciałabym ją przeczytać, ale nie mam możliwości... może ktoś mógłby mi przybliży o czym ona jest?

Gdy się śmiałam i gdy tańczyłam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2068949
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Maj, 2005 00:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jedna z piękniejszych książek, jakie czytałem...a, zeby nie bylo, wymagam od ksiazek sporo
Powrót do góry
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Maj, 2005 00:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jedna z piękniejszych książek, jakie czytałem...a, zeby nie bylo, wymagam od ksiazek sporo
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 17 Maj, 2005 08:54   

nie znacie sie...przeczytajcie sobie

"Trufel i Rozalka" ...[cenzura] ma ledwie 40 stron :>...i przystępne i poczytliwe dla każdego...wykur-wamiata!
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 17 Maj, 2005 14:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

trufel i rozalka?czyje?

Numer Gadu-Gadu
2891618
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 18 Maj, 2005 07:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

najlepsze są "Kroniki Wampirów" Anne Rice (seria książek o wampirach, np. "wywiad z wampirem" "wampir lestat" "pandora" "Królowa potępionych" i wiele wiele innych) i Swiat Dysku Terry'ego Pratchetta (seria ksiazek o plaskim swiecie, np. "kolor magii" "blask fantastyczny" "wyprawa czarownic" "kosiarz" i wiele wiele innych =P).
polecam!

H. Poświatowska
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 18 Maj, 2005 08:00   

książki o wampirach to porażka..szczególnie te o tym że wampirów jest w [cenzura], jak może być tysiące istot których na powstanie porrzeba piekielnych czynów za życia, a żeby tego było mało to jeszcze śmiertelnej klatwy...i bajer z zarażaniem...przesada wampirzy wirus prędzej wymorduje obce biało niź je przekształci
a juz najbardziej śmieszne ejst to że wampir wogule podejmuje jakąkolwiek walke z kimkolwiek zamiast poprostu zabić..a może ...to najpotężniejszy z nieumarłych, więc głupie książki i teorie wypaczają wszelki klimat no i oczywiście scena z jednej z ekranizacji książek powyżej albo sie myle...ale czegoś podobnego, jak jakiś tam "Dracula" sie przebudził i śmieje sie że tylu idiotów biega po miescie i myślą że zostaną wampirami...ten wzrok (dobrze wykonany przez aktora) mówił samo za siebie że patrzy na pieczonego kurczaka a nie na ludzi ubranych na czarno
a Pratchett znów okazał sie lepszy..choć naroił cała rodzinke wampirów dla groteski to zrobił z nich monstra wyrafinowane których nie sposób pokonać..."niemalże"
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 19 Maj, 2005 21:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tsej, a czytales jakas ksiazke pani Anne Rice? ksiazki o draculach faktycznie sa bzudrne, filmy tez. ale w ksiazkach o wampirach Anne Rice kryje sie cos wiecej niz sam wampiryzm.. tego sie nie da opisac!

"Anne Rice to geniusz w pełnej krasie. Uciekinierzy ze świata jasności symbolizują umarłych za życia, tych spośród nas, którzy z własnego wyboru - lub nie - żyją na krawędzi."
Los Angeles Times

"Cudowna sieć mrocznej mitologii. Wspaniała mroczna proza, pełna poetyckich metafor."
San Francisco Chronicle

"Ona się zbliżała. Była coraz bliżej hali. Poczuł, jak sam wysnuwa się z ciała i staje czystym słuchaniem; tak, to była ona. Wszystkie dźwięki nocy powstały, aby go zmylić, ale uchwycił ten basowy, nieredukowalny odgłos, którego nie potrafiła stłumić, odgłos jej oddechu, bicia serca, z jaką rozcinała przestrzeń, sunąc z niebywałą i nienaturalną prędkością, powodując nieunikniony zamęt w widzialnym i niewidzialnym świecie."
Anne Rice, "Królowa potępionych"

H. Poświatowska
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 10:57   

swoją droga głupia była ta królowa potępionych bo dała sie zajebać po raz drugi

jak dla mnie bajki o wampirach sa dla dziewczyn co podświadomie chcą być zgwałcone przez kogoś kto im sie podoba lub je zauroczy(bynajmneij nie magią) cholerny paradoks bo taki gwałt to nie gwałt, to jeden z tych typów co pójdą za facetem jak je nawet bije
facetów to juz ni cholery nie rouzmiem dlaczego im sie to podoba...może węszą łatwe [cenzura]

szczerze wątpie by te książki miały klimat, motywy i budowa fabuły w filmie mnie rozwala
za duzo zestawu standardowego...więcej sie człowiek śmieje niż wyobraża
watpie czy bym przebrnął przez takie książki
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 15:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie czytales wiec co mozesz wiedziec?
a to o tym, ze kobiety czytajace to podswiadonmie chca byc zgwalcone.. az sie zasmialam.

H. Poświatowska
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 15:58   

i o to chodziło biggrin
nie mój klimat
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu