Poruszam ten temat nad którym się od jakiegoś czasu zastanawiałam. I proszę się tutaj nie kierować jakąś antypatią do mojej osoby..
Otóż jak wiemy od pewnego czasu ubyło nam paru moderatorów. Głównie Smodów, a w dziale Trudne Pytania została jedna jedyna GABRA, gdzie w 2004 roku aktywnych modów było 4, w tym 5 w dziale Seks. I nawał był taki sam jak teraz, z tym że pojawiało się mniej powtarzających się pytań.
CO do innych działów - moderowane są te, które najmniej tego potrzebują! Np.. gotowanie? Posty pojawiają się tam baaaardzo rzadko. Niektórzy moderatorzy w ogóle chyba zapomnieli ze są modami [Nikita?]
Wiem, że mamy administratora, ale Bożena sama chociażbyś stanęła na rzęsach, to sobie nie poradzisz. Tematów jest zbyt dużo [np. dzisiejsze posty werusi? ] i do tego potrzeba przynajmniej kilku aktywnych moderatorów w najbardziej obleganych działach, albo przynajmniej ze 3 SMODÓW.
Nie wiem, zrobisz co bedziesz chciała, gdyż to ty tutaj jesteś adminką, ale wiedz, że bez odpowiedniej opieki to forum zamieni się w puszczę.
I nie twierdzę broń Boże że jestem jakimś wzorem, ale jeżeli kot nie patrzy, myszy harcują...
Proszę także nie odebrać tego jako jakieś kryptozgłoszenie.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że jakoś rozwiążesz ten problem.
A problem forum leży w tym że jest to forum dla dzieci... Patrz dzisiejsze posty Gabry.
"Nie wiem, zrobisz co bedziesz chciała, gdyż to ty tutaj jesteś adminką, ale wiedz, że bez odpowiedniej opieki to forum zamieni się w puszczę." Za późno ; )
A problem forum leży w tym że jest to forum dla dzieci...
No i co z tego? :] Potem takie dzieci zapragną iść na jakieś inne forum i zobaczą co to życie w sieci. IMHO niezależnie od tematyki forum powinien panować jako-taki porządek. Naprawdę, jak widzę coniektóre posty tutaj, to ma ochotę poprzeć akcję Stop dzieciom Neostrady/ , która do neidawna wydawała mi się całkowicie niepotrzebna.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 02 Maj, 2006 22:01
Brandtson to fajna kapela ; )
jakie duzo postow, przeciez tu prawie nikt nie pisze : P zepsulem te forum eh ; /
Gabra ostatni raz logowała się miesiac temu (21 kwietnia). To chyba niezbyt odpowiedzialne zostawić na tak długi czas najczęściej używane działy bez opieki
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
o, ludzie, nie robcie podchodow. Tremere - napisz smialo, ze chcesz moda, nie ma sensu robic tego 'na okolo'. Nikt Cie za to nie skarci. Słupek - to samo ;P
o, ludzie, nie robcie podchodow. Tremere - napisz smialo, ze chcesz moda, nie ma sensu robic tego 'na okolo'. Nikt Cie za to nie skarci. Słupek - to samo ;P
Ja proponuję, żebyś Ty dostał, byleby ktoś zroił porządek MNie nikt nie wybierze na moda, bo mam za krótki staż, a poza tym mnie tu nie lubią bom za ostry. Poza tym odezwałyby się zaraz skłonności do tyranii
W ogóle po czym niby wnioskujesz że chcę być modem?
—Michael Shermer
Gabra ostatni raz logowała się miesiac temu (21 kwietnia). To chyba niezbyt odpowiedzialne zostawić na tak długi czas najczęściej używane działy bez opieki
No właśnie... A kategoria Trudne Pytania jest najbardziej "oblężona" i przydałby się tam drugi mod, np. Blanka, która jest na forum codziennie i myślę, że dobrze by sobie radziła
No właśnie... A kategoria Trudne Pytania jest najbardziej "oblężona" i przydałby się tam drugi mod, np. Blanka, która jest na forum codziennie i myślę, że dobrze by sobie radziła
Popieram :] Zwłaszcza, że w innych działach za dużo chyba teraz nie ma roboty.
—Michael Shermer
NIE CHCĘ, po prostu założyłam temat w nadziei że grono modów powiększy się o kogoś ODPOWIEDZIALNEGO, a ja nie jestem odpowiedzialna kochanie ;P
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 27 Maj, 2006 22:17
ja juz nie bede moderowac tego dzialu ;p
brak mi czasu na siedzenie na kompie.
znajdzie kogos innego