Niewiem czy jestem jakaś dziwna, no ale zasze dobrze jest się tego pozbyć
Ostatnio miałam pierwszą miesiączkę, i jak na codzień mam WF. Wstydę się przebierać przy dziewczynach. Bo może mi podpaskę widać itd. Jak myślicie czy mam się czego wstydzić? Czy wy tez tak macie??
_________________ Ach, co za oszczędność czasu zakochać się od pierwszego wejrzenia! <:3)~
ja tam wole sie przebierac w samotnosci, tj. w WC :p ale jak jest zajeta to sie przebieram z innymi, w sumie to mi wszystko jedno.
idz do WC jak sie wstydzisz. a nawet jak podpaske ktos zobacyz to co z tego? one tez noszą
_________________ Możesz być gdziekolwiek, kiedy twoje życie nagle się zaczyna... kiedy otwiera się przed tobą przyszłość. Na początku możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy... ale to się już stało.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 08 Sty, 2006 12:56
idz do toalety sie przebrac/ czy pod prysznic, gdzie sie tam u was da, a jak nie masz jak to uzywaj tamponow ich nie bedzie widac...ale prawde mowiac to nie masz sie czym przejmowac, pewnie nie jedna dziewczyna w twojej klasie ma okres
No przestań, w końcu to Ty jedna masz okres?? Widok skrzydełek od podpaski jestchyba normalny dla każdej dziewczyny. A jak Ci tak źle z tym, to ubieraj spodenki już w domu, a na w-fie tylko ściągnij zwykłe spodnie. I już, nie bedzie nawet majtek widać.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 08 Sty, 2006 18:43
duzo dziewczyn ma na poczatku tak, ze sie wstydzi, i nie dawaj jej glupich rad, bo potem biegaja po szkole panienki, ktore po wfie nakladaja na siebie sweter i spodnie i wysiedziec nie mozna..
Jak najbardziej Cię rozumiem, gdy miałam się przebierać na w-fie to również czułam się troche dziwnie. Ale jakoś przeszło bo przecież sama to widziałam u innych, i jakoś sie tym nie przejmowałam, no chyba nie zaczne sie z tego smiac. Nie masz sie czego wstydzic
_________________ "Lepiej nie mówić nic, niz mówić o niczym."
"Nie wystarczy urodzić się człowiekem, trzeba nim jescze być."
"Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie."
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 09 Sty, 2006 15:23
moja kolezanka sie nie wstydzila i raz sie wspinala na parapet w przebieralni,spadla i bez spodenek byla to radosna taka i podpaske jej widac
na wfie przebieraj sie w jakies dlugie t-shirty i zaslaniaj sobie w czasie zmieniania spodni :]
Ja mam 11 lat i mam okres.
Przebieram się przy wszzystkich-nie wstydzę się.W WC nam baba zabrania się przebierać.
Masz bluzy swetry itp. możesz obwiązać sweter itp. na biodrach i zdjąć spodnie i odwrócić się do dziewczyn tyłem.
Pozdrawiam
Wysłany: Pon 09 Sty, 2006 18:55
<skrobie się po czole, chyba nad czymś myśli ; )>
Nie rozumiem... Chyba inne dziewczyny też mają okres? To tak jakby chłopacy/chłopcy/mężczyźni rozbierali się nawzajem siłą i cieszyli z widoku własnych przyrodzeń...?
Ja nigdy nie miałam takiego problemu. Nie mam sie w końcy zcego wstydzić. Przecież wiekszość dziewczyn ma to co ja. A nawet jeśli nie miesiączkują jeszcze to co w tym dziwnego, że masz okres i założoną podpaske? jak sie wstydzisz to sie przebieraj w WC albo niech cie koleżanki zasłonią.
niezbyt mi sie to podoba by mnie koleżanki zasłaniały i tak po co by mnie zasłaniały jak by wszystkie wiedziały ;/ trochę nie logiczne moim zdaniem ale chyba macie rację porostu postaram się normalnie zachowywac przy tej czynności przeprać się Albo założe dużą koszulkę dzieki wam wszystkim
_________________ Ach, co za oszczędność czasu zakochać się od pierwszego wejrzenia! <:3)~
u mnie jedna dziewczyna to zawsze lata w majtkch i staniku po przebierlani a raz wylazla na korytarz w majtkach bo zapomniala zalozyc spodenki -.-
_________________ Możesz być gdziekolwiek, kiedy twoje życie nagle się zaczyna... kiedy otwiera się przed tobą przyszłość. Na początku możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy... ale to się już stało.