| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Termin ważności podpaski...??
Autor Wiadomość
askawtn Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sro 21 Gru, 2005 20:13   Termin ważności podpaski...?? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W szóstej klasie miałam lekcję z panią z Always. Pewnie jak kazda z Was, ja również dostałam paczuszkę z książeczką, kalendarzykiem i paczką podpasek. Teraz jestem w 3 gimnazjum, nadal nie miesiączkuję ( Sad ) I została mi jedna podpaska z tej paczki (reszta się rozeszła po potrzebujących koleżankach Smile ) No, ale termin ważności tej podpaski już upłynął....I teraz mam pytanie...Czy taka podpaska po dacie ważności nie traci swoich "właściwości"?? Czy w razie potrzeby mogę ją zastosować bez obaw, czy powinnam ją wyrzucić? Z góry thx za odpowiedzi Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Asiula1994 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 25 Gru, 2005 18:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak na moje oko (chociaż nie znam się) to zostaw ją, bo może sie przydać.
Jak dostaniesz okres a w domu nie będzie żadnej podpaski to załozysz tą i powiedzmy polecisz do sklepu.
Moze nie będzie miała swoich "właściwości" , ale zawsze będzie izolacją od bielizny.
W takiej samej sytuacji mozesz zamiast podpaski wziąć kilka husteczek - nie mają żadnych właściwości , kleju, folii pod spodem ale w razie takiej wpadki zabezpieczą majteczki na czas wypadu do sklepu, czy w szkole do higienistki.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2885564
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pon 06 Lut, 2006 19:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Miałam o tym na WDŻ ;P

Otóż podpaska nie ma terminu ważności kiedy przechowujemy ją w czystym miejscu ( łazienka lub toaleta) a jezeli przechowujemy ją w zanieczyszczonym miejscu ( choćby luzem w plecaku ) to data ważności upłynie wtedy kiedy jest napisane
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 19:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jezeli przechowujesz ja luzem w plecaku, jest to nie higieniczne, i czy jej data waznosci jest do roku, czy 15 to i tak jest to niehigieniczne.
Powrót do góry
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 13:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

data ważności to 3 lata po wyprodukowaniu
ale co by niby miało zgnić?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
askawtn Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 14:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie to mnie nurtuje.... Czy ona wtedy traci swoje własciwosci..
Powrót do góry
malti Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja myśle, że poprostu ten materiał się zestarzeje i podpaska będzie przeciekać
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu