Wysłany: Sro 21 Gru, 2005 20:13 Termin ważności podpaski...??
W szóstej klasie miałam lekcję z panią z Always. Pewnie jak kazda z Was, ja również dostałam paczuszkę z książeczką, kalendarzykiem i paczką podpasek. Teraz jestem w 3 gimnazjum, nadal nie miesiączkuję ( ) I została mi jedna podpaska z tej paczki (reszta się rozeszła po potrzebujących koleżankach ) No, ale termin ważności tej podpaski już upłynął....I teraz mam pytanie...Czy taka podpaska po dacie ważności nie traci swoich "właściwości"?? Czy w razie potrzeby mogę ją zastosować bez obaw, czy powinnam ją wyrzucić? Z góry thx za odpowiedzi
Jak na moje oko (chociaż nie znam się) to zostaw ją, bo może sie przydać.
Jak dostaniesz okres a w domu nie będzie żadnej podpaski to załozysz tą i powiedzmy polecisz do sklepu.
Moze nie będzie miała swoich "właściwości" , ale zawsze będzie izolacją od bielizny.
W takiej samej sytuacji mozesz zamiast podpaski wziąć kilka husteczek - nie mają żadnych właściwości , kleju, folii pod spodem ale w razie takiej wpadki zabezpieczą majteczki na czas wypadu do sklepu, czy w szkole do higienistki.
Otóż podpaska nie ma terminu ważności kiedy przechowujemy ją w czystym miejscu ( łazienka lub toaleta) a jezeli przechowujemy ją w zanieczyszczonym miejscu ( choćby luzem w plecaku ) to data ważności upłynie wtedy kiedy jest napisane