Może ktos uzna to za głupotę, ale dla mnie to bardzo ważne. Dlatego proszę o pomoc. Odkąd noszę aparat na ząbach (ortodontyczny) jestem strasznym tchórzem. Nie uśmiecham się tak jak dawniej i prawie się nie odzywam. Najgorsze jest to, że mój chłopak powiedział, że jak nie będziemy gadać to koniec z nami. A ja nie potrafię nic powiedzieć bo się wstydzę, że jego koledzy będą się śmiać
Co mam zrobić żeby go nie stracić Strasznie mi na nim zależy. PROSZĘ, POMÓŻCIE!!!!
dziewczyno, jaka jest moja rada? Skoro zależy Ci na nim to porozmawiaj z nim szczerze o tym co myślisz, o Twoich odczuciach związanych z tym aparatem, chyba potrafisz z nim rozmawiać także na wstydliwe tematy, prawda? Zresztą aparat nie jest na całe życie, postarajcie sie przyzwyczaić do tego, to chyba nie może być żadną przeszkodą, co? myślisz, że jeśli on Cie kocha [o ile] to fakt, że jego koledzy być może będą się śmiać z Twojego aparatu cokolwiek zmieni? Dziewczyno, więcej wiary w siebie
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:19
Rozmawiaj z nim normalnie. Nie zwracaj uwagi na aparat. Mam koleżanki, które również go noszą i wcale tego nie zauważam. Człowiek szybciej go zauważy, jeśli będziesz na siłę starała się go ukryć. Nie martw się nikt nie będzie się z ciebie śmiać.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:32
jezeli jest z toba to znaczy ze mu sie cos w tobie podoba, a przynajmniej powinno tak byc, wiec nie powinnas sie tym przejmowac, gdyby jednak cos sie popsulo, to nie zaluj bo widocznie nie byl tego warty..
Wysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:35
<wspomina jak bardzo bał się, kiedy miał nosić okulary, a kiedy okazało się, że pratycznie nikt przez pierwsze pięć godzin ich nie zauważył : )>
Keeveek - "Prawda?" - Hehehe... Bez komentarza ; )
kaka (Idealny nick ; ) ) - Wcale nie jest to głupotą, ale musisz o jednej rzeczy pamiętać - Tak naprawdę, w całym twoim życiu prywatnym nie liczy się jak wyglądasz, czy nosisz aparat, czy nie... Tylko liczy się jaka jesteś, a jeśli aktualnie jesteś szara myszka, która boi się odezwać... to jest źle. Powinnaś nad sobą nieco popracować, powiedzieć chłopakowi, że boisz się, żę jego kumple się będą z Ciebie śmiali, ale nie przestawaj się uśmiechać, bądź sobą.[/center]
Edit: Przeczytałem jeszcze raz twój post i coś dostrzegłem:
"Najgorsze jest to, że mój chłopak powiedział, że jak nie będziemy gadać to koniec z nami." - Ekhem... Ja tu widzę chłopaka - palanta, nie wiem jak inni...?
Wysłany: Nie 01 Sty, 2006 20:08
nasty_girl - Ja chciałem zwrócić na same slowa... Nie wiem czemu, ale jakoś odniosłem wrażenie, że po usłyszeniu czegoś takiego (Zamiast "Czemu ze mną nie rozmawiasz?") po prostu "splunęłabym" mu w twarz i poszła sobie...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 01 Sty, 2006 20:22
ale w tym wieku roznie do tego sie podchodzi.. jedni na powazniej, inni byle by wiecej, byle by "pochodzic".. i nie przeszkadza to, ze nawet nie ma wspolnych tematow, a chyba po to ma byc zwiazek aby byc razem, a nie z gory zakladac ze sie za tydzien zerwie..
nie wyobrazam sobie zwiakzu w ktorym partneryz nie rozmawiaja ze soba:/ dziewcyzno, zachowuj sie normalnie, jakbys nie miala tego aparatu! jesli bedzies zpokazywa cinnym, ze sie go nie wstydzisz i ebdziesz normalna to inni tez nie bede zwracac uwagi, uwierz:)
_________________ Możesz być gdziekolwiek, kiedy twoje życie nagle się zaczyna... kiedy otwiera się przed tobą przyszłość. Na początku możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy... ale to się już stało.
Dzięki, za dobrą radę Gdyby to było takie łatwe, żeby porozmawiać. Ale ja nie potrafię Jak go widzę to od razu odbiera mi mowę... Podacie mi jakiś sposób żeby pokonać ten strach? Ja jestem strasznie nieśmiała, ale mi na nim bardzo zależy. Jak mam zacząć taką rozmowę, jak zagadać
Wysłany: Pon 02 Sty, 2006 16:13
"Mój CHŁOPAK powiedział..." Tata a Marcin powiedział... To twój chłopak? <krztusi się> Może po prostu przytoczę cytaty:
"Jak go widzę to od razu odbiera mi mowę..."
"Jak mam zacząć taką rozmowę, jak zagadać"
Twój chłopak... Taaaak? No to fajne masz życie, pozazdrościc, jak nie wiesz jak z chłopakiem rozmawiać. A jak rozmawiać? Krótki kurs rozmawiania
1) Musisz znaleźć się w zasięgu słuchu danej osoby, zależy to też od waszego położenia - Miejsca wywołujące duży hałas mogą utrudnić komunikację...
...Może sobie daruję, bo palce bolą... Tak to jest ironia... Tak, nie chce mi się z niej tłumaczyć...
właśnie. niemożnośc rozmawiania ze swoją DRUGĄ POŁOWĄ? o boże! o boże!
takie coś jest w ogóle mozliwe? mam podpowiedź. podczas rozmowy z nim, na spotkania, itp ubieraj maskę hokejową, niczego nie zauważy.
_________________ My life is over and so is YOURS
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 03 Sty, 2006 08:17
nie rob z aparatu wroga jak juz cos bedzie zle to staraj sie z niego zartowac ^^ ale w miare naturalnie wiec postaraj sie zmienic nastawienie do aparatu :]
wez w pewnym momencie powiedz "oo, patrz co mi rodzice zalatawili.. szpanerski aparacik:D zebym miala proste ząbki. troche mi z nim głupio, ale chyba lepsze to niż krzywe zęby?" i zacnzij sie smiac. atmosfera sie powinna rozladowac.
[ Dodano: Wto 03 Sty, 2006 09:06 ]
a wlasciwie.. jedna z moich kolezanek nosi aparat.. ale jak z nią rozmawiam to niczeog nie zauwazam, chya ze sie zaczyna szeorko smiac o_0 ale i wtedy nie wyglada brzydko czy rzucajaco sie w oczy!
to,ze apracik jest szpecący to tylko wymysl głupawych filmow komediowych, ktore kreaują jakieś osoby na totalne cioty, ze to tak nazwe. przy obwislym swetrze wsadoznym w spodnie, ogormnych okularach i przylizanej fryzurce aparacik rzeczywiscie wygladalby smiesznie, ale przy normalnej osobie? wcale nie!
_________________ Możesz być gdziekolwiek, kiedy twoje życie nagle się zaczyna... kiedy otwiera się przed tobą przyszłość. Na początku możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy... ale to się już stało.