Wysłany: Nie 27 Lis, 2005 16:08 Cierpię bez przyczyny....:(:(:(
Na początku chciałam się przywitać, bo piszę tu pierwszy raz Nie widziałam takiego tematu mimo, że przeszukałam sporą cześć forum, ale jeśli taki temat już był, to na mnie nie krzyczcie ;P Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu odczuwam bóle w podbrzuszu w dolnej części pleców. Jeszcze nie miałam pierwszej miesiączki, mimo ze wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują,że powinna się pojawić. Dotychczasowe bóle były znośne i przechodziły po godzince. Ale wczoraj obudziłam się z bólem. Po śniadaniu jeszcze bardziej się nasilił, a pokój sprzątałam zgięta w pół z bólu. W końcu musiałam się położyć, wiłam się na kanapie i nie mogłam wytrzymać, więc nie obyło się bez termoforu i czopka przeciwbólowego (blech...) I ja i moja mama byłyśme pewnie, ze jeszcze tego samego dnia dostanę miesiączkę...ale nic. Cierpiałam na darmo :/ Myślałam, że może musze godzinke, dwie poczekać, a tu już drugi dzień i nadal nic... Co to ma być ja się pytam!? Czy coś ze mną nie tak??
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Lis, 2005 16:23
przed miesiaczka czesto wysepuja takie bole. nie strikto, np. 2 godziny przed, ale czasami i tydzien, poltora. tzw. napiecie przedmiesiaczkowe. nie pozbedziesz sie tego, mozesz jedynie tlumic bol tabletkami przeciwbolowymi.
ano i to niekoniecznie moze wskazywac na miesiaczke. moze nie wiem, za malo sie ruszasz? czas pokaze... jezeli bole nie ustapia i nadal beda sie nasilaly, idz do lekarza.
Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 16:18
Witaj drogie dziecko, jestem doktor zajączkowski. Zajmuję się miesiączkami dziewczynek. Przyjdź do mnie, porozmawiamy i pobawimy się w doktora, a dowiesz się czy masz miesiączkę czy nie... Po 9-ciu miesiącach.
PS: Idź do lekarza, a nie żalisz się na forum... Nikt Ci tu nie pomoże, tak dobrze jak lekarz...
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 28 Lis, 2005 18:47
tez czasem mialam bole ktore wskazywaly na jedno
ale tego dnia nic mnie nie bolalo :]
jednak radze isc do lekarza-chociazby pediatry,bo nigdy nic nie wiadomo ;]
Witaj drogie dziecko, jestem doktor zajączkowski. Zajmuję się miesiączkami dziewczynek. Przyjdź do mnie, porozmawiamy i pobawimy się w doktora, a dowiesz się czy masz miesiączkę czy nie... Po 9-ciu miesiącach.