| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Mówienie prawdy
Autor Wiadomość
malinka.m Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 26 Lis, 2005 12:48   Mówienie prawdy Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No więc mam napisać opowiadanie na taki temat:
"Mówienie prawdy wymaga cywilnej odwagi" I mam napisać opowiadanie, które dotyczy prawdziwej lub wymyslonej sytuasji szkolnej, której ujawnienie prawdy miało bardzo niekorzystny wpływ na wynik tej sprawy.
Proszę o szybką pomoc
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 26 Lis, 2005 13:28   

"A little inaccuracy sometimes saves tons of explanation."(Saki, 1924)
Powrót do góry
pola Płeć:Kobieta

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sob 26 Lis, 2005 20:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dam ci przykład: są dwie dobre przyjaciółki jedna jednak ciągle okłamuje drugą .Mówi że jest bogata a jest strasznie biedna.Myśli że jeśli powie prawde zostanie odtrącona przez przyjaciólke.Po długim czasie przyjaciółka coś podejrzewa bo gdy pyta o spotkanie w domu przyjaciółki ona stanowczo odmawia. Po jakimś czasie przyjaciólka mówi przyjaciółce o swoim kłamstwie.Oszukana przyjaciółka nie denerwuje się.Jej rodzice którzy są dosyć zamążni dają pożyczke rodzicom biednej przyjaciólki.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
828093
plejer Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 29 Lis, 2005 15:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

i co z tego wynika? podalas niedokonczony i głupi przyklad ;P

wymaga cywilnej odwagi, bo czasami za swoje poglądy wypowiadane wprost mozna poniesc konsekwencje, i za ujawnienie pewnych rzeczy również. Samo powiedzenie prawdy niesie za sobą jakies konsekwencje wiec cywilna odwaga odnosi sie do tego, że jestesmy gotowi je przyjąć i nie boimy sie mowic prawdy.

Numer Gadu-Gadu
2696598
Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 05 Sty, 2006 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napewno wiele zwrotow mozesz podlapac z tej stronki ktora wzbogaci slownictwo w twoim wypracowaniu, nie pomoge Ci bo mi kiedys tak pomagano i nic sie nie nauczylem a matura juz wielkimi krokami sie zbliza ... Wink

http://www.ien.pl/?id=36

Sam wymyslisz najlepszy pomysl i sam jesli sie przylozysz uzyskasz bardzo dobra ocene, i wtedy bedziesz dumny ze swojego osiagniecia, na gotowce leca tylko Ci ktorzy cale zycie ida na skroty - a ta droga nigdy sie dobrze nie wyjdzie Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3259633
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Czw 05 Sty, 2006 21:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zapewne juz napisała te wypracowanie ; )

Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Czw 05 Sty, 2006 21:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kamix napisał/a:
Napewno wiele zwrotow mozesz podlapac z tej stronki ktora wzbogaci slownictwo w twoim wypracowaniu, nie pomoge Ci bo mi kiedys tak pomagano i nic sie nie nauczylem a matura juz wielkimi krokami sie zbliza ... Wink

http://www.ien.pl/?id=36

Sam wymyslisz najlepszy pomysl i sam jesli sie przylozysz uzyskasz bardzo dobra ocene, i wtedy bedziesz dumny ze swojego osiagniecia, na gotowce leca tylko Ci ktorzy cale zycie ida na skroty - a ta droga nigdy sie dobrze nie wyjdzie Wink

Masz klopoty z rozroznianiem płci, chłopcze.
Powrót do góry
malinka.m Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 06 Sty, 2006 19:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za dobre rady;) Bardzo mi się podobało jak napisał Kamix Smile Aha dostajesz ode mnie punkcika;) A co do wypracowania, to już napisałam.
Powrót do góry
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi