No więc po pierwsze to chodzi o to, co kupić dla chłopaka na imieniny??? Chcialabym, zeby to bylo cos oryginalnego, a jednoczesnie zeby ukazywalo moją miłość do niego. =] Dodam, że on jest taki troche metalowiec, ubiera sie na czarno i slucha tej wrzeszczącej muzyki etc....
Drugie pytanie jest takie.. W jaki sposób zasłużyć na czyjeś zaufanie, jeśli się je straciło? Co robić, jak się zachowywać? Próbować je odzyskać czy nie? Troche sie boje próbować, bo może ta osoba to odebrać jako narzucanie sie.. nie no, poprostu nie wiem!
z gory dzieki za odp.
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Hmmm... a propos prezentu dla chopaka może to być nowa płyta jakiejś fajnej metalowej kapeli... albo są takie flagi duuuże około 60x90 zm z logami zespołu itp. niektóre możesz znaleźć na stronie http://kropa.pl/sklep/index.php może mu się spodoba kubek albo koszulka z ulubionym zespołem?
A co do zaufanie to jeśli zależy Ci na tej osobie to sprubuj to zaufanie odzyskać. najpierw poczekaj aż złość tej osoby minie, potem jak jesteście np. w grupie to zacznij coś mówić do tej osoby, nawet jeśli powiesz coś do ogółu ludu i ta osobą sioę uśmiechnie lub zacznie z tego śmiać jest to już jakiś dowód że zauważa Twoja obecnosć. Możesz podchodzić do soby "powoli" pogadać z nią ale nie zagłębiać się w rozmowe o istotniejszych sprawach... mam nadzieję że choć trochę pomogłam
_________________ Obojętność jest jak lód polarny na biegunach: zabija wszystko. (Honore de Balzac)
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 29 Paź, 2005 10:53
1.
a co on lubi? myślisz że na forum wszyscy go znają... sama będziesz wiedziała, może pociągnij go za język, popytaj moze jego znajomych, rodzinę a jak nie to kup mu coś co sie kojarzy z waszym związkiem? jest jakimś symbolem, albo moze jakiś symbol Twojej miłości do niego, nie wiem, ostatecznie zastanów sie co być mu kupiła hm... może na walentynki?
2.
po pierwsze nic na siłę
po drugie może przeprosić? powoli, stopniowo rozmawiać coraz wiecej na coraz poważniejsze tematy itp, odbudowywać znajomość, zaufanie samo przyjdzie, albo hm, wyobraź sobie że poznajesz tą osobe po raz pierwszy że Ci na niej zalezy jest to ktoś ważny,
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Nie 30 Paź, 2005 15:45
Jeśli metal t wystraczy wejść na tą stronę którą podała Anadriel. Tam coś znajdziesz na pewno. Od wyboru do koloru.
Co do zaufania. Ja myślałam, że zawsze trzeba odbudowywać stracone zaufanie. Jeśli go nie odbudujesz, to utwierdzisz tego kogoś w przekonaniu, że słusznie je straciłaś. Zależy jak je straciłaś i u kogo. Ty sama musisz rozeznać się w sytuacji.
Mimo wszystko ja uważam, że powinnaś.
A jak? Skad my mamy wiedzieć? Nie ma sposobów na odzyskanie czyjegoś zaufania. Pokaż tej osobie kim dla Ciebie jest i, że Ci zależy na tym aby dalej się przyjaźnić.