Wysłany: Pią 09 Wrz, 2005 17:04 Płyn z penisa przed orgazmem
cześć! Mam pytanko! z moim chlopakiem "ocierami" się o siebie wykonując ruchy pododne do seksu i on wydziela kropelki płynu ( nie jest to sperma bo nie dochodzimy do orgazmow) ja zawsze jestem w majteczkach ale On nie zawsze. Czy jest mozliwość ze przez te kropelki płynu zajde w ciąze? zaznaczam ze jestem dziewica
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2005 16:12 Re: Płyn z penisa przed orgazmem
AniaXX napisał/a:
cześć! Mam pytanko! z moim chlopakiem "ocierami" się o siebie wykonując ruchy pododne do seksu i on wydziela kropelki płynu ( nie jest to sperma bo nie dochodzimy do orgazmow) ja zawsze jestem w majteczkach ale On nie zawsze. Czy jest mozliwość ze przez te kropelki płynu zajde w ciąze? zaznaczam ze jestem dziewica
Przede wszystkim to o takich rzeczach powinnaś rozmawiać z chłopakiem. Powinniście wzajemnie znać swoje ciało i nie ma nic złego w rozmowie na tematy intymne, zwłaszcza, że już tak daleko się posunęliście.
Druga rzecz - faktem jest, że faceci też z podniecenia "wilgotnieją", chociaż ich płyny mają inne zadanie - neultralizacja kwaśnego odczynu moczu, by w czasie wytrysku nie zginęły plemniki. Nie słyszałem by znajdowały się one również w tym płynie, ale jeśli przedmówczyni tak mówi, to zapewne tak jest. Z tym że praktyczna możliwość takiego zajścia w ciążę (przez majtki, bez wytrysku) właściwie nie istnieje.
Wydzielina ta pochodzi z gruczołów opuszkowo-cewkowych, wielkości ziarenek grochu, leżących po obu stronach tylnej części cewki moczowej. Ich lepka, alkaliczna wydzielina przemywa prawdopodobnie cewkę moczową, przygotowując ją do przepływu nasienia, do którego dołącza się następnie wraz z wydzielnią gruczołu krokowego (prostaty). Wydaje mi się, iż możliwa w niej jest obecność plemników. Może być ich niewiele, ale zawsze. Osobiście uważam, że jeśli Twój partner nie osiąga orgazmu, a Ty pozostajesz w bieliźnie ryzyko zajścia w ciąże jest niewielkie. Ale jak to mówią, przezorny zawsze ubezpieczony. Pozdrawiam
_________________ Pocałunki są tym, co pozostało z języka raju
zajście w ciążę wcale nie jest takie łatwe... owszem w tym płynie znajdują sie plemniki ale jest ich bardzo bardzo mało... ale tak na chłopski rozum: zastanow sie czy byłyby one w stanie przedostać się przez twoje majteczki? watpię...
_________________ " Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni twego życia. Wracaj do nich ilekroć w twym życiu wszystko zacznie się walić"
Ten plyn jest to plyn przedejakulacyjny i zawiera plemniki zdolne do zaplodnienia! Co prawda plemniki to nie rambo i prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest bardzo male podczas tego typu zblizenia jaki opisalas pod warunkiem ze masz na sobie bielizne, choc nie jest to w 100% bezpieczne poniewaz bielizna moze przesiaknac i wydzielina zmieszac sie z Twoim plynem wystepujacym u kobiet, a pamietaj ze w sluzie kobiecym plemniki moga przezyc NAWET DO 48-72h.
Ostatnio zmieniony przez wsl dnia Sob 29 Paź, 2005 23:10, w całości zmieniany 1 raz