| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Dziewczyny! Pomóżcie ^^
Autor Wiadomość
zagubiony
Gość
PostWysłany: Sob 28 Cze, 2003 20:16   Dziewczyny! Pomóżcie ^^

No właśnie ^^ Bardzo proszę wszystkie dziewczyny o pomoc ^^

O co mi chodzi? Mam 18 lat i.. no właśnie ^^ Jestem nieśmiały (uraz z dzieciństwa.. ). Bardzo proszę o rady - jak znależć temat na rozmowę z dziewczyną? I jak się zachowywać przy spotkaniach z dziewczyną? Dodam - nie lubię dużych zgromadzeń, więc wszystkie rady typu: "zaproś ją na dyskotekę" odpadają ^^
Przejdź na dół
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 30 Cze, 2003 16:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Osiemnastka to fajny wiek na szukanie dziewczyny. Wreszcie można mieć większą pewność, że ta, którą znajdziesz, będzie tą jedyną do końca życia Wink.

Nieśmiałość nie jest przeszkodą w znalezieniu super dziewczyny. Nie szukaj jednak wśród przebojowych, odważnych i wystrzałowych - jeśli nawet taką zdobędziesz, to nie będziesz się dobrze czuł w związku. Szukaj wśród "zwykłych" (przepraszam za określenie) dziewczyn - spokojnych, może też niepewnych i nieco nieśmiałych jak Ty - łatwiej Wam będzie się wzajemnie dogadać.
A jak zacząć? Jesteś już dość dojrzałym emocjonalnie facetem, więc stać Cię na ambitne działania. Spróbuj np. pomóc dziewczynie. Otwórz szeroko oczy i rozejrzyj się - znajdziesz łatwo dziewczynę, której brakuje dojrzałego, męskiego wsparcia, kilku słów pocieszenia. Bądź przyjacielem a nie podrywaczem - to nie tylko dobra metoda dla nieśmiałych, ale też pokazuje Ciebie z najlepszej strony, a nie tylko jako faceta z włosami na żelu usilnie szukającego następnej "ofiary".

Mam nadzieję, że zrozumiałeś przesłanie mojego postu.
BTW: Dyskoteka to niezbyt dobra metoda poszukiwania dziewczyny "do tańca i do różańca". To raczej dobra metoda na szybki podryw młodszych nastolatków. Ot tak - zakochać się i po kilku miesiącach zapomnieć Wink

Powodzenia!

deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 30 Cze, 2003 16:20   Re: Dziewczyny! Pomóżcie ^^ Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zagubiony napisał/a:
No właśnie ^^ Bardzo proszę wszystkie dziewczyny o pomoc ^^

Oups! Sorry - dopiero teraz to do mnie doszło. Ale mam nadzieję, że odpowiedź od nie-dziewczyny też Cię będzie satysfakcjonowała.

zagubiony
Gość
PostWysłany: Pon 30 Cze, 2003 18:35   

Dzięki Deg ^^ Zgadzam się całkowicie z twoim postem ^^ Tyle, że jestem tego co napisałeś całkowicie świadom. Chciałbym poznać zdanie dziewczyn na ten temat ^^. Co one sądzą, i jakia jest ich opinia Smile My faceci siebie rozumiemy Wink, ale wiadomo, że 10 rzeczy, które przeciętny facet wie o kobiecie to:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

No ;P i na tym kończę. I dlatego też proszę o wypowiedzi płci pięknej ^^ Z góry dziękuję (to nie znaczy, że patrzę na was z góry ;P ) Pozdrawiam ^^
Powrót do góry
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 30 Cze, 2003 18:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Znalezienie dziewczyny "na przyjaciela" to najleprza metoda jaka znam. Sama sia na nia zlapalam i prosze, od roku jestesmy malzenstwem Smile Rozgladnij sie troche... Jest multum dziewczyn tak samo niesmialych jak ty, ktore potrzebuja meskiego ramienia. Chociazby po to zeby sie wyplakac i zeby mial kto nosic ciezki plecak. Tylko uwazaj... nie daj sie wciagnac w "wieczna przyjazn". Jesli spotkasz dziewczyne ktora pokochasz, i bedziecie przyjaciolmi nie zwlekaj za dlugo z powiedzeniem jej co czujesz... Im dluzej bedziesz udawal ze jestescie tylko przyjaciolmi, tym trudniej bedzie pozniej to zamienic na milosc Smile Ale troche sie z tym rozpedzilam hehe.
Przedewszystkim badz soba... Moda na podrywaczy z kilogramem zelu na wlosach juz dawno sie skonczyla. Dziewczyna ktora leci na takie okazy, przewaznie nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Poszukaj tam gdzie najmniej spodziewal bys sie spotkac dziewczyne... Smile Przewaznie wlasnie one sa bardzo ciekawe.

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
michelle

PostWysłany: Czw 03 Lip, 2003 15:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kilka rad...

Nie martw się tym, że możesz się wygłupić, w końcu nikt nie jest doskonały za pierwszym razem, a to jak wszystko wymaga treningu.
Każda próba zwiększa twoje umiejętnosci w tej dziedzinie jak i pewność siebie Smile

I faktycznie najlepiej "na przyjaciela", tylko przygotuj sobie trochę ciekawych tematów, żeby nie było tzw. martwej ciszy.
Jeśli jakaś konkretna dziewczyna cię interesuje, dowiedz się o niej jak najwięcej, jakie ma hobby, co lubi robić, co ją fascynuje - będziesz miał temat do rozmowy, a jednocześnie ona na pewno doceni to że coś o niej wiesz...

Jeśli jeszcze się nie znacie to spróbuj "wpadać" na nią przypadkiem i uśmiechając się mówić cześć, nawet bez zatrzymywania na pogawędkę. Po kilku razach będzie cię już rozpoznawać, a jeśli poślesz odpowiednio promienny uśmiech to na pewno odpowie ci tym samym - tylko bez nachalności, po prostu zwykłe "cześć". Dopiero po jakimś czasie możesz spróbować pogadać przez chwilę.

I jeszcze coś, nie popisuj się, staraj się robić wrażenie osoby zainteresowanej tym co dziewczyna ma do powiedzenia i słuchaj uważnie. To jest dość rzadkie u facetów, więc tym bardziej cenne biggrin

Pozdrawiam i życzę sukcesu

michelle
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 04 Lip, 2003 17:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też jestem nieśmiała i wiem z własnego doświadczenia, że to naprawdę przeszkadza w znalezieniu partnera (w twoim przypadku partnerki). Chociaż mam 12 lat, czuję się naprawdę źle, wiedząc, że nie umiem poderwać.
Popieram:
~deg'a
~Nemeiee
~michelle

No, więc...pomyśl, że inne dziewczyny też są nieśmiałe i czekają na chłopaka, który pierwszy zrobi ten pierwszy krok, bo się tego wstydzą, bo mogą zostać odrzucone, wyśmiane (coś źle powiedziały i ba...).
No więc, głowa do góry, uśmiech pewny siebie...i rób to co powiedzieli inni: bądź przyjacielem, potem się to jakoś rozwinie.

Trzymam kciuki Wink !!!

Numer Gadu-Gadu
3571565
iga
Gość
PostWysłany: Nie 13 Lip, 2003 01:51   

No wlasnie wiesz co ja mysle o twoim przypadku po prostu powiem ci tak jestem mloda ale cos wiem masz 18 lat na poczatek podoba Ci sie dziewczyna nie badz niesmialy wal prosto z mostu nie zgodzi sie z toba chodzic to znacZyze jest glupia to wtedy sie nie przejmuj . Do tematow mozesz zapytac sie jej jaki film by chciala po ogladac wyporzycz go pojdzcie do ciebie i spedzicie mile wieczor .Po filmie wieczorem pojsc gdzies na spacer i odprowadzic ja do domu . Kwiat
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 16 Lip, 2003 19:31   :) Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóz, co możemy ci doradzić? To zalezy od ciebie gdzie zaprosisz dziewczyne. Skoro jesteś niesmiały to najlepiej zaproś ją do kina. Podczas oglądania filmu nie trzeba rozmawiac(wręcz nie wolno!!) a przy okazji możesz ją objąc ramieniem lub cos takiehgo Smile) na koniec powiedz że spędziłeś z nią swietnie czas i czy chce kiedyś to powtórzyć Smile??(napewno nie odmówi)

Numer Gadu-Gadu
730730
Odpowiedz do tematu