Czesto wracajaca sprawa na forum, nigdy nie mozna dojsc do ugody, bo jedna strona nie slucha drugiej i odwrotnie.
Wiec ankieta - w miare mozliwosci, niech kazdy zaglosuje i sie wypowie [nie jest to co prawda konieczne], czy jest za kasowaniem, czy moze przeciw.
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 03 Gru, 2005 20:30, w całości zmieniany 1 raz
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Gru, 2005 21:20
Ja jestem za przenoszeniem komentarzy do testów
dlatego nie zaznaczyłam nic w ankiecie
Mi jest w sumie to obojętne. Jeżeli zakaz komentarzy zostanie to posty trzeba będzie przenosić na Wysypisko, a jeśli się go zdejmnie to wiadomo komentarze zostają. Najwięcej chyba ma tu do powiedzenia Stokrotka, bo to ona jednak bedzie musiała męczyć się z tymi komentarzami jeśli zakaz zostanie, bo użytkownicy raczej nie przestaną komentowac zdjeć w temacie. A więc Stokrotko głównie od ciebie zależy czy chcesz się męczyć z tymi postami czy po prostu je zostawić.
Ariamehr -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Gru, 2005 22:09
Przeciw!
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Gru, 2005 22:27
Ona89 - tak, dlatego toczenie nadal batali z uzytkownikami jest bezsensowne. Jedna strona nie slucha drugiej i dzieje sie to, co sie dzieje. Co z tego, ze Stokrotka powie "nie bedzie komentarzy!" jak i tak beda [na przekor], a tylko dla niej wiecej 'pracy'. Zas jak sie ustali z uzytkownikami, czy beda, czy tez nie, nie bedzie ciaglego wracania do tego i obie strony beda mialy swiety spokoj, ze sie to raz a porzadnie ustalilo.
A ja zupełnie tego nie rozumiem. Kasować - Nie kasować. Jeśli ktoś zamieszcza zdjęcie na forum i nie napisze, że nie życzy sobie komentarzy to proste, że inni taką fotkę skomentują. Jeśli ja nie chcę żeby ktoś oglądał moje zdjęcia i je kometował to nie zamieszczam ich. Przecież wiadomo, że nie wszystkie komentarze będą pochlebne. I chyba nie o to chodzi. Autor zdjęcia może też zaznaczyć, że komentarze mają dotyczyć np. strony technicznej zdjęcia, etc.
Co innego jeśli fotki są tylko w Albumie. Tam można wpisać krótki komentarz. Jednak nie ma zakazu zamieszczania zdjęć na forum i zakazu komentowania.
Jeśli robi się tam offtop to jest offtop taki sam jak na każdym innym forum i tak samo go się traktuje
ja głosowałem za przeciw
zdjecia chyba zamieszczamy po to żeby ktoś je skomentował przynajmniej tak mi się wydaje
bo nie widze sensu zamieszczenia zdjęcia po to żeby ktoś sobie obejrzał i nic nie powiedział na ich temat
_________________ I love my sweet heart
....zamknięty cały świat w króciutkim słowie "MY"
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 02 Gru, 2005 10:33
stotka napisał/a:
Ant0n napisał/a:
to znaczylo za czy przeciw?
popatrz na wyniki ankiety, uzyj swoich matematycznych umiejetnosci i zagadka rozwiklana.
ha, to juz chyba nikt nie bedzie bawil sie w usuwanko?
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 02 Gru, 2005 10:37
za przeproszeniem czy nikt nie zauwazył ze i tak wszyscy te zdjęcia tam komentują? ze nikt sie tego zakazu nie trzyma? ze i tak modzi/smodzi to potem przenoszą? no halo
pozatym wy nigdy nie rozmawiacie o zdjęciach w temacie nasze zdjęcia
przykład z niedawna
Sebo umiescił swoje dwa zdjęcia
jedyny komentarz
"to twoj pokój?"
i to jest rozmowa o zdjęciach? jeden komentarz w dodatku nie o osobie
tak wygląda komentowanie zdjęc, az tyle komentarzy
i co? Sebo to przeczytał po tygodniu przenosze gdzies indziej i spokój pozatym wiekszosc komentarzy zawiera zacotywany link i podpis do zdjęcia które komentuje wiec nie widze problemu z odczytywaniem
mozna sie tez tak umawiac
bożeno - nie rozróżniasz jednej rzeczy jesli ja umieszczam swoje zdjęcie to robie łaske a nie łaski robią mi uzytkownicy inni ze skomentują akurat mnie a nie ściane za mną czy obrazek obok.
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 02 Gru, 2005 10:55
tak, im bardziej zabraniamy komentarzy, tym wiecej ich jest.
i wlasnie od tego est ten temat - zeby sie ta sprawa nie walala po 5 forach i 15 osobnych tematach, tylko tutaj. ustali sie i juz. za nieprzestrzeganie - osty. proste.
bożeno - nie rozróżniasz jednej rzeczy jesli ja umieszczam swoje zdjęcie to robie łaske a nie łaski robią mi uzytkownicy inni ze skomentują akurat mnie a nie ściane za mną czy obrazek obok.
Kradziejko dość niejasno to napisałaś. Ale jeśli dobrze zrozumiałam... dla mnie nie chodziło o to, co zdjęcie przedstawia i czy jest na nim czyjaś buźka. Chodziło o zdjęcie jako całość. Po co Twoim zdaniem ludzie zamieszczają zdjęcia na publicznym forum?
A to kawałek opisu działu Fotografia, który na pewno znasz: Jest to miejsce gdzie można prowadzić dyskusję o fotografii.
Możecie również pochwalić się własną twórczością zamieszczając linki do zdjęć i komentować prace innych użytkowników. - i ludzie komentują. Owszem zdarzają się komentarze/posty typu "to twoj pokój?", ale tak jest również w każdym innym dziale. Nie da się tak na sztywno określić zasad i to, czego nie można pisać.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 02 Gru, 2005 11:26
w dziale fotografia umieszcza sie zdjęcia własne, które sie samemu zrobiło a niekoniecznie na nich jesteśmy
i tam kazdy sobie zaklada temat ludzie komentują piszą offtopują o tych zdjęciach sie nie wtrącam
ale jak ktos ma zamiar napisac pod zdjeciem przedstawiającym kogos wyglądasz jak glupi gruby burak to nie moze napisac jestes nie w moim typie nie podoba mi sie to zdjęcie albo nie pisac nic?
zasad nie mozna okreslic, poprostu po jakimś czasie przenosic komentarze zdjęc do działu offtop i wywalac odrazu offtopy, mi taki układ pasuje