Wysłany: Pią 26 Sie, 2005 17:12 Moja kolezanka i jej problem
Moja kolezanka a raczej przyjaciółka ma dziwny jak na jej wiek problem.....Ma 14 lat a ma jus rozstępy na piersiach oczywiście nie była jeszcze w ciąży...ma niedużą kilkukilową nadwage......Ja osobiście ani ona nie słyszałam wczesniej o tym żeby rozstępy pojawiały się na piersiach nastolatek które nie były w ciązy? Czy one z czasem znikną? Czy jest na to jakiś sposób i co jest przyczyną ich powstania-b nowych jej nie przybywa a ma je już jakies 2 lata.....Czekam na pomoc dla niej-bo ona nie ma internetu
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 26 Sie, 2005 17:14
zeby miec rozstepy nie trzeba byc w ciazy, rozstepy robia sie od tycia, skora sie po prostu rozciaga, w tym przypadku piersi jej musialy zaczac szybciej rosnac, i od tego te rozstepy, sa specjalne masci na rozstepy, nie http://www.bio-med.pl/rozstepy_skory.html
W okresie dojrzewania rozstępy są normalnością, człowiek szybciej rośnie, przybiera na wadze. M/i od tego robią się rozstępy. ;>
Tak jak pisała n.g wcale nie musi być w ciąży, że je mieć.
ale raczej już jej nie znikną może jedynie co to będzie mniej widać
_________________ I love my sweet heart
....zamknięty cały świat w króciutkim słowie "MY"
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 26 Sie, 2005 21:27
na rostępy są kremy balsamy, które je troche nie wiem czy w stu procentach zniwelują
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 27 Sie, 2005 13:40
Sebo napisał/a:
ale raczej już jej nie znikną może jedynie co to będzie mniej widać
O ile szybko się je zacznie "leczyć", to mogą zniknąć całkowicie.
A ja koleżance polecam maść CEPAN (ok 15 zł w aptece, bez recepty).
Ja dodatkowo używam (używałam? ;P) "pomarańczowej galaretki na rozstępy" (czy jakoś tak ) z DAX Cosmetics... i pomogło.
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 29 Sie, 2005 17:34
Tu możesz poczytać o roztępach bo był taki temat
No cóż rostępy są normalne, tworzą się od szybkiego tycia, wzrostu
Z czasem one się zabliżnią(?)zbliżnią) i beda wygladac jak zwykle blizny, iem bo sama mam ich troche.
Polecam maść Cepan czy jakoś tam ona się nazywa, nie pamiętam, ale możesz sobie o niej przeczytać w wyżej wymienionym temacie
Ja mam pod piersiami bardzo malutkie -kilka ,na biodrach z tyłu , mam nawet na kolanie 2 -hehe i zaczełam używać maści na roztępy,ale nie wiem czy mi pomoże zobaczymy z czasem
Lepiej niech zacznie się starać o zlikwidowanie ich,bo będzie żałować w przyszłości,że nic nie zrobiła