znów mam problem z mamą ale inny.. chce sobie kupić koraliki na stronie www.koraliki.pl/sklep a niemoge na siebie bo niejestem pełno letnia.. pytałam się mamy czy mogę na nią zamówić a ona powiedziała że nie ja powiedziałam że sobie sama zapłace...a on powiedziała nie i koniec.. ..ta strona nie oszukuje ma licencje ale nie da sie wytłumaczć mojej mamie...(bardzo lubie robić bransoletki z koralików) niewiem co moge zrobić w tej sprawie prosze o szybką pomoc..
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 12 Maj, 2005 21:23
1. Gdzie jest napisane, że trzeba mieć ukończone 18 lat, aby móc robić zakupy w tym sklepie?
2. Z tego co mi wiadomo w świetle prawa Polskiego, po ukończeniu lat 13 uzyskuje się ograniczoną zdolność do czynności cywilno-prawnych w tym np. robienia zakupów, więc jeśli w regulaminie sklepu nie ma takiego zakazu, to ja uważam, iż nie ma takowych przeciw wskazań, abyś nie mogła kupić tego, co chcesz.
Pokaz Mamie ten sklep i powiedz ze naprawde bys chciala te koraliki bo robienie branzoletek to twoje hobby.
Twoja mama albo nie chce wydac pieniedzy na jakies [cenzura] albo nie ma zaufania w ten skelp i boi sie ze oszustow.
Mozesz jej tez pokazac adres i e-mailu sklepu i powiedziec ze juz miliony ludzi kupuja wlasnie w internecie.
Zaproponuj ze ona pierw zaplaci a pozniej jej wszystko oddasz.
Moze pomoze,sproboj!
chyba jest napisane ale jak nie to i tak nie kupie bo zamówie potem mama sie dowie i będzie na mnie zła i będe miec jazdę w domu...
mamie pokazywałam to nawet mówiłam jej że sama zapłace i wszystko tylko chce żeby na nią to przyszło..