Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 20:36 wiosenne kotleciki z tofu.
*skladniki.
650 g dobrze odcisnietego, pokruszonego lub zmielonego tofu
3/4 - 1 szkl. bulki tartej
1/2 szkl. posiekanej zieleniny: szczypiorku, koperku, natki z selera lub z pietruszki
1 jajo (dowolnie)
2 lyzki sosu sojowego lub 1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
1/4 lyzeczki utartej galki muszkatolowej (dowolnie)
bulka tarta lub maka do panierowania
3 lyzki oleju do smazenia
*wykonanie.
pierwszych siedem skladnikow dokladnie wymieszac na jednolita mase; formowac kulki i splaszczać je na kotleciki o srednicy ok. 4-5 cm; otaczać w panierce i smazyć na goracym oleju po obu stronach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach