Moja przyjaciolka chetnie by chciala byc modelka.
Ona ma 13lat a wzrost 164cm ,lecz zeby mogla zostac modelka musi miec 173 cm wzrostu.
Do kiedy sie rosnie,i czy to jeszcze mozliwe zeby urosla az do tego wzrostu?
jeżeli nie dostała jeszcze miesiączki to może jkanajbardziej urosnąć do tego wzrostu! ja mam 177cm
pamietaj, że wzrost Twojej koleżanki kończy sie kiedy jest wyższa od mamy i niższa od taty
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006 22:11
Oczywiście ze moze jeszcze urosnac. Jak na 13-latke to jest juz BARDZO wysoka wiec mozliwe ze bedzie miala nawet 180 cm albo wiecej. U dziewczyn okres wzrostu trwa do 18 roku zycia albo dluzej, a nie do miesiaczki! Trzeba tez spojrzec na jej rodzicow i dziadkow. Jesli sa wysocy to ona zapewne tez bedzie.
A jesli chodzi o modelke to nie kazda musi miec 173cm wzrostu. Zdarzaja sie nizsze ale wtedy zakladaja butu na wyzszym obcasie
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006 22:55
<zonk i spada z krzesła> Rośnie się do pierwszej miesiączki <tarza się po ziemi> Nie no, dobre, dobre, trzeba to złotymi zgłoskami gdzieś zapisać : ) Mogłabyś uważać na biologii : )
Dziewczyny rosną do 18-roku życia, urośnie jeszcze i to wiele wiele centymetrów. Nie musi się niczym, ale to niczym przejmować.
<zonk i spada z krzesła> Rośnie się do pierwszej miesiączki <tarza się po ziemi> Nie no, dobre, dobre, trzeba to złotymi zgłoskami gdzieś zapisać : ) Mogłabyś uważać na biologii : )
Dziewczyny rosną do 18-roku życia, urośnie jeszcze i to wiele wiele centymetrów. Nie musi się niczym, ale to niczym przejmować.
<ciągle się śmieje>
Śmiej się z własnej głupoty. Większość dziewczyn ROŚNIE do 1 miesiączki i to już daaaaaaaawno stwierdzony fakt.
<śmieje się jeszcze bardziej>
Wysłany: Wto 07 Lut, 2006 08:11
Tremere - Hohoho, kolejna mądra - do 18-roku życia. Misiączka w wieku 11 lat i się nie rośnie <spogląda na 11-latki i ich wzrost), uwaga bo spadnę z krzesła.
To zależy od wielu czynników. Każda dziewczyna rozwija się przecież inaczej...
Książkowo to fakt, że rośnie się do 18 roku życia, ale w dzisiejszych czasach gdzie coraz młodsze dziewczyny dojrzewają coraz to szybciej więc nie można wykluczyć, że ta twoja koleżanka może urosnąć jeszcze tylko z jakieś 2-3cm. Zależy też czy ma wysokich rodziców, ale jeśli piszesz, że przerosła już mamę to chyba nie są zbyt wysocy. Chyba, że ma wysokiego tatę (ja mam 174cm, moja mama 164, a tata 187cm). Zależy to też od genów itd.
Tremere - Hohoho, kolejna mądra - do 18-roku życia. Misiączka w wieku 11 lat i się nie rośnie <spogląda na 11-latki i ich wzrost), uwaga bo spadnę z krzesła.
Hohoho, ot ekspert. A twoja mądra główka była w stanie pojąć, ŻE WIĘKSZOŚĆ? A już nie wspomnę, że po 1 miesiączce rośnie się MINIMALNIE.
Taaa, rośnie się do 18 roku życia, tyle że ja od 4 lat mam 169.
Wysłany: Wto 07 Lut, 2006 15:19
Tremere - Miło mi, ekspert zajączek do usług - dziewczyny rosną do 18 roku życia - O ile, to prywatna sprawa każdej z nich - Zależy jak wysocy są jej rodzice, jak wysoka jest już sama ona, oraz od genów.
Wysłany: Wto 07 Lut, 2006 15:37
Dziewczyny napewno rosna do 18 roku zycia. Tyle tylko, ze niektore z nich po miesiaczce nie rosna prawie wcale a inne wrecz przeciwnie moga urosnac nawet 10cm albo wiecej. To jest zalezne od genow i nikt nie wie jaka wysoka bedzie twoja kolezanka.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Wto 07 Lut, 2006 15:57
To już 7 raz, gdzie napisane jest ze dziewczyna rosnie do 18 roku zycia ;p
Jak rodzice są niscy to duze prawdopodobienstwo ze dziecko tez takie bedzie. A jak wysocy no to wiadomo.
Wysłany: Wto 07 Lut, 2006 16:08
opetana- nie wiem czy to jest gdzies napisane, ale tak jest. A skad wiem? Bo mialam miec taka malutka operacje plastyczna ale lekarz powiedzial ze lepiej jak poczekam az bede miala 19 lat bo do 18 bede jeszcze rosła