Czy gdy wasza szkoła organizuje dyskoteki, to czy musicie płacić za wstęp na nie i czy te opłaty są wysokie??
U mnie w szkole niestety trzeba płacić aż 6 złotych. Ja rozumiem, że trzeba opłacić DJ, ale uważam, że 6 złotych to dużo zadużo, gdyz zawsze chodzi baaaaaaardzo wiele osób na dyskoteki i gdyby zbierali mniej kasy to też spokojnie starczyłoby na opłaty...
U mnie od 3 lat nie ma dyskoteki dla całego gimnazjum, bo na ostatniej zorganizowanej wszyscy się upili i nie było zbyt przyjemnie. Więc jedynie są w szkole tzw. dyskoteki klasowe.
_________________ Wiesz co nas łączy... Ta historia, która nigdy się nie kończy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Everything is over but Trance Music is still alive
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 08 Sty, 2005 20:23
być moze dj jest profesjonalny,drogi.Trzeba utrzymac dyske,jak jest żarcie to tez trzeba za nie zapłacic
w naszej podstawowie tez tak bylo,ale byly jakies dofinansowania i problem z głowy,a kasa z komitetów raczej nie wystarcza,nie wszyscy płacą komitety
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 08 Sty, 2005 21:11
U mnie w budzie śa bardzo żadko tysokteki (góra 2 na cały rok szkolny). W tym roku zorganizowano dyske, a samorząd nie miał kasy więc wstęp kosztował 1zł.
A w budze Zazulity to po prostu zdzierstwo kasy :/
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 08 Sty, 2005 21:19
Kiedy chodziłem do gimnazjum, koszt wstępu na dyskoteki wynosił 2-5zł (z tego co pamiętam). Ewentualnie, jeśli dyskoteka była na jakąś specjalną okazję (np. Helloween) to przebierańcy mieli wstęp darmo.
A ja i tak nie chodziłem, bo nienawidzę dyskotek .
a my nic nie placimy
Caly sprzet mamy wykupiony wlasny, a DJ w szkole tez mamy (no oczywsicie nie tacy super profesionalni, bo ile ma sie w koncu lat w gimnazjum )
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
A u mnie to zalezy kto organizuje czy podstawówka czy gim ... ale jesli Gim to jest cena biletu jest taka
2 zł Gimnazjum
2,50 Podstawówka
3 zł Absolwenci
Tak jest tak gim organizuje
A co do kasy to idzie ona 50% dla samorządu i 50% dla klasy która organizuje
Kiedyś było tak że DJ byli różni A teraz jest zazwyczaj jeden chłopakz mojej klasy i naprawde zawodowo prowadzi dyski
A kasy nie bierze chociaż zawsze musi swoj spezet przytargać bo szkolny jest trochi lichy
u mnie jest najczęsciej 2zł (może ze 2 razy było 3) a dyskotek jest około 4-5 w roku szkolnym. Połowa "dochodu" idzie na Dj a połowa na szkołę. Ostatnio był nawet pokaz breakdanc-a
Wysłany: Sob 08 Sty, 2005 22:23
U mnie w podstwowce dyski albo były za darmo lub za 1-2 zł i było świetnie.
TEraz w gimnazjum są takie same ceny ale mysle ze troche fajniejsze dyski...
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Sty, 2005 10:09
U mnie kosztują ok 3 zł , ale to są takie denne dyski że nawet na nie nie chodze!!! a żarcie to trzeba sobie samemu zakupic............
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Sty, 2005 11:28
U mnie sa dosc czesto, za ok. 1 zl. Ale ostatnio bylam na takiej z 3 lata temu. Nic mnie nie obchodzi, ze Ostatio wszyscy przekonuja, ze dyski sa coraz fajniejsze. Nie sposob sie przeciez bawic w rytm "Jestes szalona" albo "Jej czarnych oczu". Pamietam, ze na ostatnich koloniach swietnie sie bawilam na dyskotekach. Ale tam i muzyka byla zupelnie inna. I towarzystwo.
U mnie w Szkole Podstawowej takie dyskoteki są bardzo rzadko...1-2 dyskoteki w semestrze...Powód? Mało zainteresowanych...Raz byłam na takiej dyskotece i szkoda czasu...Mało osób...muzyka do bani..Ile się płaci? Ok. 1 zł Nie ma to jak andrzejkowe dyskoteki
U mnie sa srednio. co 2-miesiace albo zadziej i nic sie nie placi bo u nas chlopcy puszczaja muze.A w domu kultury w wakacje w tamtym roku to przyjezdzal DJ no i tak nic sie nie placilo;-)
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Sty, 2005 17:54
U nas się płaci złotówkę... i dyskoteki nie mieliśmy od Andrzejek tamtego roku za picie, w tym jeszcz enie było, bo się klasy nie mogą zgrac, a w sumie i tak bym chyba nie poszła, bo jest do doopy, nawala nagłośnienie i wogule
U mnie w podstawówce na początku nic nie płaciliśmy,dopiero później szkoła zatrudniła lepszego DJ-a i był wstęp za 2 zł. TEraz zmieniłam szkołę(gimnazjum) i trzeba zawsze płacić 2 złote. Moim zdaniem 6 złotych to jednak przesada...
BTW-A na dyskoteki i tak nie chodzę
Mróweczka