Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Czw 10 Mar, 2005 19:01
hehe zalzey gdzie i jak sie patrzy na ten czas emo i moze dlatego ze ty na te faje tak wlaziles bo cos wspolnego sXe masz?
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 11:15
Wlasnie nie wiem, co to jest sXe ;] wiec raczej nie dla tego.
Ale emoboysi maja to do siebie, ze nienawidza uzywek ;].
Jak sie patrzy? Tak jak w usa, gdzie jest to normalna muzyka, rozpoznawana przez ludzi :[
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 12:33
Ja określenie emo poznałam dopiero ze 2 miesiące temu dzięki koledze, który mi przesłał kilka mp3 tego typu, co do tej muzyki to mi sie podoba chociaż wielką fanką nie pozostanę =)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 13:41
Ant0n napisał/a:
Wlasnie nie wiem, co to jest sXe ;] wiec raczej nie dla tego.
Ale emoboysi maja to do siebie, ze nienawidza uzywek ;].
Jak sie patrzy? Tak jak w usa, gdzie jest to normalna muzyka, rozpoznawana przez ludzi :[
boze Anton to granda podniecac sie emo opierajac sie na stanach (a majac w Polsce i okolicach kilka [cenzura] zespolow), nie wiedzac co to sXe i nie wiedzac skad "emoboysi" nienawidza uzywek. dzizas rece mi opadly
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 14:12
taaaaaaaaaak w sumie wiecej niz nid nie mam do dodania....
powiem tylko ze pierwszy raz slysze o emobysach zawsze slyszalam o sXe, ktorzy graja emo....
ale generalnie ubawil mnie twoj post
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 15:01
dopiero zaczynam poznawac ta kulture ;] Poza tym jestem przeciwny wpieprzaniu kogokolwiek w jakiekolwiek schematy.
W Polsce niema zadnego dobrego zespolu moim zdaniem ;].
Emoboysi to takie zabawne okreslenie, nie bierzcie go na powaznie ;].
Wiem, ze dowalanie sie do usa jest trendy, ale mnie to nie bawi :* ;].
Generalnie slucham emo i mam w dupie kto to gra ;].
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 15:10
to zainteresuj sie jaki przekaz ma emo i z jakim ruchem ma zwiazek - podpowiem straight edge (sXe)...
moze nie nie ma twoim zdaniem, ale jesli nie wiesz z jakim ruchem ta muzyka jest zwiazana to byc moze nie znasz ich za wiele...
nie biore tego opkreslenia na powaznie bo powazne nie jest
nikt sie do trendow z usa nie dowala o ile maja jakis sens i cel
coz sluchanie emo bez jakis podstaw wiedzy na temat z czym jets to zwiazane, sluchanie dla samego sluchania jest troche krzywdzace dla tych ktorzy sluchaja i wcielaja to w zycie...
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 15:30
Szukalem roznych Polskich kapel ale nic ciekawego nie znalazlem ani w undergroundzie ani poza nim. Nazw nie pamietam, jedyna, ktora zapadla mi w pamiec to Odszukac Listopad czy jakos tak :p
Sxe - juz sie wyedukowalem i byc moze poczatki emo byly pod jego wplywem, ale przeciez ktos, kto slucha emo nie musi byc wcale sxe.
Prawda jest taka, ze emo byc moze jest powiazane z tym ruchem, ale obecnie niewiele z tego zawiera sie w tekstach piosenek i nie jest to glowny temat tej muzyki. A Wy zbyt chetnie to wszystko szufladkujecie...
I nie obchodzi nie, kogo to krzywdzi. Muzyka ta jest z pewnoscia porywajaca ;] a poza tym.. prawdziwa (brzmi jak gadanie o polskim hh;]). Poza tym jestem uczuciowy, wiec sie do tego nadaje hah ;].
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 16:15
nie anton to nie chodzi o szufladkowanie - sluchasz bo lubisz i ok, ale tez jestes przeciw paleniu picu i wspomniales o tym ze panowie z tych kapel rowniez sa przeciwni temu....wiec generalnie mozna wywnioskowac ze jestes pod wplywej tej muzyki....
a co do tektsow pisenek...wiesz jest duzo tekstow o czysto tematyce zwiazanje z sXe ale nie wszytskie, posluchaj chodz by sunrise czolwy polski zespol hc - czy ich teksty sa proste i banalne i wyrazaja jasno o co chodzi? mnie sie wydaje ze nie...a jednak sa scisle zwiazani z tym ruchem....podobnie jest z emo....
i szkoda ze cibie to nie obchodzi - sluchasz muzyki, ktora ma na celu nauczenie szacunku dla innych i dla siebie.....widac wynosisz z niej tylko slicznie brzmiace haselka a cos glebszego cibie nie interesuje.....ale to twoja sparwa....i myslisz ze dlaczego jest taka porywajaca i uczuciowa.....?
jak powiedziles zreszta jestes na poczatku poznawania tej muzyki i ruchu wiec mozesz tez nie wiedzic jakich sparw dotyka emo, hc i sXe ale byc moze z czasem dowiesz sie wiecej..i tego ci zycze...
pulkownku wpisz sobie w google sXe, straight edge, hc i dostaniesz podsawowo informacje o tym ruchu, muzyce....tylko ze beda to informacje czysto teoretyczne ale zawsze cos....
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 16:39
Blagam, nie mow mi o przekazie polskiej muzyki! Jest to osobny gatunek nie majacy NIC wspolnego z zagraniczna muzyka.
Nie obchodzi mnie poprostu w tym sensie, ze niech ludzie traktuja ta muzyke tak, jak chca. Ja ja traktuje inaczej.
A jezeli chodzi o glebsze poznawanie tego swiata to jestem w trakcie, lecz sadze, ze nie dojde do jakis wnioskow znacznie bardziej rozwinietych niz te, ktore mam obecnie ;o.
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 17:30
hmmm coz widze ze nie znasz sunrise jesli nazywasz ich polska muzyka....bo polakami sa owszem ale muzyka jest na tyle uniwersalna ze jest to zespol znany w calej europie, stanach itd....
a co do wnioskow i glebszych przemyslen - zapewniam cie ze za jakis czas poczujesz sie zaskoczony
i mnie generalnie tez nie obchodzi jakie masz podejscie do muzyki - tylko robi mi sie przykro ze ktos slucha muzyki, ktora ma glebszy przekaz i po cos powstala i ma to w nosie....ale to juz moja skromna opinia...
wogole anton rozmowa z toba jest zupelnie bez produktywna, bo wywazasz dzwi ktore dawno sa otwarte i cechuje cie pewna dawka ignorancji, ktora jest typowa dla osob ktore to robia.....a rozmowa z ignorantem jest trudna o ile niemozliwa do prowadzenia.....
rozmawaialm z toba bo myslam ze jakies pojecie o zrodlach tej muzyki masz, oraz tego dlaczego uzywki sa wedlug 'emoboys' zle...widac bardzo sie mylilam....dlatego dziekuje za bezowocna rozmowe
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 18:44
Uwazam, ze nie potrzebuje znac historii powstania tej muzyki - bo.. poprostu po co? ;]
p.s. - wole byc ignorantem, niz poddawac sie schematom..
p.s.2 - zastanawia mnie tez, skad czerpiecie te informacje na temat emo? To, ze muzyka ta wywodzi sie z nurtow hc i punk nie znaczy, ze obecne emo ma z nimi cos wspolnego. Jak sie przysluchacie, to wrecz przeciwnie... Chociaz prawda jest ze "trzon" idalow jest nadal ten sam -> uczucia, emocje, szeroko pojete "dobro". (Ciekawe, moze jest jakis satanistyczny emo-band? ;]]]] )