Hej
Nareszcie nauczyłam sie całej tej rabnietej struktury html-a i umiem wykonywać szablony no ale teraz mam jeszcze wiekszy problem a mianowicie chodzi o program graficzny.
Na poczatku mialam Painta, wszystko prosto jasno i beznadziejnie ale jakies tam szablony wychodzily. Zapytalam sie dziewczyny, ktora robi sliczne szablony na jakim programie pracuje - polecila mi Jasc Paint Shop Pro 8 no to sobie go sciagnelam i nic. Kompletnie nic!
Taka jestem ciemna, w ogole nie rozumiem co i jak.
No i w zwiazku z tym chce sie zapytac jaki mi program latwy, przyjemny i zeby ladne szablony wychodzily polecacie ? A moze ktos zna stronke z instrukcja obslugi Jasc Paint Shop Pro 8 ?
Za kazda odpowiedz bede wdzieczna.
Pozdrawiam ♥
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 15 Lut, 2005 19:42
ja Ci polecam photoshopa. najbardziej chyba znany (poza psp), jest do niego dużo poradników, no i jest łatwy, prosty i przyjemny. przynajmniej dla mnie. sama robię w nim laye i ogólnie to jest spoko program. cała masa w necie pędzli jest do niego, gradiendów i innych cudeniek. ponadto z samym photoshopem instaluje się też imageready, czyli program do animacji. niby nie do szablonów, ale avka do laya można tak zrobić (czy też buttona) etc. ;P
można go znaleźć... zerknij w temat "Photoshopi" to tam Gabra pisała jak go szukać. radzę też popytać ewentualnie znajomych bo możliwe, że mają.
Photoshop czyli najlepszy program do tworzenia grafiki rastrowej Jeśli używasz myszki do rysowania to polecam Ci właśnie jego. Na tablet est raczej bezużyteczny. Mi się ps czasem zwiesza, ale to już kwestia niezbyt legalnego oprogramowania :]
Hehe mam już na dysku Adobe Photoshop 7.0 CE
Faktycznie program jest łatwiejszy od PSP ale jeszcze tyle muszę się nauczyć no nic mam nadzieję, że nauka w las nie pójdzie i z Photoshopa wyjdzie mi jakiś ładny szablon
dziękuję i pozdrawiam ♥