Mam bardzo wielki problem od kilku miesiączek odczuwam bóle w dole brzucha .Tak strasznie mnie to boli że musze wstawać w nocy i brać tabletki,nie da sie wytrzymać macie jakieś sposoby żeby nie bolało
No ja też mam wielkie bóle w czasie miesiączek i przed ale biorę nospę. Nie zawsze bo tabletkami nie będę się faszerować jak nie mogę wytrzymać z bólu a nie chce brać tabletek to kładę się na plecach i masuje sobie brzuszek to pomaga Słyszałam jeszcze ze zimne okłady też pomagają ale tego nie stosowałam nigdy więc nie wiem ile w tym jest prawdy.
_________________ *...NiE KoChAj NiKoGo JaK NiE WyZnA MiŁoŚcI...OkRoPnY BóL To MiŁoŚć BeZ WzAjEmNoścI...*
*...MiŁoŚć JeSt JaK ŻmIjA...MęCzY DrĘcZy I ZaBiJa...*
*...NaJwAżNiEjSzE JeSt NiEwIdzIaLnE DlA OcZu(...)OcZy Są ŚlEpE,SzUkAć NaLeŻy SeRcEm...*
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 12 Sie, 2005 18:26
bole poczas miesiaczek czesto sie zdarzaja, ale jezeli jest to naprawde duzy bol i za kazdym razem to najlepiej idz do ginekologa..
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 12 Sie, 2005 19:47
Mi nospa nie pomaga. Ja też zrywam się w nocy. Wzięłam apap. No rzeczywiście, lekami nie powinno się faszerować, ale jeśli są środki, które pomagają, to lepiej je wziąść. Eh ... Takie jest już życie kobiety
Tak na mój chłopski rozum, to zamiast dociekać i zastanawiac się, co to jest przez x miesiecy tu na forum, lepiej pozwolic dzialac specjalistom [tutaj=ginekologowi/innemu lekarzowi], aby wystawili diagnoze. To zazwyczaj pomaga.
I nie mowcie, ze jak jestem facet, to sie nie znam
Wysłany: Pią 12 Sie, 2005 23:13 Re: Bardzo bolesne...
Ma... napisał/a:
Mam bardzo wielki problem od kilku miesiączek odczuwam bóle w dole brzucha .Tak strasznie mnie to boli że musze wstawać w nocy i brać tabletki,nie da sie wytrzymać macie jakieś sposoby żeby nie bolało
Są i takie osoby które z bólu podczas miesiączki mdleją.
_________________ Praca uczyniła z nas tę siłę, która jednoczy wszystkich pracujących.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 12 Sie, 2005 23:21
ale wg ciebie to i tak nie jest powod zeby isc do lekarza..
Christine fan -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 12 Sie, 2005 23:27
Moze dlatego ze jemu nic nie szkodzi na zdrowie...Lenin wiecznie zywy!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 13 Sie, 2005 08:53
Na ból brzucha podczas miesiączki można przyłożyć butelkę ciepłej wody (inni dają zimnej i pomaga, ale lepiej nie przykładać takiej zimnej, bo można [niekoniecznie] złapać jakieś choróbsko). Wystarczy masować butelką i ból powoli będzie ustępował. Jeśli to nie pomoże, idź do ginekologa, on będzie wiedział jak postąpić w tej sytuacji.