Powiem tak, żadna skrajność nie jest dobra.
Powiem jeszcze tak, lepiej, że jest wrogiem alkoholu niż miałaby pić piwo w wieku 16 lat.
Dlatego ja popieram twoją siostrę w tej kwestii.
Co do drugiej sprawy, a mianowicie tego, że siostra Ci rozkazuje musisz powiedzieć rodzicom, że nie życzysz sobie, aby ona zachowywała się w ten sposób. Rozumiem, że słowo twojej siostry jest dla nich ważniejsze niż twoje i takie oświadczenie jest ryzykowne. Musisz powiedzieć to grzecznie, ale stanowczo, bo jeśli ktoś ma prawo ci rozkazywać, czy dawać kary to jest to mama albo tata i nikt więcej.
Jeszcze jedno. Moja rada jest dosyć ogólna. Nie znam Ciebie, nie wiem, jaką osobą jesteś i czy przypadkiem siostra nie ma odrobiny racji, ale nad tym musisz zastanowić się sama.
ale ja nie mowie ze ona ma pic! chodzi tylko o to zeby nie zabraniala tego innym pelnoletnim soba. poza tym zachowuje sie jak dzieciak!!!!!!!! a innym razem jak moja matka!!!!!!!!!!! wrrr.... nie wytrzymam dluzej!!!!!!
Sandra ja mówię dokładnie o tym samym.
Aha, jeśli widziała twój post i go zmieniła, to widziała także mój. Jest szansa, że dotrze do niej, iż jej zachowanie jest nie do przyjęcia.
a ja mam pytanko takie zupełnie od tematu jak się robi te buźki ja na przykład jestem debiutantem i chciałabym mieć jakąs buźkę pod gwiazdkami. jak to zrobić???