| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Chcialabym zostac wolontariuszką
Autor Wiadomość
Aśka_93 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 02 Wrz, 2007 13:45   Chcialabym zostac wolontariuszką Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zawsze lubilam zwierzeta. mam w domu 2 psy i swinke morska.uwielbiam z nimi spedzac czas. Ale wiem ze wokół mnie jest wiecej zwierzat ktore potrzebuja milosci. I chcialabym zostac wolontariuszkom. Wiem jakie sa mniej wiecej zajecia takiego wolontariusza, bo chcialabym pomagac zwierzaczkom w schronisku czyli sprzatanie boksow karmienie. Ale nie wiem jak mozna zostac wolontariuszem duzo o nich czytalam ale nie nic z tego nie rozumiem moze ktos mi pomoze??
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
6200616
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 02 Wrz, 2007 15:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z tego co pamiętam, w gimnazjum parę koleżanek poszło po prostu do schroniska, pomoc jest tam bardzo potrzebna, więc się ucieszą, zależy jaka też będzie im potrzebna, to powiedzą ci czego potrzebują, ale pewnie sprzątanie, karmienie, może pomoc w akcjach charytatywnych.
Powrót do góry
stefcio Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 02 Wrz, 2007 16:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aby zostać wolontariuszem w schronisku, należy zgłosić się do schroniska. Logika :-)

Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 02 Wrz, 2007 18:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Idź do schroniska i tam pytaj, ostrzegam jedynie że możesz trafić na kogoś, kto generalnie rzecz ujmując nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy i szczerze jej nienawidzi - tak więc może być nieuprzejmy : )

Jednak tak czy kwak, tam mają jakiś swój system wolontariatu, zgłoś się, zapytaj i po sprawie.
Powrót do góry
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 03 Wrz, 2007 13:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W moim miescie a wlasciwie na pograniczu miasta jest "schronisko" a wlasciwie to jakies brudne "klatki"(kilka siatek polaczonych ze soba). Całość znajduje sie za "komunalka" (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa...) Bylam tak i chcialo mi sie plakac. Psy mialy smutek w oczach... nie wiem czy teraz znajde czas ale chetnie bym im pomogla..

Numer Gadu-Gadu
6482031
laniade Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 26 Gru, 2007 14:11   Re: Chcialabym zostac wolontariuszką Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja miałam być wolontariuszką było to pare latek temu potrzebna była pełnoletność a i tak często nie przyjmowali.. Bo niestety biorąc kogoś młodego bez żadnych szkoleń biorą na siebie odpowiedzialność. Gdyby coś Ci się stało np. ugryzienie psa. To niestety ci co prowadzą schronisko mają przekichane nawet gdybyś nie wnosiła żadnych zażaleń... jeśli chcesz pomóc zwierzakom najlepiej zorganizuj np. w szkole zbiorkę suchej karmy, pieniędzy, kocy naprawdę bardzo im pomożesz albo rozdawaj ulotki po to, aby wspomóc wzrost ilości adopcji Smile Pozdro!

Odpowiedz do tematu