Tak jak w temacie. Chciałabym powrócic do sprawy Dobrej Rady.
Pewnie niektórzy z Was pamiętają,że jakieś pół roku temu rozdawaj je Deg. Przypadały one 3-5 osobom,które w danym tygodniu wykazały się w dziale Trudne Pytania. Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł,ponieważ warto wyróżnić niektóre osoby,które pomagają innym w TP ale mają trochę za mało wiedzy by zostać moderatorem Trudnych Pytań. DR może tez pomóc niektórym bo jak wiadomo jest potrzebna,aby zostać moderatorem TP.
Chciałabym,abyście wypowiedzieli się na ten temat(mile widziane uzasadnienie). Pozwoliłam sobie załozyć tutaj ankietę.Wiem,ze do tego jest inny dział ale nie chciałam zakladac osobnego topicu tam i osobnego tutaj.
Mróweczka
Ja jestem jak najbardziej za.
Uzasadnienie? Dużo osób pomaga w TP, więc trzeba ich jakoś wynagrodzić. Robią to dobrowolnie i nie piszą głupich komentów, więc należy im się jakieś wyróżnienie.
Ja tekże - jestem jak najbardziej za!
Od kiedy nie ma Dega zamarła także Dobra Rada, a to jest potrzebne . Uzasadnienie jest poprostu takie, że trzeba jakoś nagrodzić osoby, które pomagają i sensownie odpsują w Trudnych pytaniach
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 21:07
no jasne!!Wtedy Gabrielen pewnie otrzyma DR i zostanie mordeatorem bo sie bardzo nadaje
no jasne!!Wtedy Gabrielen pewnie otrzyma DR i zostanie mordeatorem bo sie bardzo nadaje
Gabra Dobra Rada nie ma nic wspólnego z moderowaniem. To ranga tymczasowa. To może być tydzień, ale jeśli taka osoba nadal pomaga nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zatrzymała ją dłużej. Mając tą rangę nie ma się uprawnień moderatora. Do moderowania ma się jedynie tak, że osobę taką moderatorzy zauważyli i docenili. Na pewno dużo łatwiej będzie otrzymać jej moda (niekoniecznie w TP).
Ranga nadal jest. To modratorzy powinni zgłosić komu ją przyznać i potem zdjąć, bo najlepiej wiedzą kto im najbardziej pomaga (najlepiej na PW to nie przeoczę informacji).
Głosowałam na Tak. Zawsze będę za wyróżnianiem ludzi, którzy na to zasługują. Sami wiecie najlepiej kto Wam pomaga. Ja jestem tylko od zmieniania obrazka
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Ranga nadal jest. To modratorzy powinni zgłosić komu ją przyznać i potem zdjąć, bo najlepiej wiedzą kto im najbardziej pomaga (najlepiej na PW to nie przeoczę informacji).
Czyli od kiedy można już zgłaszać osoby " nominowane" do Dobrych Rad ?
Ja oczywiście również jestem na TAK
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 01 Lut, 2005 14:51
a ja jestem za a nawet przeciw
znana jest wszystkim sytuacja że ludzie sie "pchali na moda" bez praktycznych powodów a teraz może być podobnie więc jest mi to obojętne bo jestem i za i przeciw
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 01 Lut, 2005 15:28
Kradziejka jak napisała ToJa jest to ranga przyznawana przez moderatorów działu TP z tego co skojarzyłam, więc raczej tylko oni będą nominować, a osoby same się pchać, tym będzie lepiej, tylko mam nadzieję, ze nie będzie sytuacja, ze ktoś napisze 10 postów i już od razu liczy na DR
A ja myślałam, że będą wybierać wszyscy moderatorzy z FORUM, a nie z TP Uważam, że nie tylko oni powinni zgłaszać te osoby....No ale róbta co chceta...
Pozdraviam
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 01 Lut, 2005 18:59
No coż to może od razu przenieśmy to wszystko na forum dla modów i osoba tylko zostanie powiadomiona czy chce zasięgnąć zaszczytu o którym mówimy, a jeśli tak to dostanie
Naner, ale to dotyczy wszystkich. Ludzie powinni wiedzieć, że jeśli pomagają innym zostanie to zauważone. Z drugiej strony taka pomoc może być interesowna i na pokaz
Nina Dobra Rada, to zawsze była ranga tylko w TP. Ale oczywiście mogą taką osobę zgłosić wszyscy. Osoba, którą się zgłasza - pomaga i służy radą nie tylko modom Moderatorzy z TP mogą coś przeoczyć... Ale to oni wiedzą najlejlepiej kto tam pomaga. Przecież wiesz, że pisać można różnie i udzielane rady wcale nie muszą pomóc. Czy rada, która jest powtórzona po 3 osobach, które to napisały przed piszącym, to chyba ma niewielką wartość.
Na całym forum jest też inna ranga. To Pomocna Dłoń. Działa na zasadzie Dobrej Rady (ranga specjalna, ale bez moderatorstwa). Oczywiście moderatorzy też mogą ją mieć (tak jak mróweczka).
Żeby nie mieszać...
Dobra Rada dotyczy tylko Trudnych pytań
Pomocna Dłoń dotyczy reszty (albo całego jak wolicie) forum
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc