cześć mam pytanie : koleżanka pytała się mnię czy jeżeli ma rozmiar stanka 75a,169cm wzrostu,wydzieline od ok.pół roku ,włosy łonowe(ok.1 rok),ma 10lat i nie ma włosów pod pachami to kiedy jej urosną?
s[poko ... przeważnie włosy łonowe rosną szybciej niż włosy pod pachami . ale twoja koleżanka może rozwijać sie we własnym tempie i na pewno nikt tego dokładnie nie zgadnie
Alicja Gość
Wysłany: Sob 25 Wrz, 2004 22:21 Re: włosy pod pachami
[quote="sami10"]cześć mam pytanie : koleżanka pytała się mnię czy jeżeli ma rozmiar stanka 75a,169cm wzrostu,wydzieline od ok.pół roku ,włosy łonowe(ok.1 rok),ma 10lat i nie ma włosów pod pachami to kiedy jej urosną?[/quote]
Czy ta koleżanka na pewno ma 10 lat? 169cm wzrostu dziewczyna może mieć mając 14,15,16 lat a nie 10. Owłosienie łonowe miała już w wieku 9 lat? Czyli wynika z tego, że zaczęło jej rosność jak miała 8 - 8,5 - nie wierzę! Do tego biust wielkości A. Chyba raczej nosi stanik AA i to tylko dla dlatego, żeby poczuć się i udawać starszą niż jest. Zajrzałam tu trochę przez przypadek. Nie jestem już nastolatką. Mam 29lat i prawie 10 letnią córkę. Ma 147cm wzrostu, nie ma jeszcze ani jednego włoska łonowego i tym bardziej pod pachami. Nie zauawałżyłam też na jej bieliźnie śladów wydzieliny. Stanika używać nie musi bo nie ma czego nim jeszcze przykrywać. Mówię oczywiście o bieliźnie codziennej bo wiadomo, że na plażę czy basen zakłada stanik od kostiumu kompielowego - ze względów obyczajowych zresztą a nie wstydliwych. W tym roku oprócz wyjazdu nad polski Bałtyk byliśmy także całą rodziną na włoskim Adriatykiem. A tam, tak jak inne dziewczynki w jej wieku biegała po plaży jedynie w samych majteczkach od kostiumu a nawet w stringach. Tak, to nie pomyłka. We włoszech we wszystkich sklepikach z modą plażową można kupić stringi do opalania (zarówno same jako topless jak i w komplecie z biustonoszem) dla kilkulatek, nastolatek i dorosłych kobiet, a widok gołej pupy i gołego biustu, a tym bardziej braku biustu nikogo nie dziwi, nie gorszy i nie szokuje. Trochę się rozpisałam i to nie całkiem na temat, w każdym razie ja sama i moje koleżanki kiedy miałyśmy 10 lat jak i obecne koleżnaki mojej córki nie wyglądają tak jak opisana powyżej dziesięciolatka. Ktoś tu po prostu zrobił sobie kawał.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 26 Wrz, 2004 15:29
Też mi się zdaje,że koleżanka trochę Ci nazmyślała. Ja byłam w tym roku na obozie jeździeckim i były tam przede wszytskim młodsze ode mnie osoby i w mom wieku(choć starsze też były). Byłam w pokoju z dwoma dziewczynami młodszymi o rok i jedną w moim wieku ale "trzymałąm się" bardziej z taką dziewczyną młodszą o rok z innego pokoju. Powiedzmy sobie szczerze była "płaska",nie miała żadnych oznak dojrzewania,była niższa troszkę ode mnie(miała około 145). Raz na dyskotece zachciało jej się na WC ale najbliższa była w lesie a było już trochę ciemno i ona się bałą. Musiałą załatwić się zaraz za domkiem gdzie odbywałą sie dyskoteka...Śpieszyłyśmy sie wtedy bardzo,żeby jej nikt nie zauważył więc nie było żadnego specjalnego odwracania się, msuiaąłam patrolować ze wszystkich stron czy nikt nie idzie Włosów łonowych też miała zero. Zdaje mi się,że z tymi włosami łonowymi i wydzieliną to wymyśliła, a z biustonoszem i wzrostem to Ty wyolbrzymiłaś sprawę. Chociaż możliwe byłyby włosy łonowe,ale napewno nie ma 180 bo tyle to ma 20 letni chłopak mojej starszej siostry.
A nawet jeśli tak by było...Mi włosy łonowe zaczęły nrosnąć w wieku 9 lat ale były wtedy króciutkie...Potem w wieku 11 lat zaczęły rosnąć mi piersi(nadal mam małe),wydzielinę mam od ponad roku a włosy pod pachami zaczęły mi rosnąć hm...prawie rok temu tak w październiku,listopadzie ubiegłego roku(miałam wtedy 12 lat).
169 cm ? to jakiś mutant !! Ja mam 14 lat i 169 cm. i wszyscy mi mówią, że jestem wysoka. A co dopiero 10-latka...
No nic. Nie powinna "tęsknić" za włosami pod pachami bo to utrapienie :/ Przynajmniej dla mnie...
Ja mam rozmiar stanika AA70 lub małe A65-A70, włosy łonowe od...2 lat, pod pachami od roku a wydzielinę też od roku. Okresu jeszcze nie.
gabrielen!!!ty ****** ja nie jestem mutantem po prostu ty jesteś kurduplem nawet nie wiesz jak Ci ktoś dokucza (jestem koleżanką sami10) nie wiem jak mam Ci udowodniż że mam 169 cm
Wysłany: Pon 27 Wrz, 2004 11:58 Re: włosy pod pachami
Alicja napisał/a:
sami10 napisał/a:
cześć mam pytanie : koleżanka pytała się mnię czy jeżeli ma rozmiar stanka 75a,169cm wzrostu,wydzieline od ok.pół roku ,włosy łonowe(ok.1 rok),ma 10lat i nie ma włosów pod pachami to kiedy jej urosną?
Czy ta koleżanka na pewno ma 10 lat? 169cm wzrostu dziewczyna może mieć mając 14,15,16 lat a nie 10. Owłosienie łonowe miała już w wieku 9 lat? Czyli wynika z tego, że zaczęło jej rosność jak miała 8 - 8,5 - nie wierzę! Do tego biust wielkości A. Chyba raczej nosi stanik AA i to tylko dla dlatego, żeby poczuć się i udawać starszą niż jest. Zajrzałam tu trochę przez przypadek. Nie jestem już nastolatką. Mam 29lat i prawie 10 letnią córkę. Ma 147cm wzrostu, nie ma jeszcze ani jednego włoska łonowego i tym bardziej pod pachami. Nie zauawałżyłam też na jej bieliźnie śladów wydzieliny. Stanika używać nie musi bo nie ma czego nim jeszcze przykrywać. Mówię oczywiście o bieliźnie codziennej bo wiadomo, że na plażę czy basen zakłada stanik od kostiumu kompielowego - ze względów obyczajowych zresztą a nie wstydliwych. W tym roku oprócz wyjazdu nad polski Bałtyk byliśmy także całą rodziną na włoskim Adriatykiem. A tam, tak jak inne dziewczynki w jej wieku biegała po plaży jedynie w samych majteczkach od kostiumu a nawet w stringach. Tak, to nie pomyłka. We włoszech we wszystkich sklepikach z modą plażową można kupić stringi do opalania (zarówno same jako topless jak i w komplecie z biustonoszem) dla kilkulatek, nastolatek i dorosłych kobiet, a widok gołej pupy i gołego biustu, a tym bardziej braku biustu nikogo nie dziwi, nie gorszy i nie szokuje. Trochę się rozpisałam i to nie całkiem na temat, w każdym razie ja sama i moje koleżanki kiedy miałyśmy 10 lat jak i obecne koleżnaki mojej córki nie wyglądają tak jak opisana powyżej dziesięciolatka. Ktoś tu po prostu zrobił sobie kawał.
i jeszcze coś ja wcale nie udaję starszej ja tak mam a co mam sobie ściskać piersi i mówić że noszę zerówkę?!
Sami bardzo trudno o to zeby dziewczyna w 10 roku zycia miała 169 !! JA Ci nie wierzę i nie zmienie zdaniaa .
A teraz co do tematu.. dziewczyny Ci dobrze wyjasniły
sami10 - bo to jest niemożliwe! A to, że zaczęłaś dojrzewać (włosy łonowe itd.) poniżej 9 roku życia to już w ogóle :/
A za tą ***** dziekuje bardzo...
Ja kurduplem ?! HAHAHAHA(...)HAHAHAHA wiesz nie ośmieszaj się. Przynajmniej nie udaję kogoś, kim nie jestem...
Mądra sie odezwała || . Najmądrzejsza . Od dzisiaj na Ciebie będe mowic "mądra"
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2004 14:45
Heh, żal mi takich ludzi...
A tak btw., wiecie, że mam rodzinę karłów ?! :> Tata 180, mama 175, bracia po 190, siostra 163, córka najmłodsza (ja) 169 - same karły, skoro już 10-latka ma 169...
Dziewczyny spokojnie Mozliwe ze sami klamie bo to tlyko internet i szczerze mowiac nikomu tu nie mozna wierzyc, ale w koncu zdarzaja sie takie przypadki z tym ze to powinno byc jakos leczone bo to na pewno normalne nie jest i lekarz stosuje wtedy albo obnizenie hormonów czy cos takiego, a jesli to dotyczy tlyko wzrostu to odpoiwednio inne zabiegi, pewnie jakies lekarstwa wtedy trzeba przyjmowac. ( tak samo z bardzo niskim wzrostem )