| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
jak to jest?
Autor Wiadomość
mindi10 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 17:24   jak to jest? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hej mam prośbę czy może mi to ktoś wytłumaczyć: jak to jest że ta krew która wypływa kiedy mamy okres wypływya z pochwy to dlaczego bolą nas jajniki?
2.Czy w podpasce 8mm można czuć się swobodnie czy jak w pampersie?

Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 17:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Mnie jajniki nie bolą..:> Nie wiem dlaczego.. tak jakoś jest:D mądrzejsi Ci powiedząWink
2. Zdecydowanie pampers:P W podpasce żadko będziesz się czuła swobodnie. Najlepsze są tampony..biggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jajniki nas bolą bo wytwarzają się komórki jajowe. Kiedy "płyną" sobie przez jajowód to błony macicy stają się grubsze. Kiedy nadmiar błony jest zbędny zostaje ona wydalona. Stąd krew, czyli miesiączka. Czemu dziwi cię, że krew wypływa z pochwy? A niby skąd ma wyplywać? Przecież razem z tą krwią zostaje wydalona niezapłodniona komurka jajowa. Powinnaś przestudiować budowę wewnętrzną układu rozrodczego.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
mindi10 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 17:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czytam to na przyrodzie Wink

mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W 5 i 6 podstawówki oraz kolejnych klasach gimnazjum większość młodzieży ma zajęcia WDŻ (wychowanie do życia w rodzinie). Z pewnością będziesz się o tym uczyć. Poza tym odpowiedź na Twoje pytania już uzyskałaś, więc nie będę się udzielać. Mam tylko pytanie. W jakich podpaskach (w mm) nie czuje się jak w pampersie? Mile widziana nazwa producenta biggrin

Aha, co do bólu jajników, mnie dotychczas bolały, chociaż nie mam okresu. Zauważyłam, że już mnie nie boli. Czy mam się tym przemować?

Numer Gadu-Gadu
2187507
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 18:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w podpasce ja jakoś nie czuje się jak w pampersie. Używam belli clasic (to ta z grubszych) i się tak nie czuje. Nie ma się czego bać Smile cieńsze są alwaysy i lepiej się w nich czuje troche ale śa dużo droższe i chyba troche się nieopłaca Smile dobre są też naturella choć wydają się grube są jednak takie miękkie że tak powiem Smile
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 20:33   

Ja tez zawsze nie wiedziałam:) ale no cóz takjest poprostuu... u niektorych nie bola niektorych bola. Zalezy od organizmy. Very Happy
Powrót do góry
Kenai14 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 20:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a mnie strasznie boli brzuch! Żygam, mam nudności, głowa mi pęka.. ale tak jest mniej c\wiecej co 3 miechy. tak to mam spokojne miesiączki:D A Wychowania do życia w rodzinie to my juz nie mamy od 2 lat.. w 5 i 6 cos takeigo bylo..(II gim.).. Cool

Numer Gadu-Gadu
2902475
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 09 Lis, 2004 20:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja wolę podpaski z granulkami-są cieńsze i lepiej chronią Wink Nawet nie chce myśleć o podpasce 8 mm Smile

Agentka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 09 Lis, 2004 21:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

8 mm - to brzmi jak horror, mi jest w cienkiej "niewygodnie" a co dopiero w 8mm! boże uchowaj! Very Happy
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 10 Lis, 2004 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O mamusiu!!! Właśnie sprawdziłam ile to jest 8 mm. Boshe!! moje wkładki mają jakieś 2-3mm i są i tak odczuwalne, chociaż zależy kiedy. No ale podpaski to podpaski, muszą chłonąć więcej. Nie wiem, nie próbowałam, ale widziałam podpaski mamy - mają może max. 5mm, ale i tak 5 a 8 mm to duża różnica.

Numer Gadu-Gadu
2187507
AguSia :)) Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sro 10 Lis, 2004 17:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tam używam podpasek always, wole wiecej wydac ale czyc sie w miare komfortowo. 8mm to na pewno pielucha.

Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sro 10 Lis, 2004 18:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

8 milimetrów to nie jest nawet cały centymetr! To wcale nie jest tak dużo...
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 10 Lis, 2004 19:36   

Zależy jak u kogo z tymi jajnikami. Mnie bolał prawy jajnik. Myślałam, że coś mi się dzieje z wyrostkiem robaczkowy, na który narzekałam od miesiąca, ale to jajnik. Zorientowałam się dopiero wtedy, jak dostałam okres 2 listopada. Więc wróćmy do tematu. Jajnik boli wtedy, kiedy komórka jajowa dojrzewa (zależy jak u kogo, bo inny zawsze inaczej odczuwa ból) wydostaje się z jajnika, a następnie wędruje przez jajowód do macicy. Jeżeli jajeczko nie zostanie zapłodnione w ciągu 24 godzin - obumiera. Błona jest maksymalnie pogrubiona na wszelki wypadek, gdy jajeczko zostanie zapłodnione. Następnie, gdy jajeczko nie jest zapłodnione, błona macicy zaczyna się łuszczyć, a zawarte w niej pęcherzyki pękają. Wydalana jest nie tylko krew, ale i resztki niepotrzebnej błony śluzowej macicy.

W podpasce mającej 8 mm można czuć się jak w pampersie, ale nie świadczy o tym tylko grubość, ale wielkość. Ja jak do siebie, mam dobrze dopasowane podpaski i czuję się w nich swobodnie, no, może nie tak swobodnie jak bez nich, ale da się żyć Smile
Ja używam podpasek Bella, bo są tanie i nie potrzebne mi lepsze. Mam też pare podpasek Always.
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 10 Lis, 2004 22:37   

8 mm ?
Pamietam, ze na poczatku czulam sie jak w pieluszce. Ba, zanim zaczelam miesiaczkowac to bylo mi niewygodnie nawet we wkladce. Wink I jak zalozylam te 8mm podpasku (Naturella Razz) to czulam sie jak w pampersie. Ale np. Alwaysy tak jakby... nie tez byly niewygodne. Ale mimo wszystko uzywam Always bo sa ciensze i "bezpieczniejsze" Wink
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu