Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 20:46 Oceny z zachowania
Czy wy w swoich szkołach też macie 6-stopniową skale oceniania??
wz - wzorowe
bdb - bardzo dobre
db - dobre
popr - poprawne
ndp - nieodpowiednie
nag - naganne
W mojej szkole dopiero to wprowadzili (na początku września). a jak jest u was????
u mnie wprowadzili takie coś tym gorzej dla mnie bo zawsze do wzorowego mi troche brakowalo ale mi stawiali a teraz to będę miała bardzo dobre ( ale czy ja sobie przyszlość przepowiadam - bo skąd moge wiedzieć moge mieć nawet naganne !!!!!!!!!!)
I u mnie jest 6-stopniowa skala oceniania.
Teraz jest owiele trudniej... no i nauczyciele za wszystko mogą wstawić minusowe punkty. Wy też macie ocenę z zachowania na punkty ? My tak niestety mamy
Na samym początku ma się 100 pkt, czyli zachowanie poprawne. Trzeba je zdobywać. W zeszłym roku od 200 pkt było zach. celujące, a teraz celujące jest od 250... A np za zciąganie jest minus 10 pkt, za przyłapanie na piciu alkoholu (nie ważne czy w szkole czy nie!) minus 50... Kurczę, będzie ciężko... No, ale np za występ jest od plus 20 do plus 50 (zależy od sytuacji i tego przed kim wystawiamy).
Będzie cięzko z tym piciem alkoholu???:DHe,he...ja nie mam na punkty,ale np. w zeszłym roku mogliśmy mieć 30 godzin nieusprawiedliwionych,a w tym tylko 10...a ja mam chyba już z 4
U nas też to wprowadzili,chyba wszędzie prędzej czy później wprowadzą. Ja liczę na zachowanie dobre!
Iśka u nas też tak jest tylko że trochę inaczej. Nie "zdobywamy" tych punktów tylko dają nauczyciele pod koniec roku podsumuwują np. za odnoszenie sie do nauki można dostać od 0 do 4 to oni decydują ile dać itp. Maksymalnie chyba można dostać 20. Do oceny z zachowania liczy się też ocena kolegów i koleżanek z klasy i samoocena.