| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
co zrobic?pomozcie!
Autor Wiadomość
natalie2112
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 13:34   co zrobic?pomozcie!

zawsze chcialam miec psa. mialam juz jednego ale kiedy okazalo sie ze musimy wyjechac oddalismy go do babci na wies. mielismy drugiego lecz byl to znajda i okazalo sie ze uciekl przez dziure w siatce go tez trzeba bylo oddac. chcialbym miec psa. ale mama nie chce. zawsze potarza ze: teraz nie bo jest jesien zaraz bedzie zima i piesek bedzie marzl. teraz nie bo jest lato i pewnie gdzies wyjedziemy i tak jest zawsze co ja mam zrobic zebyw koncu przekonac mame? :cry:
Przejdź na dół
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 14:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja mama tez sie tak na początku wymigiwała ...Ale z nią pogadałam i mi kupi Mr. Green
Kup sobie takiego psa towarzystkiego ... ale one są drogie ... Mam na mysli labladora ... albo goldena ;D . To są psy towarzyskie i raczej nie uciekną ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 01 Wrz, 2004 15:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Musisz mamie pokazać,ze jesteś odpowiedzialna i piesek Ci się nie znudzi. Pomóż np. w opiece nad psem sąsiadów. Wychodź z nim na dwór (szczególnie rano), baw się z nim itp. Nie bierz za to pieniędzy. Jeśli masz gdzieś w pobliżu schronisko dla psów chodź pomagać jako wolontariuszka. Po orzmowie na temat psa nie wychodź obarżona z domu trzaskając drzwiami i nie przestawaj zajmować się psami. Mama musi zobaczyć,ze naprawdę Ci zależy. Kiedy już kupisz psiaka nie może być takiej sytuacji,że cały zapał z Ciebie "Umknie". Mama wtedy prawdopdobnie straci do Ciebie zaufanie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 01 Wrz, 2004 15:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

NIe podzielam opini twojej mamy, iz piesek bedzie marzl! Przeciez pieska bieze sie na dlubie lata, a rok to wiosna, lato, jesien i ZIMA! Piesek ponad to ma futerko ktore samo zmienia sie (cieplejsze na zieme, i przewiewne-na lato). Jesli chcesz kupic pieska lysego (jest kilka takich gatunkow), lub z bardzo cieniutkim futerkiem to trzeba kupic jakies ubranka, mozna je tez uczyc, lub zrobic z nieuzywanych juz(czyli starszych) rzeczy!
ps: Dlaczego nie odebraliscie pieska po wakacjach od babci?
UWAGA! Piesek to oczywiscie klopot w czasie wakacji, mozna go zabrac ze soba, lub oddac pod czula opieke! PA!

Malwina! Kazdy samiec psa UCIEKA gdy wyczuje samice najdujaca sie w ruji! A psy maja doskonaly wech, jasli spotka taka na spacerze, to moze uciec i pujsc jej sladem!
MOja radaJesli psinka jest w ruji, a mieszkacie w domu, to wytnijcie, w duzych, majtkach dziure na ogon, i psie majteczki gotowe!

Numer Gadu-Gadu
7399523
cLeO Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 02 Wrz, 2004 09:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też zawsze chciałam mieć psa. Mój tata nie chciał się zgodzić, ale w końcu kupił sznaucerka. To prawda, że z pieskiem może być kłopot w wakacje, np. chcecie gdzieś wyjechać, macie ustalone miejsce pobytu, a tu nagle okazuje się, że nie można przebywać z psem. Między innymi dlatego rodzice (no może bardziej tata) nie chcieli kupić psa, ale jednak uprosiliśmy razem z bratem biggrin Musisz szczerze porozmawiać z rodzicami, powiedzieć, że wiesz co Cię czeka w związku z tym (wychodzenie na spacer, czasem nawet niezależnie od pory dnia, piesek może obudzić Cię w nocy z prośbą o wyprowadzenie, koszty związane ze szczepieniami albo z leczeniem - o czym pewnie wiesz, bo napisałaś że miałaś psa). No a jeśli już zgodzą się, zastanów się, czy chcesz suczkę, czy psa (w przypadku suczki możesz się spodziewać nieplanowanego potomstwa, szczególnie, jeśli puszczałabyś ją bez smyczy, a pies - jak ktoś już wcześniej wspominał - może uciec, gdy poczuję suczkę w okresie rui). Jeśli jesteś na to wczystko przygotowana, nie widzę przeszkód, by rodzice nie mieli Ci kupić jakiejś miłej psinki biggrin

Odpowiedz do tematu