| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Pała za byle co...!!!!!
Autor Wiadomość
olKa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 13 Maj, 2004 17:42   Pała za byle co...!!!!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Byłam sobie w szkole gdy pani zbierała klasówy z anglika...i pani poprosiła mnie o klasówkę a ja powiedziałam że nie mam i pani postawiła mi JEDYNKĘ.. Crying or Very sad poszukałąm klasówkę w domu na szczęśćie była ale boje się że pani mi nie zmaże pały bo jutro (14/05) mnie nie będzie w szkole bo jestem chora... Ccoja mam powiedzieć przecież nawet mamie nie powiedziałam bo to moja 1 pała mam nadzieję że pani mi ją wymażę bo jest wpisana ołówkiem.!!!!!!!!!!!!!

Numer Gadu-Gadu
1639597
Basieq Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 13 Maj, 2004 18:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w 3 KLASIE JUZ OCENY ?? ?? hmm...a lbo to ja nie sczailam albo ta Pani nie zczaila Monkey
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 20 Maj, 2004 15:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mylisz się trzecia klasa Exclamation

Numer Gadu-Gadu
1639597
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Czw 20 Maj, 2004 15:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

spoko na pewno przyjmie klasówe

rozlużnij sie Very Happy
po co te nerwy

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 21 Maj, 2004 17:29   

Nie rozumiem tego... Jak można dostać pałę za to że się nie oddało klasówki?? O co w tym chodzi. Klasówka to o ile się nie mylę kartkówka lub sprawdzian, więc pisze się go na lekcji także się go nie da zapomnieć z domu. Chyba że teraz się pisze klasówki w domu?? Wytłumacz mi o co w tym chodzi dobrze??
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 21 Maj, 2004 17:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anka, niektórzy nauczyciele dają sprawdziany do podpisania... noi ona go nie przyniosła i babka wstaiwła jej pałe za to że niby ukrywa sprawdzian czy coś.

Olka, jeżeli oddasz sprawdzian w ajbliższym czasie pani powinna zmazać ci tamtą jedynke

Numer Gadu-Gadu
2891618
Volwi Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21 Maj, 2004 19:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dziwne.... W ogole stawianie 1 w tej sytuacji wydaje mi się co najmniej dziwne. Przeca oceny odzwierciedlają stan posiadanej wiedzy, a czy to że ktoś nie oddal w terminie klasówki oznacza, że jego wiedza jest niedostateczna? Ja bym się kłócił biggrinbiggrinbiggrin

MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 21 Maj, 2004 23:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też miałam taką sytuację... Dokładnie identyczną... Z tym, że u nas nigdy nie wymazują ocen, a tamta 1 była napisana długopisem. Trzeba się jednak liczyć z tym, że ta 1 będzie o wiele mniej ważna niż ocena z tego sprawdzianu... Naprawdę nie ma się czym martwić.
Oceny odzwieciedlają stan wiedzy?? A np. jedynka za brak zadania... Albo za ściąganie na klasówce... Szkoła uczy również odpowiedzialności i odpowiedniego podejścia do pewnych spraw... Zauważ, że od tej pory będziesz pewnie 5 razy przed wyjściem prawdzała, czy przypadkiem nie zapomniałaś czegoś ważnego...
Gorzej jest np. u nas w szkole takim 3 chłopakom... Są słabi w nauce i zachowują się też nieodpowiednio... Czasem jednak naprawdę umieją, a nauczyciele i tak wstawiają im 1. Poza tym pytają ich często co lekcję!! Ostatnio na angielskim koleżanka nie umiała, nauczycielka kazała jej się nauczyć na następny raz. Jak 1 z tych trzech nie umiał dostał 1. Rozumiem, że źle się zachowują, ale oni też chcą wyjść przynajmniej na te dopy!! To jest dopiero trudna sytuacja... Klasa staje w ich obronie, ale wtedy nauczyciele mszczą się na wszystkich... To jest dopiero niesprawiedliwe...

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4715251

PostWysłany: Sob 22 Maj, 2004 10:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MeGi111 napisał/a:
Oceny odzwieciedlają stan wiedzy?? A np. jedynka za brak zadania...

Jeśli nie masz zadania to najprawdopodobniej nie umiałaś/eś go zrobić. A czemu nie zrobiłaś/eś? Bo nie masz odpowiedniej wiedzy do jego zrobienia. A jeśli nie masz wiedzy to ocena... Chyba, że naprawdę nie umiałaś/eś, to trzeba na początku lekcji zgłosić nauczycielowi i on zazwyczaj zrozumie.

MeGi111 napisał/a:
Albo za ściąganie na klasówce...

Jak najbardziej. Jeśli umiesz to nie ściągasz Smile A jeśli nie umiesz to kombinujesz. Czyli jeśli ściągasz znaczy to że wiedza jest nikła.. Czyli ocena 1 Smile

korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 22 Maj, 2004 20:46   

Ja zgadzam się z Volwi. Oceny uzyskujemy za nasz stan wiedzy a nie za zapominanie sprawdzianów. Za zapomnienie mogłaby być nagana w zeszycie uwag,ale nie jedynka. Bo zapomnienie sprawdzianu nie ukazuje, że się nie umie tylko że się ma sklerozę... A za to w szkole chyba nie ma ocen. Przynajmniej w mojej. Ale ma też rację osoba, która powiedział, że szkoła uczy odpowiedzialności, nagana też nauczyłaby odpowiedzialności. Byłyby skutki zapomnienia sprawdzianu odczuwalne w zachowaniu na koniec roku a nie w ocenie.... ;DDD
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 23 Maj, 2004 13:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wypowiedź Korbki jest doskonałym uzupełnieniem mojej wypowiedzi. Takie rzeczy jak np. zapomnienie sprawdzianu powinny mieć co najwyżej wpływ na ocenę zachowania (na którą to składają się takie elementy jak m.in. uzależnienia/wywiązywanie się z obowiązków i in. określone w WSO).
Jednak wydaje mi się, że ten problem można by zażegnać w inny sposób - po prostu nie dawać uczniom prac klasowych do domu. Jeśli rodzice chcą koniecznie obejrzeć pracę mogą to uczynić przy okazji wywiadówek. Tak jest w mojej szkole i zdaje to egzamin.

Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 30 Maj, 2004 15:33   Nagrroda

Niestetty,oto nagroda za niesystematycznosc,a ona nie ma obowiązku wymazac ci tej paly.
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 30 Maj, 2004 17:32   Re: Nagrroda Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabra napisał/a:
Niestetty,oto nagroda za niesystematycznosc,a ona nie ma obowiązku wymazac ci tej paly.

... co nie zmienia faktu że została ona postawiona niesprawiedliwie.

Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 18 Cze, 2004 12:42   Re: Nagrroda Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cytat:
[quote="Gabra"]Niestetty,oto nagroda za niesystematycznosc,a ona nie ma obowiązku wymazac ci tej paly.[/quote]

Ma obowiązek wymazać tą pałe oczywiście jak jest wpisana ołówkiem Rolling Eyes[b:][/b:]

Numer Gadu-Gadu
1639597
nie podam. Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 18 Cze, 2004 13:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Basieq napisał/a:
w 3 KLASIE JUZ OCENY ?? ?? hmm...a lbo to ja nie sczailam albo ta Pani nie zczaila Monkey

Ja chodzę do drugiej klasy i też mam 1
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
398724821
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi