| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
nie chcę urodzić chcę zaadeptować...
Autor Wiadomość
olKa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 21 Maj, 2004 12:54   nie chcę urodzić chcę zaadeptować... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja ciotka ma ośrodek adobcyjny a ja nie chcę urodzić dziecka tylko je zaadeptować 3 córeczki(bo są grzeczniejsze od chłopców mam doświatczenie po bracie)czyli Julię ,Ewelinę i Martę żeby tak miały pół roczku ale czy znacię jakieś inne ośrodki adopcyjne bo ja bym się wstydziła u ciotki a mamie bym powiedziała że jestem bez płodna Wink

Numer Gadu-Gadu
1639597
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 23 Maj, 2004 00:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adopcja dziecka to nie kupowanie sobie zabawki.
Dokładnie to zaplanowałaś - musi nazywać się Julka, bo inaczej nie adoptujesz, nie będziesz kochała? Nie tędy droga.
Na całe jednak szczęście zapewne Twój stosunek do małych dzieci zmieni się w ciągu kilku lat.
A założę się, że za 10 lat urodzisz ślicznego bobasa. Pewnie będzie to chłopak (bo natura lubi płatać figle). I będziesz go kochała najbardziej na świecie, nawet jeśli nie będzie miał na imię Julka czy Marta.

olKa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 27 Maj, 2004 13:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale może mieć nawet na imie gabrysia srysia marysia krysia .Obojętnie .jak będę chciała to zmienić imie i ... nie bądz taki pewny że to będzie chłopiec(mam brata to chyba wystarczy a po za tym chłopcy są nie grzeczni ale i tak go koccham!!) a nawet jak urodzę dziecko może chłopca to i tak zaadeptuje a on będzie miał na imie Kacper a jak to będzie dziewczynka to Antolka (tak jak z książki "Oto jest Kasia")czyli Marta.Julia,Ewelinka i Antolka lub Marta,Julia,Ewelinka i Kacperek albo jeszcze inaczej Marta,Julia,Ewelinka,Antolka i Kacperek
acha bardzo kocham dzieci (Bartosz też mi się podoba ale mój brat ma tak na imie!!!!!) Cool

Numer Gadu-Gadu
1639597
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 01 Cze, 2004 05:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lepiej się jeszcze nad tym zastanów. Dlaczego nie chcesz mieć takiego własnego dziecka?
Przecież każda matka w czasie porodu nie myśli czy to chłopiec czy dziewczynka, tylko że ma własne dziecko.
A w ogóle : ile masz lat Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
px
Gość
PostWysłany: Czw 03 Cze, 2004 14:30   

Taak, ale zawsze przecież można zaadoptować z sierocińca np. dajmy na to jakąś Anię, a wołać na nią inaczej Smile Wszystko jest możliwe Smile Ja w przyszłości również zaadoptuję sobie jakieś dziecko, ale na to muszę jeszcze długo poczekać Sad Chciałabym co prawda czasem normalnie zajść w ciążę i po 9 miesiącach urodzić mojego wymarzonego bobaska, ale dla mnie jest to raczej zbyt duży stres Sad
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 04 Cze, 2004 22:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Adopcja wiąże się ze znacznie większym stresem niż ciąża i poród.

Ciąża to piękny okres, kiedy czujesz, że w Twoim brzuchu rośnie Ci nowe życie. Czujesz to, czego nie może poczuć nikt inny - pierwsze ruchy płodu. Najpierw jak delikatne trzepotanie skrzydeł motyla, potem jak solidne kopniaki Wink.
Zaczynasz MARTWIĆ się o swoją pociechę - o jej zdrowie i rozwój.
Zaczynasz KOCHAC istotę, której jeszcze nigdy nie widziałaś! To jest niesamowite uczucie - nie masz pojęcia kogo kochasz, nawet za bardzo nie wyobrażasz sobie go, a jesteś pewna, że go kochasz.
W przypadku adopcji to uczucie budzi się zupełnie inaczej.

Oczywiście nie jestem wrogiem adopcji. Dla bardzo wielu dzieci adopcja to jedyna szansa na normalne życie. Jednak chciałbym Wam powiedzieć, że ciąża (obok typowych ciążowych dolegliwości) to jeden z najpiękniejszych okresów w życiu.

spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Sro 09 Cze, 2004 18:09   Re: nie chcę urodzić chcę zaadeptować... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

olKa napisał/a:
Moja ciotka ma ośrodek adobcyjny a ja nie chcę urodzić dziecka tylko je zaadeptować 3 córeczki(bo są grzeczniejsze od chłopców mam doświatczenie po bracie)czyli Julię ,Ewelinę i Martę żeby tak miały pół roczku ale czy znacię jakieś inne ośrodki adopcyjne bo ja bym się wstydziła u ciotki a mamie bym powiedziała że jestem bez płodna Wink

bezpłodna:( siet a to dopiero masz kare od losu za niewiadomo za co. patrz. kochasz dzieci to wbijaj do tego ośrodka i adoptuj, a mamą się nie przejmuj.

Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 10 Cze, 2004 17:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
bezpłodna:( siet a to dopiero masz kare od losu

Czytaj uważnie bo nasza koleżnaka nie napisała że jest bezpłodna tylko że powiedziała by tak mamie Wink

A po drugie droga OlCiU to w 100 % musze zgodzic sie z wypowiedzia Dega, nie trzeba do niej nic dodawac poniewaz mowi ona szczera prawde za pare lat twoj stosunek zapewne sie zmieni do tego co mowisz, oczywiscie mozna zadoptowac dziecko ale swoje rowniez trzeba miec. Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3259633
Odpowiedz do tematu