Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 05 Cze, 2004 15:40
Czerwone kropeczki to raczej jeszcze nie okres(też kiedyś miałam nawet czerwone większe "kropeczki" i nie dostałam wtedy okresu).Nieraz wydzielina jest biała,przezroczysta, różowa, w czerwone kropeczki...Raczej gdyby to były plamy to tak, to mógłby byc okres. Z resztą zobaczysz za pare dni czy będą plamy czy nie.
Ja mam na mojej bieliźnie wydzielinę od ok. pół roku.
Kiedy powinnam dostać okres ? POMÓŻCIE !!!
Co do twojego problemu...
To nie jest na 100% miesiączka. Bo ona zostawia duże plamy i ciągle jakby to powiedzieć...kapie bądź cieknie.
Bądź cierpliwa :-)
Mam taką samą wydzieline od stycznia tego roku...
Kiedy mniej więcej będe miała okres. Owłosienie w miejscu intymnym mam, pod pachami dopiero zaczynają rosnąć. Ale za to mam bardzo małe piersi (raczej piers, bo jedna jest a jednej jeszcze niema/) Odpiszcie...
A mam prawie 13 lat. Moja mama miała okres kiedy chodzila do 7 klasy.... czyli teraz do 1 gimnazjum....
[ Dodano: Nie 06 Cze, 2004 14:13 ]
zapomniałam dodać że te kropeczki miałam tylko przez 2 dni i nie dostałam okresu....
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 06 Cze, 2004 17:23
Paulka napisał/a:
Mam taką samą wydzieline od stycznia tego roku...
Kiedy mniej więcej będe miała okres. Owłosienie w miejscu intymnym mam, pod pachami dopiero zaczynają rosnąć. Ale za to mam bardzo małe piersi (raczej piers, bo jedna jest a jednej jeszcze niema/) Odpiszcie...
A mam prawie 13 lat. Moja mama miała okres kiedy chodzila do 7 klasy.... czyli teraz do 1 gimnazjum....
[ Dodano: Nie 06 Cze, 2004 14:13 ]
zapomniałam dodać że te kropeczki miałam tylko przez 2 dni i nie dostałam okresu....
Miesiączka pojawia się ZAZWYCZAJ (nie zawszę) rok po pojawieniu się włosów łonowych czy rok po rozpoczęciu rozwoju piersi.
Ja mam prawie 14 lat, nie miałam okresu, prawie nie mam biustu - więc nie przejmuj się.
Dogonisz swoje koleżanki i nie wiadomo, czy nawet nie będziesz miała "większych atutów" od nich
Dzięki Gabrielen ! Pocieszyłaś mnie. Właśnie się w czwartek dowiedziałam że jako jedyna nie nosze w naszej klasie stanika chciaż jestm druga co do wielkosci biustu. Napisz mi czy też powinnam zacząc nosić stanik..
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 06 Cze, 2004 17:38
No jeżeli masz miseczkę A to noś - zaczniesz się przyzwyczajać.
I nie przejmuj się tym, co kto ma w klasie, bo równie dobrze możemy jakiejś desce założyć biustonosz i powiedzieć, że ma piersi
zartuję
Jeżeli chcesz nosić - to noś. Jeśli nie - to nie.
Nikt cię ni zmusza, jednak wiedz, że jeśli masz spory biust to nieestetycznie wygląda jak np. ci sutki widać, przynajmniej na moje odczucie.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 09 Cze, 2004 22:15
To zupełnie indywidualna sprawa i nie ważne, ile masz lat, jak długie włosy łonowe, jak duże piersi itp. Dziewczyny czemu Wy ciągle pytacie się o to samo? Nikt na tym forum nie jest jasnowidzem nie potrafimy celnie określić, kiedy dostaniecie okres. Zazwyczaj pojawia się on od 0,5 do 1,5 roku po pojawieniu się pierwszej wydzileiny śluzowej. Może to trwać krócej/dłużej chociaż najczęściej jest to właśnie rok, pół roku, półtora.
A to,że jesteś 2 czy 3 czy 1 czy ostatnia w kolejności "piersi"(jak ja nie lubie takich określeń...) to wcale nie znaczy że masz/nie masz nosić stanik. To Twoja sprawa i to Ty wybierasz. >AA oznacza stanik mniejszy od AA czyli ten najmniejszy-0. Zerówka to właśnie ten najmniejszy stanik. Mniejszy od niego jest tylko TOP ale moim zdaniem to nie jest stanik tylko taka mniejsza bluzeczka...