| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
takie male pytanko
Autor Wiadomość
werka
Gość
PostWysłany: Nie 10 Lis, 2002 12:38   takie male pytanko

czy to prawda ze gdy psy rasy chow-chow sie wystrasza to polykaja jezyk i zdychaja??? Laughing
Przejdź na dół
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sro 13 Lis, 2002 08:45   Re: takie male pytanko Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

werka napisał/a:
czy to prawda ze gdy psy rasy chow-chow sie wystrasza to polykaja jezyk i zdychaja??? Laughing

Tutaj znajdziesz trochę informacji o tej rasie http://www.ewab.pnet.pl/chow/jaki_jest.htm

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
atka
Gość
PostWysłany: Nie 17 Lis, 2002 13:57   

mam nadzieje że nie !!!!!!!! Psy to też ludzie i nic w tym nie ma śmiesznego Evil or Very Mad [/b]
Powrót do góry
pawelo_
Gość
PostWysłany: Sob 07 Gru, 2002 18:21   

sam mam psa tej rasy i kilka trazy przestraszyl go moj kolega i jeszcze zyje :-) to jest tylko legenda
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 25 Lut, 2003 20:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To jest cos o rasie chow chow:
Wysokosc: 45-60 cm
masa ciala:do ok 30 kg.
umaszcznie:rudobrunatne, piaskowe, niebieskie lub czarne
szczególna cecha:Fioletowy jezyk i wargi

Juz przed 2 tysiacami lat pochodzący z chin szpic,nazywany powszechnie chow-chow wyglądal dokladnie tak jak obecnie.Trzymany byl jako pies domowy i mysliwski, dostawca welny, futra a nawet na mieso;takze jako pies ciagnacy sanie i inne ciezary.Pierwsi przedstawiciele tej rasy zjawili sie w Europie dopiero w XIX stuleciu i znalexli sobie szybko wielu przyjaciol. Szpic chiński jest psem o stanowczym charakterze i samowolnym w dzialaniu, podporzadkowuje sie tylko jednej osobie.
Akceptuje ja tylko wtedy, gdy moze uznac za "zierze alfa ktoremu musi byc posluszny. Wymaga to od wlasciciela konsekwentnego, zrownowazonego postepowania, gdyz inaczej pies staje sie krnabry i zamienia sie w malego tyrana.
zazwyczaj Chow-chow jest zwierzeciem spokojnym, nieufnym wobec obcych i bardzo czujnym. Moze jednak stac sie niustraszonym napastnikiem gdy uwaza, ze jego panu lub mieniu zagraza niebezpieczenstwo. Jest to co prawda pies rzadko szczekajacy, ale jako ostrzezenie wydaje krotkie , glebokie warkniecia. Wskazane jest , aby go nie prowokowac i zblizac sie spokojnie,najlepiej w obecnosci znanej mu osoby. Chow-chow linieje i nie czuje sie dobrze w okresie upalow. Jego bujna, gesta siersc nie przylega scisle do ciala, a w okol szyi i karku tworzy lwia grzywe.Typowy dla tej rasy jest fioletowy jezyk, wargi i podniebienie. Gleboko osadzone oczy maja ksztaltmigdalowaty;zakrecony do gory ogon noszony jest na grzbiecie.

xrudlo:
Ksiazka Horsta Bielfejda:
Psy - Rasy, szkolenie , pielegnacja

Numer Gadu-Gadu
7399523
Weronika
Gość
PostWysłany: Nie 20 Kwi, 2003 12:57   

Blanka nie musiałaś tego wszystkiego kopiować z źródła.Mówie że to troche za dużo. Wiesz mogłaś im podać poprostu linka.
Powrót do góry
Moderator

PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2003 17:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tego nie kopiowalam tylko przepisalam z ksiazki!
nie widac napisu: xrudlo?

Numer Gadu-Gadu
7399523
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2003 21:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Do Werki:
Nawet jeśli to nieprawda to nie widzę w tym nic śmiesznego, więc dlaczego umieściłaś przy tu poście uśmiech ?!?
Szczerze powiedziawszy takimi postami jestem niemile zaskiczona...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dusia

PostWysłany: Sro 07 Maj, 2003 19:01   Re: takie male pytanko Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

werka napisał/a:

Nie wiem kto ci to powiedział ale to totalna bzdura Confused

Moderator

PostWysłany: Pon 10 Lis, 2003 18:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://banery.4lapy.nagraj.pl/L-rasy/c-chow%20chow.html

http://republika.pl/chow/chowchow.htm

http://republika.pl/boromirka/index.html

http://www.ewab.pnet.pl/chow/szczeniak.htm

chcieliście adresy to proszę bardzo

Numer Gadu-Gadu
7399523
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 13 Lis, 2003 22:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Powiem krótko to totalna bzdura i chyba jakas nizbyt udana legenda.Ja również uważam,ze to nic śmiesznego Mad
Uważam,ze ten post jest bzdurny i nizbyt potrzebny na tym forum(to moje zdanie),po co pytasz o coś co jest nie mozliwe? Evil or Very Mad

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 15 Lis, 2003 10:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tez uwarzam to za bzdure, ale kazdy moze sie zapytac o taka, rzecz-nie trzeba go odrazu za przeproszeniem GNOIC. Cool

Moze Werka sama nie bardzo wierzyla w to i dlatego dala usmiech do postu

Justa , pies i chomik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2277199
Gość
PostWysłany: Czw 12 Lut, 2004 14:10   

Laughing chow-chow jest spokojny!
ale pytanie czy jest dokuczliwy?
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Czw 12 Lut, 2004 14:15   

Shocked CZY MOŻNA SIĘ ZNUDZIĆ CHOW-CHOW ?
JAKI JEST TEGO SKUTEK?
MAM NA MYŚLI CZY CHOW-CHOW MOŻE TEŻ ZNUDZIĆ SIĘ CZŁOWIEKIEM?
CZY CHOW-CHOW CHCE SIKU GDY DRAPIE?
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 12 Lut, 2004 18:41   pytania Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał/a:
Shocked CZY MOŻNA SIĘ ZNUDZIĆ CHOW-CHOW ?
JAKI JEST TEGO SKUTEK?
MAM NA MYŚLI CZY CHOW-CHOW MOŻE TEŻ ZNUDZIĆ SIĘ CZŁOWIEKIEM?
CZY CHOW-CHOW CHCE SIKU GDY DRAPIE?

1 2 i 3 : nie rozumiem o co ci chodzi. Moze chodzi ci o to ze na początku dziecko cieszy się z pieska często sie z nim bawi itp a potem pies robi się normalką i bawi się z nim żadziej itp. JA jak dostałam pierwszego pieska to starsznie się cieszyłam. BYła to dla mnie nowość. Ciągle sie z nim bawiłam itp. Ale ile można? teraz żadko się z nim bawie co nie znaczy ze go nie kocham/ Kocham go bardzo bo sie do niego przywiązałam i nie wiem co bym zrobiła gdyby zdechł..
4. jesli drapie w drzwi to pewnie tak.

Numer Gadu-Gadu
730730
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu