Wysłany: Czw 29 Kwi, 2004 13:43 ale on tylko chce sie bawić
Od 2 lat mam Boksera jest jeszcze młody i ze wszystkimi chce sie bawić ale nie wszyscy chcąsię z nim bawić (boją się go)mówią że gryzie ale wcale tak nie jest to najmilszy pies na świecie!!
Jeśli jest to pies młody to nie ma się co dziwić
Prawie każdy piesek lubi się tak bawić.
Nie musisz się przejmować tym którzy się Go boją,
Po prostu kiedy morzesz baw się z nim , ale nie znowu za bardzo bo potem się przyzwyczaji i będzie chciał codziennie.
Dbaj oo niego i zawsze Go kochaj
Pies to najwierniejszy przyjaciel
Jak widzisz kogoś, kto boi się Twojego pieska, a ten chce się bawić, to przywołaj go przyjaźnie do siebie. Możesz pomóc sobie smakołykiem lub zabawką. Jak tylko przyjdzie, nagródź go. Jeśli nie - zignoruj to. Nie chcemy przecież, żeby bokserek bał się innych ludzi przez bicie czy krzyczenie kiedy nie zachowuje się odpowiednio. Życzę powodzenia!
P.S. Głaski dla piesia
korbka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 12 Maj, 2004 11:18
Ja też mam psinkę (tylko że to jest suczka) która lubi się z prawie wszystkimi bawić... Może potwierdzić to Panienka_Wierzba ;DD Niestety moją Kaję (imię suczki) ciągnie często do dzieci... I to takich malutkich... Niektórym się to nie podoba, bo boją się że ugryzie dzieciaka... Chociaż ja w to wątpię... Jak widzę że idzie dziecko to biorę ją na smycz, ale Ty nie wiesz dokładnie kto się będzie Twojego pieska bał... Nie weim więc co mogłabyś zrobić, może po prostu obserwuj pierwsze reakcje osoby do której podbiegnie Twój piesek, bo trudno żebyś go spinała za każdym razem jak ktoś będzie obok przychodził... Uważaj też na niektórych ludzi, którzy będą sie bali Twojego pieska, bo mogą mu przez to zrobić krzywdę, kopiąc go lub cosik takiego. Spotkaąłm się już z takimi reakcjami ... niestety...
Niedziwie się że ludzie się boją twojego psa rasa bokser z tego co oglądałem na programie discovery jest zaliczana do najgroźniejszych ras. Może dlatego ludzie się boją twojego psa. W USA są konkursy dal tej rasy za agresje bo ta rasa niebardzo pasuje do psa takiego do zabawy z dziećmi ty;lko do obrony tak mówili w tym programie.