Wysłany: Wto 07 Lip, 2009 16:23 Kiedy będę miała okres?
12 lipca skończę 11 lat.mam 148cm i ważę 34.5 kg.i ciekawi mnie to kiedy będę miała miesiączkę.bo dzisiaj rano jak wstałam po lewej stronie brzucha na samym dole coś zaczęło mnie mocno boleć a po drugiej stronie od czasu do czasu mnie boli
może niedługo będziesz miała, a może za pare lat. Wszystko zależy od tego, w jakim tempie się rozwijasz. Każdy dojrzewa w swoim tempie. Ja np. mam 12 lat i miesiączkę dostałam 21.06 (pierwszą). Ty jeszcze jesteś bardzo młoda i masz dużo czasu na takie rzeczy. Teraz ciesz się tym, że jeszcze nie masz, nie nosisz podpasek, czy nie zawsze boli cię brzuch =]
_________________ "Leave me dreaming on the bed
See you right back here tomorrow for the next round
Keep this scene inside your head
As the bruises turn to yellow
The swelling goes down..."
hmm no wiesz roznie bywa ale nie martw sie jak bedziesz miala dostac to napewno bedziesz wiedziec! a narazie sie ciesz ze nie musisz sie martwic czy masz podpaski i czy ci nic nie przesiaknie "
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 18 Lip 2009 Posty: 203
Wysłany: Pon 20 Lip, 2009 23:14
Średnio kobieta dostaje okresu w wieku 12,5 roku. Ale nie śpiesz się do tego, pamiętam, że sama w wieku wczesnonastoletnim miałam podnietę, a teraz wiele bym dała, żeby nie przeżywać tej comiesięcznej męki.
A mnie coraz częściej ciekawi, kiedy dostanę okres... Może to trochę za wcześnie, ale po prostu jestem ciekawa... Jednak z tego, co wiem, to to nie jest przyjemne...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 14 Lis, 2009 10:33
5klasistka napisał/a:
A mnie coraz częściej ciekawi, kiedy dostanę okres... Może to trochę za wcześnie, ale po prostu jestem ciekawa... Jednak z tego, co wiem, to to nie jest przyjemne...
oj, nie przewidzisz. i nie czekaj na to, kiedyś sama miałam świra na punkcie "kiedy dostanę okres?", a jak już dostałam, to najchętniej bym komuś oddała.
W środę o 13..
No to pechowo.. Jak dla mnie... Ja się tylko tak zapytałam, w zasadzie nie oczekiwałam odpowiedzi na to pytanie. Napisałam tak dla siebie.
jeśli piszesz tak dla siebie to spodziewaj się odpowiedzi właśnie takich jaki napisała nasty , bo na tym forum raczej mozna pisać kiedy się chce ;p
_________________ "Leave me dreaming on the bed
See you right back here tomorrow for the next round
Keep this scene inside your head
As the bruises turn to yellow
The swelling goes down..."