| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Wkładki
Autor Wiadomość
Riaga
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 15:13   Wkładki

Kiedyś miałam w szkole prezentację z firmy "Always". Dostałyśmy takie książeczki na temat dojrzewania, i tam pisze, żeby codziennie używać wkładek, by "Czuć się czysto i świeżo". Wiem, że wkładek używa się, gdy pojawia się wydzielina śluzowa, która, nie ukrywam, nie pojawia się u mnie zbyt często (i zbyt obficie też nie). Praktycznie wcale. I mam pytanie- czy mimo braku wydzieliny, powinnam używać wkładek?
Przejdź na dół
violetLily Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To w sumie zalezy od twojego poczucia swieżości. Ja używam wkładek, bo przy tym nie brudze tak bielizny, no i ogólniej przyjemniej jest ;P Nosząc wkładki nalezy pamiętać aby je często zmieniać tak samo jak podpaski.

Twilight ;*
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To, czy masz wydzielinę zależy od dni cyklu. Więc też nie musisz ich nosić przez cały czas, ja tam na przykład nie lubię.. jeżeli przeszkadza Ci ta wydzielina, noś je, jeśli nie, to nie. Ale pamiętaj, majtki trzeba zmieniać bez względu na wkładki !
Powrót do góry
Riaga
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:50   

Hm... majtki przecież zmieniam codziennie- chyba raczej każdy tak robi? Nie miałam nigdy miesiączki, a wydzielina się też nie pojawia ( mam 13 lat). Po prostu, jak pisze żeby "Używać wkładek codziennie, aby czuć się świeżo" to chciałam po prostu wiedzieć, czy warto.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 17:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kurcze napisałam tak, jakbym majtek nie zmieniała xd
Oczywiście robię to codziennie ;D Ale po prostu lepiej się czuję kiedy noszę wkładki.
A wydzielina pojawiła sie u mnie około 3 lata temu i tez jeszcze nie mam miesiączki ;D

Twilight ;*
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 17:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myślisz że dlaczego tak piszą ? Bo chcą sprzedać produkty, mało ich obchodzi czy będziesz się czuć świezo czy nie. Ja tam nie lubię wkładek, są niewygodne.

Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacja12 napisał/a:
Bo chcą sprzedać produkty

No zgadzam się, ale myślę jednak, ze powinnaś nosić bo w każdej chwili możesz dostać sluzu lub nawet miesiączki!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ajj. Nie do ciebie, za bardzo przejmujesz się, że coś źle robisz.. Znałam po prostu parę osób, które twierdziły, że zmieniają regularnie wkładki, więc majtki są czyste. Tak o wolałam przestrzec.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 18:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh, ale i tak poprawiłam sie, żeby ogolnie było wszystko jasne ;D Regularnie zmieniam i wkładki i majtki ;D

Twilight ;*
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 18:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No ale mi śluz nie przeszkadza... czasem jak jest w fazie apogeum, w środku cyklu tylko. A okres wiem kiedy dostanęRazz

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 19:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh Wink A ja w sumie ostatnio nie mogę zauważyć kiedy tego śluzu tak naprawdę nie ma. Bo ciągle się pojawia xd

Twilight ;*
Powrót do góry
hippie Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 19:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam go ciągle, a niby jest tylko w dni płodne.
Powrót do góry
Riaga
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 19:39   

Hm... a może mi ktoś powiedzieć, czy mimo braku śluzu muszę nosić wkładki? Dziękuję ^^
A wiem, że miesiączki nie dostanę od tak- nic na to nie wskazuje, nie boli mnie brzuch, nie czuję się źle, itp...
Powrót do góry
hippie Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 19:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie musisz ich nosić.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Mar, 2009 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No własnie ja mam identycznie jak ty, hippie ;p

Twilight ;*
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu