Kiedyś miałam w szkole prezentację z firmy "Always". Dostałyśmy takie książeczki na temat dojrzewania, i tam pisze, żeby codziennie używać wkładek, by "Czuć się czysto i świeżo". Wiem, że wkładek używa się, gdy pojawia się wydzielina śluzowa, która, nie ukrywam, nie pojawia się u mnie zbyt często (i zbyt obficie też nie). Praktycznie wcale. I mam pytanie- czy mimo braku wydzieliny, powinnam używać wkładek?
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:19
To w sumie zalezy od twojego poczucia swieżości. Ja używam wkładek, bo przy tym nie brudze tak bielizny, no i ogólniej przyjemniej jest ;P Nosząc wkładki nalezy pamiętać aby je często zmieniać tak samo jak podpaski.
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:40
To, czy masz wydzielinę zależy od dni cyklu. Więc też nie musisz ich nosić przez cały czas, ja tam na przykład nie lubię.. jeżeli przeszkadza Ci ta wydzielina, noś je, jeśli nie, to nie. Ale pamiętaj, majtki trzeba zmieniać bez względu na wkładki !
Riaga -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:50
Hm... majtki przecież zmieniam codziennie- chyba raczej każdy tak robi? Nie miałam nigdy miesiączki, a wydzielina się też nie pojawia ( mam 13 lat). Po prostu, jak pisze żeby "Używać wkładek codziennie, aby czuć się świeżo" to chciałam po prostu wiedzieć, czy warto.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 17:03
Kurcze napisałam tak, jakbym majtek nie zmieniała xd
Oczywiście robię to codziennie ;D Ale po prostu lepiej się czuję kiedy noszę wkładki.
A wydzielina pojawiła sie u mnie około 3 lata temu i tez jeszcze nie mam miesiączki ;D
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 17:37
Myślisz że dlaczego tak piszą ? Bo chcą sprzedać produkty, mało ich obchodzi czy będziesz się czuć świezo czy nie. Ja tam nie lubię wkładek, są niewygodne.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 18:02
Ajj. Nie do ciebie, za bardzo przejmujesz się, że coś źle robisz.. Znałam po prostu parę osób, które twierdziły, że zmieniają regularnie wkładki, więc majtki są czyste. Tak o wolałam przestrzec.
Hm... a może mi ktoś powiedzieć, czy mimo braku śluzu muszę nosić wkładki? Dziękuję ^^
A wiem, że miesiączki nie dostanę od tak- nic na to nie wskazuje, nie boli mnie brzuch, nie czuję się źle, itp...