Paczka szpinaku mrożonego,
3 cebule pokrojone w krążki,
1 szklanka ryżu,
1 pęczek posiekanego koperku
5 łyżek oliwy,
sól, pieprz,
sok z cytryny
Szpinak rozmarżamy w rondlu na średnim ogniu. Cebulę smażmy na patelni na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek. Cebulę z koperkiem dodajemy do szpinaku. Jeśli ze szpinaku odparowała woda należy dolać około 2 szklanek. Wsypujemy opłukany ryż i dusimy pod przykryciem na małym ogniu mieszając co kilka minut aż do momentu kiedy ryż będzie miekki.
Szpinak z ryżem podajemy polany obficie sokiem z cytryny.
Super!wreszcie jakis przepis na szpinak w wersji light, bez tych smietan, serow itp Pyszne wyszlo, ja uzylam szpinaku z frosty, jest bardzo dobry a cebule wzielam czerwone, sa delikatniejsze od zwyklych Polecam!
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Jeśli chodzi o szpinak, to ja na samym początku (jak to ja) niezbyt chciałam go posmakować, ale gdy w końcu mojej mamie udało się mnie namówić bardzo mi smakował, więc CHoCoLaTE, POLECAM!
_________________ 'Lean on each other's strenghts; forgive each other's weaknesses.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach