Witam. Mam taki problem. Bo jedna dziewczyna z naszej klasy bardzo mi sie podoba.. Jest ładna i wogole. Miło mi się z nią rozmawia. Ostatnio zaprosiłem ją na hamburgera:D. Ale w tym tkwi problem że ja niewiem czy jej sie podobam:( A jeśli tak to jak ją zapytac o chodzenie:/? Wstydze sie poprostu. Ale ona jest taka ładna... Prosze o pomoc
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 14:04
To, że jest ładna nie oznacza, że musisz z nią chodzić. Ale jeśli tak bardzo chcesz, to skoro zgodziła się z Tobą pójść na tego hamburgera, to chyba Cię lubi Spotkaj się z nią jeszcze kilka razy, do kina, na spacer, czy gdziekolwiek, kiedy usiądziecie na ławce obejmij ją, ale nie od razu na drugim spotkaniu xD No jeśli nie weźmie Ci tej ręki jak obrażona, to chyba wszystko ok ^^ Po kilku spotkaniach powiedz jej, że Ci się bardzo podoba i ją lubisz bardziej niż koleżankę. Zobacz co z tego wyniknie, bo od razu pytać o chodzenie, to błąd.
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 19:32
1) Nigdy nie zadawaj pytania "Czy będziesz ze mną chodzić?". To wyszło z mody w przedszkolu.
2) Masz lat 12 - Czas zachować się jak mężczyzna. Kobieta to urządzenie troszkę skomplikowane, a do Ciebie należy "rozgryzienie" jej. Pospotykaj się z nią, spróbuj wypatrzeć czy spogląda na Ciebie życzliwym okiem, czy nie, chociaż powiem Ci szczerze że w tym wieku jeśli dziewoja dala się zaprosić na hamburgera (Brawo! Brawo, pierwszy krok do zostania prawdziwym mężczyzną to zaproszenie gdzieś kobiety : ) ), to z pewnością Cię lubi. Pracuj, pracuj, a z pewnością dostaniesz nagrodę : )
3) Nie rwij pupy z własnej grupy - wyrywanie kobiet z pracy/klasy/szkoły to błąd, ale o tym dowiesz się więcej w przyszłości ; )
4) Nie podrywaj jej w czasie szkoły. Spotykaj się po szkole i tam pracuj na wasz związek : )
No połowa sukcesu Dała się namówić na spotkanie Brawo ! ;* Próbuj dalej Tym razem zaproś ją np. na spacer Pogadaj. Idźcie do jakiegoś parku. Usiądźcie na ławce i zacznijcie rozmawiać. Nie mów odrazu o was ! Poprostu gadajcie. Na 4 spotkaniu powiedz jej, że ją bardzo lubisz. I czy ona Ciebie także. Jeśli powie, że tak możesz ją przytulić i pocałować w policzek Trzymam kciuki I nie zapraszaj jej codziennie !
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 23:24
Shaunri napisał/a:
Nie podrywaj jej w czasie szkoły
Ale w szkole nie ignoruj i nie zachowuj się jakby nic między Wami nie było bo jak będziesz wysyłał jej sprzeczne sygnały to nie będzie wiedziała na czym stoi ; ) no i to nie byłoby zbyt miłe w stosunku do niej ;]
To dobrze że się spotkaliście, to znaczy że Cię lubi nie śpiesz się za bardzo z tym przytulaniem, całowaniem itd bo jeszcze się dziewczyna wystraszy i ucieknie ;]
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 19:30
Monik napisał/a:
Shaunri napisał/a:
Nie podrywaj jej w czasie szkoły
Ale w szkole nie ignoruj i nie zachowuj się jakby nic między Wami nie było bo jak będziesz wysyłał jej sprzeczne sygnały to nie będzie wiedziała na czym stoi ; ) no i to nie byłoby zbyt miłe w stosunku do niej ;]
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 22:52
Oj Shaunri, przesadzasz z tym, tak też się może udać i najwięcej ludzi przeważnie zna się właśnie ze szkoły, więc co, na siłę szukać kogoś innego? jak ktoś ze szkoły wpadnie w oko i to z wzajemnością, to wg Ciebie trzeba dążyć do zepsucia tego, bo on jest ze szkoły? serce nie sługa ;] zresztą wiele jest związków ludzi którzy poznali się w szkole i takie związki przetrwały. ;]
Wysłany: Pon 01 Wrz, 2008 08:09
Monik - Najwyraźniej serce sługa, skoro Ja potrafię nie rzucać na samice gdzie popadnie ; )
Oczywiście że może się udać, tak samo jak może się udać związek 12-latki z 20-latkiem (Może, a jak, zna się przecież takie przypadki). Ale szansa jest niewielka, gdyż ilość problemów jakie stwarzają związki w szkole/pracy (W pracy to juz w ogóle, zostańmy przy tej szkole) jest po prostu nieproporcjonalna do przyjemności : )