| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przyjaciółka i jej miłość.
Autor Wiadomość
kamus07 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 09 Sty, 2008 19:29   Przyjaciółka i jej miłość. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej. Ja w sprawie mojej przyjaciółki. Kiedyś chodziła z chłopakiem. Ale zerwali. On ją dalej kocha, a ona jego na zabój. Tyle, że on nie chce mieć dziewczyny, a ona nie umie zaakceptować tego. Od jakiegoś czasu jest przybita i wogole. A ja już nie wiem co mam jej mówić i co robić, żeby chociaż na chwilę poprawić jej humor. Oni się spotykają i widują, bo on chce przyjaźni. Ale ona tego nie akceptuje. Powiedzcie co mam dal niej zrobić, żeby nie była taka smutna i wogole. Bo już nie daje rade.

Licze na szczere a nie głupkowane odpowiedzi. Jeżeli macie zamiar tak owe pisać dajcie sobie spokój..

Z góry dzięki :*

Numer Gadu-Gadu
4408987
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 09 Sty, 2008 20:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eeeee tam, z rzadka tutaj znajdziesz głupie odpowiedzi, my tacy fajni jesteśmy : )

Generalnie pozostaje Ci niewiele - cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Zauważ że to Ona ma prawdziwy problem, a nie Ty. Jeśli chcesz Ją jakoś wesprzeć to tylko będąc gdzieś-tam blisko. To jest jedyna możliwa rada.

Niestety na takie problemy nie ma żadnej rady. Musi sobie dziewczyna z tym sama poradzić - To jej problem, nie twój. Ty możesz jedynie zapraszać Ja gdzieś, wychodzić na spacerki, wyciągać z domu, do ludzi. To wszystko. I tak codziennie będzie się zamęczać przemyśleniami na ten temat, aż w końcu jej przejdzie.

Pozwól Jej samej rozwiązać swoje problemy : )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Sro 09 Sty, 2008 22:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O moja przyjaciółka miała podobny problem, bo była zakochana w jednym chłopaku, który najpierw cieszył się, że mogą ze sobą w szkole porozmawiać itd., a potem wszystko prysło jak bańka mydlana i przyjaciółka została sama ze swoim uczuciem. Ciągle miała doła, też nie wiedziałam jak jej pomóc. Poprostu kiedy chciała pogadać - gadałam, kiedy chciała, żeby do niej przyszła, bo miała doła i chciała pogadać - przychodziłam. Kiedy jesteśmy razem, zawsze się śmiejemy i robimy różne głupoty, więc w tym czasie zapominała o całej sytuacji. A kiedy chciała, żebym pogadała z tym chłopakiem, to próbowałam, choć nie zawsze się to udawało, bo on nie chciał z nikim rozmawiać o 'tym wszystkim'. No z czasem, ale nie znowu tak szybko, bo chyba po roku... przeszedł jej ten straszny smutek. Teraz tylko czasem ma przez tego chłopaka doła. Ale jeśli pytała "Myślisz, że on mnie kocha?" itp., odpowiadałam szczerze, bo przyjaciółka tego oczekuje, nawet gdy miałaby to być najgorsza prawda. Więc bądź wobec niej szczera i rozmawiaj o Nim kiedy ona chce, próbuj pocieszać. Chyba nic więcej się nie da zrobić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 07:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A wybacz CHoCoLaTE że na podstawie twojego postu, ale tak będzie najłatwiej : )

Poprostu kiedy chciała pogadać - gadałam, kiedy chciała, żeby do niej przyszła, bo miała doła i chciała pogadać - przychodziłam.

Dokładnie o to mi chodziło, w stu procentach popieram - Bardzo pomocna rzecz i praktycznie jedyna która może pomóc, ale...

A kiedy chciała, żebym pogadała z tym chłopakiem, to próbowałam

... tego poprzeć nie mogę - Jak pisałem, trzeba takiej osobie pozwolić samemu załatwić swoje sprawy, samemu uporać się ze swoimi problemami : )
Powrót do góry
smoczek250 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 13:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kamus07 porozmawiaj z tym chłopakiem dlaczego nie chce. wytłumacz mu i po problemie...
Powrót do góry
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 13:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
A kiedy chciała, żebym pogadała z tym chłopakiem, to próbowałam

... tego poprzeć nie mogę - Jak pisałem, trzeba takiej osobie pozwolić samemu załatwić swoje sprawy, samemu uporać się ze swoimi problemami : )

Też tak uważam, no ale jednak prosiła mnie o to, więc się zgodziłam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 17:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja rozumiem że prosiła, jednak czasami takie "pomaganie innym" robi z nich życiowe kaleki. Przykładów od groma, myślę że każdy spotkał się z takimi sytuacjami w życiu.
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 20:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Shaunri. Wszyscy prosili mnie o rady. W rezultacie często pomagałem ale mijał miesiąc i wszystko się rozpadało. Dlaczego? Bo oni tego nie chcieli. A raczej jedna osoba. A jeżeli jedna osoba nie chce to nie ma sensu już tego ciągnąć...
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 21:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja już rozmawiałam pare rady z tym chłopakiem. I tak jak mówiecie jestem przy niej cały czas? Ale ogolnie to mam się nie wtrącać? Tylko po prostu BYĆ?

Numer Gadu-Gadu
4408987
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak po prostu bądź, zachowaj odległość. wcześniej pisałem zapytaj i tak dalej. I tak zapytaj ale z odległością...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 21:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zapytaj ale z odległością : )?

Po prostu się nie wtrącaj - Rozmawiaj z dziewczyną jeśli będzie miała ochotę, wspieraj, słuchaj jej nużących, melancholijnych opowieści i tak dalej - Ale pozwól jej podjąć samodzielną decyzję.
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 10 Sty, 2008 22:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak to napisać. Chodzi mi o rozmowę z tym chłopakiem jeżeli jej koleżanka ją o to poprosi...
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 11 Sty, 2008 20:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja rozumiem o co chodzi ;P

No to.. Dzięki za rady :*

Numer Gadu-Gadu
4408987
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 12 Sty, 2008 09:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie ma sprawy, powodzenia : )
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 12 Sty, 2008 15:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

spoko Wink Tylko pamiętaj, zachowaj odległość...
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu