| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Proste pytanie.... Co to jest przyjaźń....
Autor Wiadomość
PeGaZ2000 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 25 Cze, 2005 22:01   Proste pytanie.... Co to jest przyjaźń.... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie może banalne ale nie dla każdych jasne!!
Co to jest przyjaźń,
co rozumiemy przez to słowo,
czy naprawde żeby zostac przyjacielem trzeba zjeśc razem przysłowiową beczke soli??
Jaki powinien być dobry przyjaciel, albo jaki nie powinien byc!!!! To wazne tak mi sie wydaje!!

Potraficie odpowiedzieć na te pytania???
Czekam na odpowiedzi!!

POZDRAWIAM Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 25 Cze, 2005 22:21   

Jedna dziewczyna powiedziała, że przyjaźń jest jak świeczka, czasem zgaśnie, ale zawsze można ją zapalić jeszcze raz... przyjaźń na pewno nie jest jak świeczka bynajmniej ta prawdziwa, bo każda świeczka czasem się wypala, a prawdziwa przyjaźń powinna być aż po grób, albo do wielkiego rozstania a i ono nie powinno zapobiec jakiemukolwiek kontaktowi... przecież moja mama utrzymuje konktakty z przyjaciółkami z dzieciństwa są one dla mnie jak ciotki, jak dla mnie to przykład prawdziwej przyjaźni, utrzymyanej nawet w dorosłym życiu... beczka soli moze nie jest aż tak potrzebna, ale z osobą, którą się uważa, za przyjaciela powinno się spędzić trochę czasu, no nawet nie trochę, nie toleruje takich przyjaźni "Cześc jestem Ania zostaniesz moją przyjaciółką", albo pytania po miesiącu znajomości, także przyjaciółką nie zostaje się rpzez zapytanie o to kogoś przyjaciel wychodzi sam z siebie od serca nie od pytania...
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 16:31   

to jeden z elementów miłości
Powrót do góry
misiaczek19 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 18:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

PrzyjaŸń to zaufanie, to wzajemne pomaganie sobie, to szczeroœć, lojalnoœć, wiernoœć!!
Wydaje mi sie żeby zostac przyjacoelem nie trzeba odrazu zjeœć "beczki soli" żeby nim zostać!! Trzebu dużo przejœć razem, i wiele pokonać, przeciwnoœci losu, kłutnie, konflikty!! Jeœli cos takiego nie zniszczy jej to mysle że jest to prawdziwa przyjaŸń!!
Taki powinien byc dobry przyjaciel.... Uczciwy, godny zaufania, szczery itp....
Mam nadzieje ze to nie tylko moje zdanie!!

POZDRAWIAM!!!
Powrót do góry
Crimson Lady Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 18:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

bylo juz kilka takich tematow.

Numer Gadu-Gadu
2778392
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 18:59   

Cytat:
Przyja�ń to zaufanie, to wzajemne pomaganie sobie, to szczero�ć, lojalno�ć, wierno�ć!!
Wydaje mi sie żeby zostac przyjacoelem nie trzeba odrazu zje�ć "beczki soli" żeby nim zostać!! Trzebu dużo przej�ć razem, i wiele pokonać, przeciwno�ci losu, kłutnie, konflikty!! Je�li cos takiego nie zniszczy jej to mysle że jest to prawdziwa przyja�ń!!
Taki powinien byc dobry przyjaciel.... Uczciwy, godny zaufania, szczery itp....
Mam nadzieje ze to nie tylko moje zdanie!!
to przecież napisałem powyżej

Cytat:
bylo juz kilka takich tematow.
od razu widać czego komu brakuje
Powrót do góry
Crimson Lady Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 19:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hahahaha XD'
faktycznie, widac czego komu brakuje i kto musi nadrabiac czyms innym vel. bezsensownymi, uszczypliwymi uwagami. ;)

Numer Gadu-Gadu
2778392
misiaczek19 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 19:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napisałes ze to jeden z elementów miłości!!
Mogłes to troche bardziej rozwinąć!!! Masz racje przyjaźn to jest cos w rodzaju miłości,to to samo ale coś zupełnie innego!! Rozumiesz??
Chłopaków czy dziewczyn można mieć wiele, można zmienac jak rękawiczki a przyjaciela mozna miec jednego no moze dwoch w porywach tego prawdziwego!! Dlatego dla niektorych wazniejsza jest przyjaźń!!!
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 19:19   

może i masz racje crimson...brakuje mi podwładnego...musze zostać szefem

napisąłem dokładnie to co napisałem i jest to w każdym mozliwym aspekcie prawdą
chłopaków i dziewczyn można mieć wiele - owszem ale to zauroczenia i seks a nie miłość, miłość sie definiuje przede wszystkim przywiązaniem a jesli chodzi o chłopaków i dziewczyn z którymi sie chodzi bo z kims trzeba to ja tu przywiazania nie widze jesli ma sie ich wielu na raz...w takiej sytuacji pobiliby sie między soba albo tego kto je ma

ano przyjaźń może byc ważneijsza jezeli nie jest ten ktoś w stanie osiągnąć wyższego etapu czyli miłośći...ale w większości takich wypadków to już jest miłość, czyli troska

wow w Pratchett'cie było wiele ciekawych informacji na temat osób które uzywaja w piśmie aż trzech wykrzykników - polecam "Maskarade"
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 20:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

PrOsTa WsKaZóWka: NiE PiSz TaKim PiSmEm, bO NiE jEsT FaJnIe pÓźNiEJ tO cZyTać. Ok?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 20:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

bliska osoba, ktorej sie ufa, wierzy, wie ze mozna na nia liczyc w kazdej sytuacji, no i na pewno trzeba ja dobrze znac, a nie ze pozna sie kogos i za tydz nagle robi sie z tej osoby "przyjaciolka"
Powrót do góry
Sebo Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 20:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

boże nie pisz takim pismem jak temat
a co do przyjaźni:
przyjaciel jest to osoba na której można polegać w każdej sytuacji, którą się zna bardzo długo, można z nią pogadać o wszystkim i robić z nią wiele rzeczy

Numer Gadu-Gadu
6345828
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 20:59   

Cytat:
robić z nią wiele rzeczy
nie dość że powtórzyłeś co twoja poprzedniczka napisała to jeszcze coś takiego-swoją droga z robisz z męskimi przyjaciółmi wiele rzeczy?
Powrót do góry
Sebo Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 21:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiele rzeczy nie chodzi mi o kontkaty intymne Laughing tylko o wypady na miasto, imprezy, gre w piłke, picie i takie tam:P

Numer Gadu-Gadu
6345828
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 26 Cze, 2005 21:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

widocznie ma takie samo zdanie na ten temat..
Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu