ale ostatnio duzo slychac o tych ksiezach ktorzy chyba zapomnieli kim sa.. nie uwazam ze jest to jakas moda na antyklerycyzm, po prostu slyszy sie o tym wiec trudno nie poruszac tematu, a chyba nie ma w tym nic zlego ze ludzie maja swoje zdanie
oczywiście, trzeba mieć własne zdanie i powinno się szanować poglądy innych, ale czy zastanawiałaś się, komu zależy na skompromitowaniu kościoła i czy te wszystkie artykuły w gazetach są obiektywne? czasem jest to prawda ale czasem nie. weź na przykład taki tygodnik NIE w którym wielkokrotnie obrażano papieża i pisano kłamstwa o kościele. zanim informacje te zostały sprostowane, wielu ludzi w nie uwierzyło. ja osobiście znam wielu księży którzy są uczciwi i na codzień bardzo pomagają innym w działalności charytatywnej. ludzie którzy źle oceniają wszystkich duchownych i cały kościół, są moim zdaniem mało obiektywni.
Tsej -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:09
ja jestem z tych ludzi to źle oceniaja kościół....
I dlatego kochany Inspektorku nie interesuje sie ta przepychanka antyklerykalow i kosciola. Po jednej jak i drugiej stronie sa puste haselka jak i fakty ale wole zajac sie czyms bardziej pozytecznym niz przezucanie wielkich kup argumentow , zdan , wypowiedz itp. aby znalesc kilka prawdziwych informacji. ( np. spaniem badz draznieniem feministek na forum gazeta.pl :-) )
A jak sam oceniam kosciol - troche malo mnie to interesuje .
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:30
nie czytam gazet, po prostu wiem co sie dzieje do okola. a papieza szanuje jakos czlowieka .. nie jako papieza, ksiedze czy glowe kosciola..
Tsej -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:42
osobowosc papieza nie ejst ciekawa...ale niesamowite w nim jest to ze potrafił wytrwać w swych postanowienia...niezaleznie od tego jakie by one nie były...to najcenniejsza cecha u ludzia..trwać w swej wierze