A mnie ostatnio wciągnęła książka Gustawa Herlinga-Grudzińskiego "Inny Świat" - polecam.
Aha no i dla miłośników komiksów mam całkiem fajną stronę z komiksami online www.eKomiksy.pl
Pozdrawiam
Romeo i Julię dobrze się czyta, krótkie i zgrabnie napisane.
W ramach lansowania się na lyberała - Hans-Herman Hoppe Demokracja. Bóg, który zawiódł. O tym dlaczego anarchokapitalizm jest lepszy od demokracji i dlaczego według autora zamiana monarchii absolutnej na system demokratyczny była błędem.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 07 Lis, 2007 17:39
Ja teraz czytam Miecz Aniołów - Jacek Piekara.
A jeśli chodzi o szkołę - Dziady cz. III
Aktualnie czytam "Chatę" Williama P. Younga. Przepiękna, wzruszająca książka o odnajdywaniu siebie i o umiejętności radzenia sobie z wielkim bólem. Myślę, że ta książka należy do tych, które w trudnych chwilach mogą dodać otuchy.
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 05 Maj, 2009 19:54
a ja teraz mam kapletny luz od lektur ( cud pierwszy raz od początku roku szkolnego 0 a więc zaczełam czytać dzisiaj "Rezerwat niebieskich ptaków" Ewy Nowackiej ostatnio przeczyta łam "Krzywe 10 "też Ewy Nowackiej a narazie mam wypozyczona ksiązke taj samej autroki "Kiedyś na pewno" bardzo spodobała mi się ta seria
Czekam aż dojdzie do mnie Pieniądz, kredyt bankowy i cykle koniunkturalne J. H. de Soto. Zapowiadają się ekscytujące wakacje :]
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Rzymskie prawo prywatne, Prawo rzymskie.. I pewnie do września wałkować będę;/
- nasty, to brzmi tak fascynująco, że aż zazdroszczę Ci tych szalonych wakacji;)
Oraz, meren, co to jest za zjawisko "happy slapping"?<człowiek jest takim ignorantem, jeszcze nie usłyszał o wyrażeniu, a tu już książki o tym napisali:) >