Pomogła: 15 razy Dołączyła: 30 Lis 2008 Posty: 133
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009 21:49
Sorka, że tak się wtrącę i troszkę zmienię temat, ale uznałam, że na takie pytanie nie warto zakładać zaraz nowego tematu. Więc:
Pytanie do chłopaków:
Zauważyłam u mnie w szkole, że wielu chłopaków chodzi ze starszymi od siebie dziewczynami, a na rówieśniczki praktycznie nie zwracają uwagi I w tym tkwi moje zastanowienie... Czy chłopaków w jakiś sposób fascynują starsze dziewczyny? Dlaczego niektórzy pierwszoklasiści z gimnazjum chodzą z trzecioklasistkami?
To właśnie moje pytanie i nie chciałam zakładać nowego tematu Pozdrawiam
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 11:53
Monnaly - Myślę że chodzi o to samo, o co chodzi dziewczętom szukającym partnera 5-10 lat starszego, tyle że chłopcom z wiekiem to przechodzi na rzecz młodszych dziewczyn.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 11:56
Szpan.. choć to śmieszne jest, bo taki chłopiec jest mniej rozwinięty od rówieśniczki, więc nie wiem, co taka dziewczyna może chcieć od dzieciaka. Dopiero parę lat później ta różnica zanika.
U mnie w szkole to raczej dziewczyny szukają chłopaków starszych od siebie. Obecnie jestem z rówieśniczką, a gdyby się coś podziało :/, to starszej wcale bym nie chciał.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pon 24 Sie, 2009 21:00
Powiedzcie mi (hehe przede wszystkim Shaunri, jesteś specjalistą od różnic wieku ) czy to normalne że 19-latek spotyka się z 14-latką ? Czy jak mieliście 19 lat to też interesowały was 14stki ? Bo to dla mnie dziwna sytuacja i nie mogę dla niej znaleść wytłumaczenia
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 06:25
Akacja - Większość powie "norma, jasne", Ja powiem że to zaczątki pedofilii. 14 lat to co to jest? Dziecko z gimnazjum? 19 lat to chyba już dorosły facet na studiach, prawda? Porównajmy ich sobie, porównajmy potrzeby takiego 19 latka z potrzebami 14 latki i wyjdzie nam że tak naprawdę Ci ludzie nie powinni mieć ze sobą nic wspólnego.
A że "to w końcu o co chodzi", to wszyscy chyba dobrze wiemy... Duża częśc facetów ma dziwny pociąg do młodszych od siebie dziewczyn - i o ile rozumiem że człowieka w wieku 40 lat mogą pociągać 20-25 latki, to już nie rozumiem jak młodego mężczyznę mogą pociągać dzieci. A pociągają, co widać po wielu, wielu przykładach takich związków.
Ja tam tu widzę tylko i wyłącznie pociąg seksualny, jak ktoś stara się zobaczyć coś więcej, to gratuluję : )
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 10:53
A tak żeby być pewną, mówisz raczej o różnych potrzebach emocjonalnych, a uważasz że te fizyczne i seksualne będą także podobne ? Dziewczyna w wieku 14 lat rzadko decyduje się na coś więcej.
Dziewczyna w wieku 14 lat rzadko decyduje się na coś więcej.
No właśnie dziewczyna w wieku 14 lat nie jest na te rzeczy gotowa. Natomiast 19 latek (nie ukrywajmy) oczekuje tego. Ta dziewczyna jest jeszcze dzieckiem, i tylko wydaje się jej że jest to coś poważnego. Ten związek rozpadnie się jak wszystkie inne, zawierane przez tak młode osoby. Moim zdaniem do takiej 'zabawy' należy szukać kogoś mniej-więcej w swoim wieku.
_________________ First gain the victory and then make the best use of it you can
u mnie szkole dziewczyny wolą starszych chłopaków niż młodszych bo twierdzą że im starszy im dojrzalszy A szczególnie wybiarają chłopaków którzy mają firmowe ubrania, palą papierosy,narkotyki i jest silny by odbrać komuś jakąś "zabawke" i wrzucić do kibla