ja tam kupuje gdzie się da. ale wole iśc np. do lumpeksu czy na wyprzedaż i kupić sobie kilka fajnych ciuchów nż jeden w jakimś drogim firmowym skelpie;) duzo ludzi się odstrasza bo wchodzą przejżą dwie trzy zeczy i stwierdzają że same szmayt i wychodzą. Lumpeks zeczywiscie nie jest jak zwykły sklep, trzeba troche tam posiedzieć pogrzebać, poprzymierzać żeby znalesc cos fajnego ale si e opłaca;) ja bardzo lubie takie lumpeksowe wyprawy:D nie wszyscy to rozumieją dlatego mam tylko kilka kolezanek z ktorymi tam kupujemy a potem wszyscy nam zazdroszczą fajnych ciuchów i mówią że co chwile mamy cos nowego. A ja wcale nie wydaje majątku na te ubrania;) czasami tez kupuje na allegro używaną odzież ale to żadziej bo nie można przymirzyc
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
nie wszyscy to rozumieją dlatego mam tylko kilka kolezanek
Wiec nie odzywaja sie do ciebie dlatego ze kupujesz w lumpeksach?
co? racxzej jestem lubiana jezeli o to ci chodzi. ale widze jakie niektore dziewczyny sa i moge sie domylac co by powiedzialy gdyby sie dowiedzialy ze bluzka o ktora pytaly jest z lumpeksu. Tak niestety jest ze niektore dziewczyny sa wsciibskie i dzialaj jak automaty ktore maja zaprogramowane ze na slowo 'lumpeks' nalezy sie smiac. Poprostu niektorym ujawniam pochodzenie moic wszystkich ciuchow a innym nie;) Jak rozmawiasz z czlowiekiem, widzisz co mowi, jak sie wypowiada na rozne tematy to zazwyczaj wiesz o czym mozesz z nim porozmawiac, co mu powiedziec a co nie. poprostu nie wiem teraz mimo tego zew second handy sa coraz bardziej modne i promowane nawet przez gwiazdy to i tak czesto sa one powodem smiechu. U mnie w szkole, w miescie, wsrod znajomych zazwyczaj panuje moda na ciuchy markowe,dobre, drogie. Wtyd jest kupic na wyprzedazy a co dopiero w lumpeksie. Troche to chore no ale.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
ludzie tam też robią zakupy w lumpeksie i sprzedają drożej na allegro. Sama tak sprzedałam kilka kostiumów kąpielowych i chce rozszerzyć moją działalność o inne ciuchy z lumpeksy. Tylko czekam na kupno aparatu cyfrowego.
Gościówa napisał/a:
U mnie w szkole, w miescie, wsrod znajomych zazwyczaj panuje moda na ciuchy markowe,dobre, drogie. Wtyd jest kupic na wyprzedazy a co dopiero w lumpeksie. Troche to chore no ale.
Zgadzam się. Mojej koleżanki mama pracuje na sortowni w lumpeksie i ona z tamtąd bierze bardzo fajne ubrania. często jak coś na nią nie pasuje to sprzedaje mi lub takiej innej dziewczynie. (ja jestem od niej chudsza, tamta grubsza). i od tego się zaczęło, że w naszym gronie nie jest wstyd, ale powiedz to komuś innemu to będziesz na językach całej szkoły. a już nie raz widziałam w szmateksie tzw. paniusie z mojej szkoły...
ludzie tam też robią zakupy w lumpeksie i sprzedają drożej na allegro. Sama tak sprzedałam kilka kostiumów kąpielowych i chce rozszerzyć moją działalność o inne ciuchy z lumpeksy. Tylko czekam na kupno aparatu cyfrowego.
Też tak czasmai robiłam, ale swoje ciuchy "nielumpeksowe" również sprzedaje na allegro jeśli mi się znudża lub z nich wyrosne;)
co myslicie o ciucholandach, lumpeksach, secondhandach czy jak tam kto nazywa sklepy z odzieza uzywana ? czy brzydzicie sie chodzic w ubraniach, ktore nosila inna osoba? kupujecie w nich ? moze znacie jakies fajne adresy to sie podzielcie nimi z nami.
ja osobiscie ostatnio zacelam w nich kupowac i musze przyznac ze jest duzo badziewnych rzeczy, ale jest tez duzo porzadnych. najgorsze jest to jak przychodze do szkoly w jakiejs nowej rzeczy z lumpeksy i kolezanki sie pytaja gdzie kupilam. nie wiem wtedy co mowic bo wstydze sie tego. mam dwie takie kolezanki z ktorymi normalnie o tym gadam, czesto razem jedziemy do ciucholandow, wymieniamy sie adresami tych sklepow.
piszcie co wy o tym myslicie
mnie koleżanka zapytała też gdzie kupiłam takie fajne Jeansy odpowiedziałam że nie pamiętam nazwy tego sklepu
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 14:29
Hmmm no, dobre. Ale co ja mam powiedziec jesli mieszkam w malym miescie? Sklepow z ubraniami duzo nie ma wiec nie sposob zapamietac.. same wpadaja. Moja kolezanka mowi ze jezdzi do Galerii Gniezno albo Pomorskiej i tam gdzies kupuje.
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 15:53
W lumpeksach można znaleźć takie ciuchy, których już nie znajdziesz w zwykłych sklepach.