| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Testy na beaglach
Autor Wiadomość
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 21:45   

ja rozumiem testowanie na myszach-szybko sie rozmnazają,są genetycznie podobne do człowieka,wiec w sumie raczej tych myszek mi nie zal tak szczerze ale co do psów -tak,żel mi ich.
Ja tez miałam hopla na punkcie wiwisekcji,mija z czasem.
A pozaytm Agnieszko:
W 2009 czy tam w 2008 w UE ma byc zakaz wiwisekcji.Poźno,ale bedzie.
Przejdź na dół
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 22:09   

Komputer to maszyna. Na pewno nie da sie na nim tego sprawdzic tak jak na czlowieku czy np. chomiku (badz beaglu... Neutral). Poprostu moze sie zdazyc blad i bla bla ludzie beda chorzy i w ogole etc. Mam nadzieje, ze ktos wie o co mi chodzi.
Co do ogolnego testowania - oczywiscie, ze jestem przeciw, ale rzeczy danych firm nadal bede stosowac. Powod? Sa najlepsze [przynajmniej dla mnie], najbardziej znane i najlatawiej je znalezc. Wiadomo, moge sobie znalezc np. mydlo jakies tam hiper-super, ale problem moze byc taki, iz bedzie ono tylko w jednym sklepie, tylko w jednym miescie (no wiadomo, ze nie w jednym, ale mowie schematycznie).
Poprostu na dzien dzisiejszy moge zrobic niewiele. Moge biegac po miescie z petycja w lapie i zmuszac ludzi usmiechem i nachalnoscia do podpisania sie. Moge wyeliminowac 3 rzeczy jakie uzywam firm ktore Aga ma w podpisie i wygladac jak monstrum... Moge bardzo malo - chcialabym moc w tej sprawie wiecej... Neutral
Powrót do góry
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 10:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ee w waszych postach przewija sie kolejny motyw - szczurka mi nie zal a bajgla tak. Fajne obronczynie zwierzat ;P Czy moze tylko bajglow?:]

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 14:26   

Dopiero teraz zauwazyles? ;]
Chcecie chronic biedne zwierzatka, bo sa slodkie ;]
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 14:58   

Ja kocham wszystkie zwierzeta i nawet mrowek mi szkoda.
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 15:12   

Pulkownik Nikt napisał/a:
Ee w waszych postach przewija sie kolejny motyw - szczurka mi nie zal a bajgla tak. Fajne obronczynie zwierzat ;P Czy moze tylko bajglow?:]

Mi żal wszystkich zwierząt, bo wszystkie odczuwają ból i cierpienie, a szczury są dla mnie na równi z psami, inteligentne i się potrafią przywiązać, wiem, bo sama miałam, a wiadomo, ze te labolatoryjne są do kupienia w sklepach.
Sama zrezygnowałam z szamponu, odżywki i kosmetyków na rzecz tych nie testowanych na zwierzetach, mocne postanowienie i nieraz stoję przy półce pół godziny patrzę tylko na te nie testowane na zwierzętach, mocne postanowienie, teraz mam wyrobione zdanie i zawsze sięgam po Bielendę, Cztery pory roku, lub Ziaję czy Evę, ewentualnie szukam. anion z wielu promocji mówię NIE, bo testowane na zwierzętach.
Mnie to nie obchodzi czy testowane na beaglu, szczure, czy pchle, to nie zwierze chce te kosmetyki tylko ludzie, niech wezmą takie "pudernice" i na nich testują, bo to przecież one chcą kosmetyki
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 17:52   

ponoć ludzie którzy popierają dwie przeciwne strony tak naprawde nie są po żadnej
jak możesz być naraz przeciwko testowaniu kosmetyków na zwierzętach i w tym samym czasie takich kosmetyków używać?? to sie nazywa antyteza
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 20:09   

Biedne zwierzaczki Sad Jak sobie pomyśle że codziennie przez to ginie setki niewinnych zwierząt to płakac mi się chce Sad Ja sprawdzam czy moje kosmetyki są testowane na zwierzakach i niby nie są..... A jednak pozory mylą Sad
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 20:40   

kradziejka napisał/a:
ponoć ludzie którzy popierają dwie przeciwne strony tak naprawde nie są po żadnej
jak możesz być naraz przeciwko testowaniu kosmetyków na zwierzętach i w tym samym czasie takich kosmetyków używać?? to sie nazywa antyteza

Chodzi o mnie? Przecież powiedziałam, ze nie używam testowanych...

Po za tym przecztałą całą dyskusję, bo miałam teraz czas to technika komputerowa z tego co wiem to jest, a przy najlepszych komputerowo wyliczeniach wszystko jest testowane na ochotnikach, którzy bulą za to niemałą kasę, a co się z nimi stanie potem to oni sami za to odpowiadają
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradziejka napisał/a:

Mylisz pojęcia. J apowiedziałam, że kupuję testowane mimo to, że żal mi beagli i innych zwierząt. Kupuję z braku czasu, bo prawda jest taka, że jak narazie trzeba sie produktów nietestowanych doszukiwać. Zresztą słyszałam niedawno, że kosmetyki Orflame nie są testowane, a ja tylko ich używam, więc może nie kupuję produktów testowanych a sama o tym nie wiem? Wink
A 'bajglów' mi szczegolnie zal dlatego, że sama mam beagle i że są to jedyne psy wykorzystywane laboratoryjnie.
Co nie oznacza, że nie brniłabym też szczura! Kocham wszystkie zwirzęta, ale z braku czasu i [tak, właśnie tak] dla własnej wygody nigdy nie patrzę na etykietki i nie doczytuję się czy coś było testowane czy nie.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a nie latwiej wogle nie korzystac? musicie miec na buzi 5 milimetrowa tapete chemicznego brudu?;P

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pulkownik Nikt napisał/a:
a nie latwiej wogle nie korzystac? musicie miec na buzi 5 milimetrowa tapete chemicznego brudu?;P

Kto ma tapete ten ma Razz Jakiś delikatny perfum raz na jakiś czas to chyba nie zbrodnia, co? Wink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ile on sabaczek zycie kosztowal?Wink chyba nie zrozuimialas mojeje aluzji:)
skoro bronicie pieskow itp. to poprostu zrezygnujcie bo nigdy nie wiadomo hehe Wink

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:18   

Iśka oriflame chyba nie testuje, ale z tego co się orientuje od niedawna

Pułkownik chyba sama mówiłam, ze tapety na twarzy nie mam, ale mi chodzi o szampony, odżywki, balsamy, kremy...
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiecie, co? Ja kocham zwierzęta. Szanuję jednak ludzi, którzy mają odmienne zdanie. Znam takich, którzy uważają, że pies powinien być przy budzie a nie w mieszkaniu. Traktują psa jak krowę, świnię i każde inne zwierzę w gospodarstwie. Karmią, dbają o niego i traktują jak zwierzę użytkowe. Szybko tego się nie zmieni. Szczególnie w takich regionach nasz gdzie jest dużo gospodarstw.
Jeśli ktoś uważa, że jest w porządku testowanie na zwierzętach i chce kupować, to jego sprawa. Ma do tego prawo.
Zbulwersowało mnie jednak dzielenie zwierząt. Szczury, myszy, psy... Czym różni się cierpienie szczura od cierpienia psa czy cierpienie zwierzęcia od człowieka?! Niczym!
Sztuczna rasa wychodowana na potrzeby testów? Jeśli nawet jest takie zwierzę, to też odczuwa ból. Ból, cierpienie i śmierć w imię tego, że człowiek (to już nie brzmi dumnie) ma ochotę kupić takie a nie inne mydło. A czy dziecko urodzone przez matkę zapłodnioną InVitro, to sztuczny twór? To nie człowiek? To może zacznijmi testować na tych dzieciach? W końcu nie zostało poczęte w naturalny sposób, więc można sobie potestować przynajmniej leki. A wszystkie mieszane rasy ludzkie? Czy Mulat to gorszy człowiek? Ni to biały ni czarny... Można by pomyśleć, co z nimi zrobić...

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu