HHopowcy dziela sie na wie grupy - stara szkole (ludzie prawdziwi, okolo 25-30 roku zycia, majacy cele w zyciu i swoje przekonania itd) i nowa szkole (dzieciaki od10 do 20 roku zycia, kopiuja wszystko co modne na zachodzie, poprostu pozerzy)
Niestety stara szkola umiera, a na ulicach widac tylko rozwydrzone dzieciaki.
dodaj do tego jeszcze podzial na cyklistow, rencistow, mankutow, pletwonurkow, albinosow, piekarzy i ludzi z numerem buta >45. A, i oczywiscie nie zapomnij o tr00 hartkor madafaka oracle aka nitroo, i juz bedziesz mial pelen przeglad wsrod ludzi sluchajacych rapu
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 28 Sie, 2004 11:26
Może ci to człowieku nie pasuje, ale chyba taki jest podział. Aha i dodam do tego, ze jedynym dobrym zespołem, który łaczy cos z HH jest Cypress Hill, może teraz stał się znowu modny, ale starsze kawałki są też dobre szczegulnie "Trouble" (nie jest to przeróbka Pink, tak na wszelki wypadek piszę)
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Sob 28 Sie, 2004 12:05
Tak, zgadzam się z Tobą Elfko.
A co do tych, co słuchają tego co modne, to też mnie wkurzają... Denerwuje mnie jak śmieją się ze mnie laski, bo mówią 'że to czego słuchasz już dawno się zestarzało, teraz modne jest cośtam'... Kurczę... przecież nie zawsze to co modne jest fajne... Jak Michał Wiśniewski śpiewał, to wszystkie co głupsze uwielbiały 'Ich Troje', teraz odszedł, a one słuchają 'Meza', bo on jest 'na topie'...
Albo wkurza mnie jak ktoś mówi, ze słucha HH, wiec pytam sie 'znasz to, czy tamto...' a on 'niee', a co w ogóle z HH lubisz ? 'Noo... 'Jak zapomnieć' Jeden Osiel L. ... A ja na to 'i co jeszcze ?' ... 'nooo... nic' ...
Więc mówię: jak ktoś słyszał tylko 'Jak zapomnieć', to niech się nie uważa za wielkiego fana HH, bo to puszczali nawet w Radiu Zet !
Małą: ja też słucham Eski (Poznańskiej)... no bo poprostu jest cool ;D A najlesza jest muzyka klubowa w piątki i soboty po 23:00, albo 'Hip Hop Noc', nie ?
Może ci to człowieku nie pasuje, ale chyba taki jest podział.
No popatrz, a ja od malenkosci sadzilem ze dzieli sie jedynie muzyke na podgatunki, a nie sluchaczy. Nic, rzucam sluchanie rapu, poczekam az bede mial te 25 lat i bede, hm 'prawdziwy'...
Cytat:
Aha i dodam do tego, ze jedynym dobrym zespołem, który łaczy cos z HH jest Cypress Hill, może teraz stał się znowu modny, ale starsze kawałki są też dobre szczegulnie "Trouble"
tak btw - trouble to raczej nowy kawalek CH, ale cicho tam.
Chcialbym prosic o liste 'prawdziwych' grup, moj swiat legl w gruzach, chce popelnic samobojstwo, kopiuje wszystko co modne na zachodzie, jestem po prostu pozerem, chce przed smiercia dowiedziec sie czego powinienem sluchac.
Wysłany: Nie 29 Sie, 2004 03:55
altruista napisał/a:
Cytat:
Aha i dodam do tego, ze jedynym dobrym zespołem, który łaczy cos z HH jest Cypress Hill, może teraz stał się znowu modny, ale starsze kawałki są też dobre szczegulnie "Trouble"
tak btw - trouble to raczej nowy kawalek CH, ale cicho tam.
Heh moze coś przekręciłam, ale na pewno ma z kilka miesicy jeśli nie wiecej. Przypomnialo mi się kiedy go słyszałam po raz pierwszy jakoś tamtej zimy. Ale ten Dr. coś tam było kopnięte, ale dobre.
PS. Wiecie, że w teledysku do "Whats your name..." jest urywek ze Slashem z Gunsów, nie przepadam za tym zespołem (wole Welvet Rewolwer też z nim), ale tak jakoś miło.
A listy prawdziwych grup nie ma, ale na pewno do nich nie należą głodne kawałki takich wykonawców jak: Ascetoholix, Liber, Mezo, Tede, 50 Cent, czy Nelly - kawałki nie po to by mieć "przesłanie" jak powinno być z porządną muzyką, ale ich muzyka powstała dla sławy i kasy. Typowe komercyjne zespoły
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2004 14:41
Szczerze mówiąc nie nawidzę tego stylu. Wszyscy udzie słuchający hip-hopu(wcale nie przesadzam) przeklinają,niektózy też palą,piją...Ja nie mówię,że tylko ci ludzie tak robią, ale dosyć mam już słuchania "Ziomal,dja ognia bo zaraz komuś przy***** jak nie zapalę"...Albo "ale świetna laska,pzrynajmniej cycata ". Muzyki tej także nie trawię...Nie wiem co takiego nadzwyczajnego jest w zośce, luźnych spodniach(krok w kolanach) i włosach posatwionych na żel zabarwionych na blond...
ja lubie grać w zośke , i lubie chłopaków którzy mają szerokie spodnie ( chyba że wy wolicie tych w opcisłych leginsach ) ... fakt nie lubie jak ktoś przy mnie klnie !!! rozumiem raz lub dwa ale nie kilkanaście w jednym zdaniu pod rząd !!! Palenia też nie lubie ale zniose !!! O piciu nie mówie bo jak dadzą , poczęstować to jest szuper !!!
Włosy na żel też są fajne ale to zależy u kogo (hehe) , a pofarbowane wyglądają zajefajnie i mnie sie to podoba
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
milczenie jest złotem (ale nie zawsze)
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2004 18:48
Z tym ostatnim to przesadzilas, jeden chlopak pofarbowal se na blond, oczywiscie, taki krok w kostkach i plasticowe buty za 600 zeta i wyglada tak, ze dziewczynie ktora sie w nim kochala natychmiast przeszlo, i przy tym nie mogla wytrzymac i zasmiala mu sie w twarz. Wyglada po prostu zalosnie To juz nie ma tak, ze pofarbuje sie, i to jest kul, bo nie wszystkim to pasuje.
Co do tych grup ...Ja mam 13 lat ... hh słucham od no jakos 2 lat ... i nie slucham tego co modne ... No jezeli to co sie nowego pojawilo ... spodoba mi sie. .. To mam to gdzies czy to modne .. Np.. moze znacie piosenke Eamona ... - [cenzura] it ... ona była modna .. ale ja jej nie znosze... i wątpie czy kiedys polubie ... A moze z rockiem jest tak samo ? :> Ze sie słucha tego co modne...
Z tym ostatnim to przesadzilas, jeden chlopak pofarbowal se na blond,
No coment U mnie w szkole jest moda na farbowania wlosow i wszystkie dresy farboja sie na blond i laza do soalrium... I jak takiego widze no to tylko : LOL .
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2004 22:15
aska napisał/a:
ja lubie grać w zośke , i lubie chłopaków którzy mają szerokie spodnie ( chyba że wy wolicie tych w opcisłych leginsach ) ... fakt nie lubie jak ktoś przy mnie klnie !!! rozumiem raz lub dwa ale nie kilkanaście w jednym zdaniu pod rząd !!! Palenia też nie lubie ale zniose !!! O piciu nie mówie bo jak dadzą , poczęstować to jest szuper !!!
Włosy na żel też są fajne ale to zależy u kogo (hehe) , a pofarbowane wyglądają zajefajnie i mnie sie to podoba
Zośka - może być, kiedyś sama wydziergałam na lekcji techniki, ale groch się wysypywał
Faceci w szerokich spodniach - wyglądają jakby mieli od dawna nie zmienianego pampersa i z reguły zachwują się jakby jeszcze musieli nosić pampersy (dziecinne żarty, nabijanie się z innych)
Faceci w obcisłych leginsach - są lepsi od tych w szerokich, bo mają swój styl, a nie naśladują innych, są doroślejsi (mówie z własnego doświadczenia) i nie podąrzają za modą. A po za tym jak do tego dojdą długie włosy to poprostu chodzacy bóg sexu
Picie poczestować jak dadzą- jak często dają? I czy nie za wiele? to też jest pytanie
Włosy na żel - nie zalewaj kobieto, ze to lubisz, nie doć, że to wygląda jakby się na tłuszczu stawiało włosy to jeszcze czuć o żelusia na kilometr
-Włosy u faceta na blond - my z koleżankami to nazywamy "Ptaki go nie oszczędziły" domyslcie się o co chodzi
Ostatnio hiphopowcy znaleźli sobie nową zabawę, bo naoglądali się za dużo filmów z USA. Tepią pierwszoklasistów z gimnazjum, jak tylko dorwą się do mojego kuzyna to nie wiem co im zrobię. Trzeba zastopować "ziomków", bo se za bardzo poczynają, bo chcą być Cool i tępienie młodszych i słabszych jest takie ziomalskie.
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2004 08:17
Znaczy kocenie? He, u nas dyrektorka raz sie przydala i zakazala kocenia
nie bylo mnie troche, ale wracam do mojej milusinskiej zwanej elfkaNenar
Cytat:
A listy prawdziwych grup nie ma
no prosze, a jednak.
Cytat:
ale na pewno do nich nie należą głodne kawałki takich wykonawców jak: Ascetoholix, Liber, Mezo, Tede, 50 Cent, czy Nelly
no prosze po raz drugi - wychodzi neiznajomosc polskiej sceny, bo miedzy innymi tede ja tworzyl, a to co robi teraz malo mnie obchodzi
Cytat:
- kawałki nie po to by mieć "przesłanie" jak powinno być z porządną muzyką, ale ich muzyka powstała dla sławy i kasy. Typowe komercyjne zespoły
KAZDA plyta wydana inaczej niz przez grupke kolesi rozprowadzana za darmo albo po kosztach nagrania jest komercyjna. Muzyka to biznes, muzyka JEST komercyjna.
i co do CH - skoro grupa istnieje od 1988 to kawalek majacy jakies 2 lata nie jest 'stary'...
Cytat:
ą lepsi od tych w szerokich, bo mają swój styl, a nie naśladują innych, są doroślejsi (mówie z własnego doświadczenia) i nie podąrzają za modą
no i dostalem wyrok za spodnie. Arcyinteligentne jest ocenianie ludzi po ubiorze. Jestes swietna, kocham cie.
inni milusinscy:
hm, chwila. Mowimy o zelboyach czy ludzi ktorzy sluchaja rapu? Bo w wiekszosci przypadkow to sa dwie rozne grupy ludzi, wiec prosze o sprecyzowanie.
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2004 21:37
A u nas oczywiście wszycy widza oprócz grona pedagogicznego, z którym jest coraz gorzej.