Wymarzona szkoła, to taka w której nie ma dzwonków na lekcje, uczniowie sami decydują kiedy sie udac na lekcje. Nauczyciele mowia uczniom "dzień dobry" , nie pytaja nas, nie ma sprawdzianow, a oceny sa z zadan domowych i łatwych cwiczen. Nie ma maty, fizy, bioli, wuefu, gery, pokola, niemcola, angol moze byc...i muzyka i plastyka tez. I musiałyby w takiej szkole byc przyrządy do tego aby wiedzę sobie do głowy wpychac ehh...to by bylo...i w takiej szkole musi byc ATMOSFERKA to tyle,...pzdr for all
no ja przynajmniej nie mam dzwonkow... ale jesli chodzi o inne podpunkty, to taka szkola po pierwsze jest nie mozliwa, a po drugie jak by taka byla to nie bylo by zadnego sensu zeby wogole istniala
taka szkola po pierwsze jest nie mozliwa, a po drugie jak by taka byla to nie bylo by zadnego sensu zeby wogole istniala
Taka szkoła nazywa się Akademia Sztuk Pięknych i po ok. 12 latach ciężkiej pracy w szkole nie-marzeń można do niej trafić
Ja bym nie chciał, żeby uczniowie mogli aż tak liberalnie dobierać sobie przedmioty. Pewne podstawy trzeba mieć, bo potem się okazuje, ze większośc narodu głosuje na Kaczory, Giertycha czy Leppera. Człowiekiem wykształconym trudniej sterować.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
tylko ze ta wiekszosc narodu, co glosowala tak a nie inaczej jest pod wplywem nieuczonych, i czasem to nie niewiedza, ale raczej oglupienie...
Nie chciałbym schodzić z tematu, ale co to znaczy pod wpływem niedouczonych? Zarówno Kaczyńscy jak i Giertych to wbrew pozorom dobrze wykształceni ludzie. Niechlubnym wyjątkiem jest tu w tym wypadku Lepper i jego partia. A w/w polityków poglądy to jnuż całkiem inna sprawa. EOT.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer