| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
W jakim wieku mozna mieć chłopaka?
Autor Wiadomość
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 19:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A co takiego robili razem?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 20:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no coz, w sumie teraz wydaja mi sie takie zwiazki smieszne, ale za pare lat te 10 latki pewnie beda patrzec podobnie...
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 22:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zależy co rozumieć pod pojęciem związek...
na pewno związek 10 latków różni się od związku 15latków, z kolei ten od związku 25 latków itd...

Ale myslę,że związek w każdym wieku nas czegoś uczy (o ile nie jest to związek na "cześć" "o cześć' na korytarzu...). Wydaje mi się, że ma swoje plusy bycie w związkach w młodym wieku, mimo wszystko można uczyć się wtedy kompromisów, rozmów... ja mam np dwóch starszych o dużo braci, i będąc mała starałam się żyć podobnie jak oni. Mając 6 lat miałam chłopaka- Marka, i była to po prostu przyjaźń, porozumienie między chłopcem a dziewczyną... nigdy nie bałam się chłopaków, jak inne dziewczynki i teraz również nie mam problemu z rozmawianiem z nimi itd. I uważam takie coś, za coś naprawdę fajnego... bo mając 6 latek nauczyłam się czegoś, co w każdym związku jest ważne- nauczyłam się rozmawiać i słuchać co inni chcą mi powiedzieć... a przynamniej zaczęłam się tego uczyć.

Numer Gadu-Gadu
7399523
Aneta65 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 11 Lut, 2006 19:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem nie ma określonego wieku na pierwszego chłopaka...Ale myśle ze odpwoiedni wiek na chlopaka to taki kiedy nie mysli się juz:"Chce miec fajnego chłopaka bo super jest go mieć", tylko myśli się "Chce chodzić z tym i tym chłopakiem bo coś do niego czuje i nei obchodzi mnie reszta". Mam 16 lat i dopiero teraz zauważam jak bardzo sie zmienilam przez ostatnie 3 lata...Myśle zupełnie inaczej, już nie imponują mi zarozumiali szkolni przystojniacy jak to bylo w podstawówce...Nie mam chłopaka kumpluje sie z wieloma ale to tylko kumple i nie mam zamiaru sie z rzadnym umawiać tylko dlatego ze jest moda na posiadanie chlopaka...Bo to idiotyzm...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 11 Lut, 2006 22:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aneta - za 5 lat powiesz że byłaś w wieku 16 lat dzieckiem...
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 11 Lut, 2006 23:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri...oczywiście, że tak będzie... potem w wieku 30 lat, powie się "jak ja mało o życiu wiedziałem/am w wieku 20 lat...". Ponoć uczymy się całe życie, całe życie też dojrzewamy psychicznie, z wiekiem pojemujemy sprawy o ktorych wczesniej nie myslelismy, zmienia sie nasz tok myslenia. Ale w sumie dobrze, ze dojrzalosci zyciowej (i doswiadczen)nabieramy z wiekiem- inaczej nudzilibysmy sie strasznie na ziemi=)

Numer Gadu-Gadu
7399523
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 09:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Blanka - To znaczy że nie ma czasu i miejsca na chłopaka - najpier zaczyna się od milutkich spojrzeń i "hej" w wieku paru lat, potem się trzymamy za rączkę w wieku iluś-tam lat (Powiem 10 to mnie wyśmiejecie, bo dzisiaj 10-latki to już seks uprawiają...), potem pierwszy pocałunek, pierwszy raz i tak dalej, i tak dalej - wszystko ma swój czas. A nie tak że do 18 roku NIC, a potem HULA!
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 09:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aneta65 napisał/a:
"Chce chodzić z tym i tym chłopakiem bo coś do niego czuje i nei obchodzi mnie reszta"

tylko nie chodzic, nie chodzic, chodza to se soba, dajmy na to przykladowe 10 latki shunariego.
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
tylko nie chodzic, nie chodzic, chodza to se soba, dajmy na to przykladowe 10 latki shunariego.

Powiedz, po co się tak czepiać słówek? Jakoś zwrot "chodzić ze sobą" przyjął się w tym kraju i nie ejst zarezerwowany dla dzieci. Dla mnie każda para, która nie jest narzeczeństwem po prostu "chodzi ze sobą".

A co do tego wieku to nie wiem ile założycielka tematu ma lat, ale jeśli chodzi jeszcze do podstawówki, to taki chłopak to nic poważnego i przestanie z nim chodzić (tak, będę jak uparty się tego zwrotu trzymał Razz) równie szybko jak zaczęła (choć znam takich co byli ze sobą w podstawówce jakieś 2 lata). A później w gimnazjum, dużo zależy od indywidualnych cech i dojrzałości emocjonalnej. Niech zadecyduje sama.
Powrót do góry
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 17:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie, no a czy to nie jest po prostu tak, że jak się przytafi okazja to się ją wykorzystuje. Mniej lub bardziej świadomie..

Ja jestem daleka od tego, zeby mówic, że 10-latka nie może mieć chłopaka. Bo to się tak wydaje z perspentywy lat 18, że te 8 lat temu było się takim szczylem. Ale to nie jes tak do końca. Oczywiście, miało się troche inne priorytety w zyciu, ale to chyba naturalne.

Czyli generalnie uważam że wiek nie ma tu NIC do rzeczy, tylko zwiazki ludzi w róznym wieku są po porsru różne...

A tak na marginesie: Czy Wam wydaje się, że związki takich - dajmy na to - 25, 30-latków, są zawsze rakie super dojrzałe, świadome i odpowiedzialne. Oj, nie...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
DarkAngel Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 17:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. Przykładowo byłam w podstawówce powiedzmy w 4klasie i miałam chłopaka. W 6klasie uważałam, że w tej 4 to było niedojrzałe itd. Potem w 2gim uważałam, że ta 6klasa to była zupełna dziecinada. W liceum pewnie będę miała podobne zdanie o 3gim. I wzwyż. Myślę, że taki naprawdę dojrzały związek najczęściej zdarza się w wieku 30+ lat. I tu nie ma żadnych ograniczeń ani na - ani na +. Zalezy czy będziesz na to gotowa, ale i tak wiadomo, że im będziesz starsza twój związek będzie wyglądał troche inaczej.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 19:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dark Angel - W takim razie to nie ma poważnych związków...
Powrót do góry
DarkAngel Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 19:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Są, ale trzeba do nich dojrzeć. A to juz zależy od człowieka.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tylko ze napisalas ze dojrzale zwiazki zazwyczaj sa w wieku 30 lat. ja uwazam ze tak nie jest.
Powrót do góry
stefcio Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja myślę że chłopaka można mieć dopiero po napisaniu matury. Trzeba zdać "egzamin dojżałości".

Jeśli masz 12-16 lat lepiej nie myśl o chłopaku. W takim wieku kobieta jest za przeproszeniem za głupia i zbyt niedojrzała.
Powrót do góry
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi