| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
ciąża
Autor Wiadomość
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 21:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

deg napisał/a:
I pamiętajcie o art. 18 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej.

Eee... a co to za artykuł ? Shocked
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 21:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Specjalnie nie napisałem Smile
Poszukaj sobie.

Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 22:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ech... Very Happy, czy to zadanie domowe ? Laughing

Chętnie poszukam panie profesorze Laughing !
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 22:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja już odrobiłam pracę domową Smile

Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej
Art. 18.
Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczpospolitej Polskiej.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Pią 29 Sie, 2003 10:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gdzieś ty to znalazła, Aga ?!? Shocked Laughing
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Pią 29 Sie, 2003 10:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wystarczy wyszukiwarka (używam Google) i lekcje odrobione Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
Xesquio Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 29 Sie, 2003 14:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Boże co sie na tym świecie dzieje. Dyrekcja szkoły ma tu dużo do powiedzenia Wink . Otóż mogą ją usunąć ze szkoły lecz sądze że 14 latka niepszeżyje porodu Crying or Very sad . Tak tylko sądze ale pierwszy raz sie spotykam z takim przypadkiem.

Numer ICQ
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 29 Sie, 2003 15:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zapewniam cie ze przezyje porod... Nie ona pierwsza i nie ostatnia. Na swiecie mlodsze dzieci mialy dzieci i nic im nie bylo. W ogole skad ci przyszlo do glowy ze 14 latka nie przezyje porodu?

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Xesquio Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 29 Sie, 2003 18:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nemeia napisał/a:
Zapewniam cie ze przezyje porod... Nie ona pierwsza i nie ostatnia. Na swiecie mlodsze dzieci mialy dzieci i nic im nie bylo. W ogole skad ci przyszlo do glowy ze 14 latka nie przezyje porodu?

No... niewiem ale nawet dorosłe kobiety umierają przy porodzie więc kto wie... Wink

Numer ICQ
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 29 Sie, 2003 20:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Równie dobrze można by było powiedzieć, że ludzie umierają chodząc po chodniku, zatem nie należy chodzić po chodnikach Smile.

Odsetek kobiet umierających przy porodzie jest niewielki. To nie średniowiecze.

Anya Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 03 Wrz, 2003 22:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wiele pomoge, ale opisze co zdarzylo sie w mojej szkole.
Otóż jedna dziewczyna (chyab 2 gim to była) zaszła w ciąże i z tego co wiem nie wywalili jej tak poprostu ze szkoły. Dyrektorka ktora zna moja mame i wie ze zajmuje sie prawem (prokurator) dzownila do niej i pytala co w tym przypadku robić. No i przekazywałam wtedy jakąś kartke papieru w kopercie, ale ie mam pojecia co tam bylo napisane, pewnie co w przyapdku takiej ciezarnej mlodocianej zrobic. Wiem że teraz w szkole naszej nie bywa, nie wiem tylko czy ze wzgledu na np. zajmowanie sie dzieckiem (była to ok. 15, 16 latka, kiblowała w ktorejs klasie), czy zostala usuneita ze szkoly, czy tez indywidualnie skonczyla gimnazjum. Więc z tego co moge powiedzieć to pewnie dyrekcja powinna zasięgnąc porady prawnej w takim wypadku Razz
Powrót do góry
Kalahari

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 2003 18:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wszyscy mówią że dyrekcja nie ma tu nic do gadania ale zauważcie że w pewnym sensie dyrekcja stara się uchronić uczniów od "wpadek", bo niby po co wydają kase na psychologów i lekcje Wychowania do Życia w Rodzinie. ABY UŚWIADAMIAĆ! A jeżeli 12 ( u mnie w szkole był taki przypadek) zachodzi w ciąże toewidentny dowód że nic jej te lekcje nie dały. Nie wiem jak to wyglądało u was w szkole ale u mnie mówiło się dużo o antykoncepcji, a mimo tego oboje młodociani rodzice (bo w pojedynke dziecka nie można spłodzić) dopuszczają do tego że tak się dzieje. W mojej obecnej szkole (średniej) w jednej z 3 klas są aż 3 dziewczyny które są w ciąży. Miały jednak to szczeście że ojciec dziecka poczuł się za nie do odpowiedzialności i nie zostawił matki "zhańbionej" i na lodzie. Wielu młodych ludzi uprawia seks ale nie wielu z nich pozuwa się do odpowiedzialności za to czym to się może skończyć.

Asiolek
Gość
PostWysłany: Nie 15 Sie, 2004 21:25   

hmmm a pomyślmy jak sie beda czuły inne dziewczyny...i inni ludzie w szkole "Edytko czemu nie cwiczysz na wf'ie" "bo jestem w ciazy prosze pani" nie sadzicie ze troszke za wczesnie??!! powinni ja usunac ze szkoły...uczennica w ciazy nie jest dobrym przykładem dla innych...opusci rok-urodzi dziecko kóre pewnei eda wychowywac jej rodzice a ona mamusia z bozej łaski bedize kończyć gomnazjum(!) naprawde nie mozna było z tym poczekać?? chłopak zada dowodu miłosci? żuć go w cholere-skoro dla niego znaczysz tyle co dmuchana lala z sexshop'u:/ :x
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 16 Sie, 2004 18:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Asiolek-Po pierwsze nie odpowiadaj na tematy sprzed roku. Po drugie-całkowicie się z Tobą nie zgadzam.Dziewczyna rzeczywiście nie wykazała się zdrowym rozsądkiem ale nie można w takiej sytuacji wyrzucać ją ze szkoły, skoro wiadomo,że teraz jej nikt nie przyjmnie... Rolling Eyes Zdecydowanie taka dziewczyna nie powinna zostać wydalona ze szkoły...U mnie w szkole podobno były 3 czy 4 takie przypadki...Jedna taka dziewczyna chodziła z moją siostra do klasy...Urodziła w wieku 16 lat. A w szkole została i tak powinno być.

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu